Ja kiedyś stałem przed takim wyborem. Dokladnie takim samym. PRzy czym wybór był między 400D i D40. Ostatecznie poszedłem w zupelnie inną drogę i kupiłem analoga Nikona (i ani troszeczke nie żałuję..)
Pamiętaj o jednej rzeczy... Nie kupujesz pojedynczego aparatu. Decydujesz się na system. Obiektywy, kolejne puszki itd. Gdy wybierzesz Nikona - do konca prawdopodobnie życia bedizesz śmigał z Nikonem. Jeśli Canona, to z Canonem. Bo przeciez, jesli sprawisz sobie 3 obiektywy porządne do Nikona, to głupotą bedzie kupic puszke Canona i dokupować od nowa obektywy w nowym systemie...
Ja kupiłem Nikona (analoga) bo oferta Nikona w tym temacie jest lepsza. Ale stojąc między D40 a 350D (na obu mialem możliwość popstrykać) wybrałbym z pewnością 350D...
Idź do sklepu, weź obie puszki w dłoń (już może nie 350, ale znajdziesz gdzieś 400D - a to prawie to samo...)
D40 to njasłabszy Nikon - i jest on rzeczywiście najsłabszy...
350D to najsłabszy Canon - i aż taki słaby to on już nie jest...
W sumie, przekonują szkła kitowe - Nikon ma lepsze, ale wątpie, żebyś to zauważył na początek, a w przyszłości i tak bedziesz kupował kolejne obiektywy...
Przy tym wyborze stawiałbym na 350D... Przy innym - już niekoniecznie na Canona..
Pozdrawiam
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami