Moim zdaniem jaśniejsza - miałem F90x, mam F100 - komfort pracy z F100 wyższy.
Szukaj
Moim zdaniem jaśniejsza - miałem F90x, mam F100 - komfort pracy z F100 wyższy.
And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.
ja mam prośbę do moderatorów: jak ktos założy jeszcze wątek czy kupic F5 lub zachwalający ten zakup to BŁAGAM skasujcie go zanim go zdąże przeczytac...![]()
a tak super poważnie, przeczytałem ze sto razy ten wątek i spac nie mogę...czy pozbyc sie 90x i wziąśc F5?
czy rzeczywiscie to prawda? podobno f5 jest genialna w naświetlaniu slajdów?
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
jak nie naswietla jak naswietla??
...autentycznie nie rozumiem twojej wypowiedzi...jak zdejmiesz osłonkę z obiektywu, nastawisz pokretło
na "a" przyłożysz wizjer do oka i nacisniesz spust migawki to aparat na pewno naswietli!
chyba ze nie masz baterii lub jest zapsuty...
no nie!!!! nie wcisniesz mi tu pglądu ze każdy model nikona naswietla tak samo DOKŁADNIE... przeciez F5 na pewno uczyni to dokładniej niz 90x a ten niz np. f75...
czy bede brdzo rozpaczał jak jednak kupie f5?? a może będe zachwycony??
wyczytałem ze on jedzie na 8 sztukach baterii AA...dobrze wyczytałem? toż to smok jest...
kiedys gdzies wyczytałem ze on chyba robi nadruk na filmie parametrów ekspozycji-tak? obok klatki czy na zdjęciu?
co jeszcze powienienem wiedziec? czy ta matówka jest ciemniejsza od F90x? jak sprawdzic licznik migawki? po czym poznac ze body jest zajechane? ktos pomoze?
Jak bedziesz w Poznaniu to sie odezwij, dam Ci podotykac oba, a tak powaznie to warto poswiecic troche czasu i wziasc wszystkie puszki do reki i wtedy zdecydowac.
F5 posiada 1005 polowy czujnik pomiaru światła. Uwzględnia on fakt, że różne długości fal elektromagnetycznych (światło o różnej barwie) w różny sposób wpływają na czas ekspozycji, podczas gdy inne korpusy uśredniają to liniowo. Ten 1005 polowy czujnik służy do określania parametrów ekspozycji uwzględniając barwę światła.
Kiedyś z kolegą robiliśmy slajdy dwoma aparatami; ja na F80, a on na F5. Uwierzcie mi, że jest różnica w efekcie końcowym!
no dobrze, a robiliście na f100?
"Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."
Skontaktuj się z nami