Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    London/Kraków

Domyślnie D40 czy eos350d?

Wiem że prawdopodobnie nie jest to właściwe forum lecz zapytam. Wcześniej jednak się przedstawię mam na imię Mateusz, miło mi Z góry dziękuję za Wasz czas i wyrozumiałość.

Za podobną cenę mogę kupić nowego d40+kit lub eos350d+kit. Moje fundusze ograniczają się niestety tylko do tych dwóch zestawów. W tym miejscu pojawia się problem który zestaw wybrać...
    d40 nie ma śrubokrętu i to jest główny problem... gdyż chcę rozwijać swoją szklarnię. Co Wy osobiście byście polecili, jak duża różnica cenowa jest między obiektywami z silnikiem a bez? Wybór tylko pomiędzy tymi dwoma zestawami gdyż interesuje mnie zakup nowego sprzętu.

Domyślnie Odp: D40 czy eos350d?

350D też nie ma (o ile sie nie mylę). Lepszy chywyt w D40, jasniejszy i większy wizjer, lepszy kit. Co do plusów
    350D to proponuje ci wejść na forum Canona i zadać to samo pytanie. A najlepiej iść do sklepu pomacać obydwa i już. Ceny obiektywów tez raczej są podobne. Ja osobiście szedłem do sklepu po Canona, a wyszedłem z Nikonem (i nie żałuję).

Oszczędny w słowach
    Miasto
    London/Kraków

Cytat Zamieszczone przez piotr_74 Zobacz posta
    350D też nie ma (o ile sie nie mylę).
    Źle się wyraziłem chodziło mi o to że w canonach jest jednolity system obiektywów tzn we wszystkich są te same nie ma takiej różnicy jak w nikonach że szkło od d80 nie zadziała z d40...

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

chcesz mieć ładne fotki od razu? jak tak to kup Canona..dołóż i kup 400d albo jeszcze lepiej 450d
    instagram.com/darkroomnightlife

d70s + nikkor 18-70 i startujesz z polposition! Poczytaj forum znajdziesz wiele pozytywnych opinii na temat tego sprzętu.
    Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez K0L0 Zobacz posta
    d70s + nikkor 18-70 i startujesz z polposition!
    I nie zrażaj się, że po brudnej stronie toru i paliwem na 3 okrążenia.
    Dziewiąty najstarszy użytkownik forum.
    Sansa Clip 4 GB + Sennheiser PX100 II
    kekacz.blogspot.com

Oszczędny w słowach
    Miasto
    London/Kraków

Cytat Zamieszczone przez cypherdid Zobacz posta
    chcesz mieć ładne fotki od razu? jak tak to kup Canona..dołóż i kup 400d albo jeszcze lepiej 450d
    Nie rozumiem, wyczuwam ironię. Nie chodzi o "ładne fotki" od razu bo to ja robie fotki a nie aparat. Lecz jak każdy budowniczy chciałbym mieć jak najlepsze narzędzie do pracy i chciałem zapytać o obiektywne stwierdzenie co jest lepsze...

Co do D70/D70s nie ma już możliwości zakupu nowego, a używki się boję że po kilku dniach, miesiącach się "rozsypie" i zostanę na lodzie, chyba że ktoś zna miejsce gdzie zdobędę go z jakąś tam gwarancją Mam 16 lat więc wydatek rzędu 1,5 tys zł, jeszcze ciężko ściułanych, stanowi problem. Dlatego bardzo chciałbym podjąć dobry wybór, bo najnormalniej w świecie nie będę mieć na kolejną puszkę.

Ja porównywałem oba modele o które pytasz. Canon 350d ma więcej pixeli, reszta praktycznie to samo [szumy też porównywalne]. Nikon lepiej leży mi w dłoni, ponoć też kitowy obiektyw jest lepszy, choć ja aż tak się nie znam i różnic nie widziałem. Jeśli masz możliwość to weź oba aparaty do ręki, dla mnie tylko tym się różnią, a że Nikon d40 wygodniejszy do mam Nikona.

Cytat Zamieszczone przez eMpi Zobacz posta
    Nie rozumiem, wyczuwam ironię. Nie chodzi o "ładne fotki" od razu bo to ja robie fotki a nie aparat. Lecz jak każdy budowniczy chciałbym mieć jak najlepsze narzędzie do pracy i chciałem zapytać o obiektywne stwierdzenie co jest lepsze...

Co do D70/D70s nie ma już możliwości zakupu nowego, a używki się boję że po kilku dniach, miesiącach się "rozsypie" i zostanę na lodzie, chyba że ktoś zna miejsce gdzie zdobędę go z jakąś tam gwarancją Mam 16 lat więc wydatek rzędu 1,5 tys zł, jeszcze ciężko ściułanych, stanowi problem. Dlatego bardzo chciałbym podjąć dobry wybór, bo najnormalniej w świecie nie będę mieć na kolejną puszkę.
    www.graysofwestminster.co.uk (jako miasto podales Londyn)
    Nikon D70 Kit with 18-70mm f/3.5-4.5 AF-S DX boxed and complete MINT-£379.00
    Nikon D70s Kit with 18-70mm f/3.5-4.5 AF-S DX boxed and completeEXC+£399.00
    12 miesiecy pelnej gwarancji. Chyba lepszego interesu nie mozna zrobic
    Jesli jest MINT- nie bedziesz w stanie powiedziec ze byl uzywany. Wygladal bedzie jak nowy.

Bez obiektywu od 239
    Ostatnio edytowane przez Yanluk ; 28-04-2008 o 20:27
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Cytat Zamieszczone przez eMpi Zobacz posta
    Mam 16 lat więc wydatek rzędu 1,5 tys zł, jeszcze ciężko ściułanych, stanowi problem. Dlatego bardzo chciałbym podjąć dobry wybór, bo najnormalniej w świecie nie będę mieć na kolejną puszkę.
    Apetyt rośnie w miarę jedzenia
    Posiadam d40 i uważam, że jest to całkiem przyzwoity ( moje subiektywne zdanie) aparat fotograficzny, który pozwoli po części wejść w świat "zatrzymywania obrazów"
    Prawdopodobnie za jakiś czas będziesz chciał wymienić body i szkiełka więc myślę, że wybór systemu jest bardzo ważny. A za przedmówcami.... myślę, że lepiej kupić np używanego d70s (będziesz miał większy wybór tańszych szkiełek)
    Tak jak pisałem wcześniej kupiłem D40, ale dziś jeszcze raz gdybym miał podjąć decyzję, kupiłbym coś używanego ze śrubokrętem.
    Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów