Close

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 83

Wątek: F100 czy F5????

Domyślnie

Moim zdaniem jaśniejsza - miałem F90x, mam F100 - komfort pracy z F100 wyższy.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Rycerz
    Gość

Domyślnie Odp: F100 czy F5????

ja mam prośbę do moderatorów: jak ktos założy jeszcze wątek czy kupic F5 lub zachwalający ten zakup to BŁAGAM skasujcie go zanim go zdąże przeczytac...

a tak super poważnie, przeczytałem ze sto razy ten wątek i spac nie mogę...czy pozbyc sie 90x i wziąśc F5?

Cytat Zamieszczone przez rnieza1 Zobacz posta
    F100 czy F5??
    ale gdybym ja stanal przed takim wyborem to wybralbym F5. Dlaczego?
    To bardzo proste - bo to F5 jak masz F5 to juz nic wiecej nie trzeba - juz jestes tam - dotarles na kraniec (F6 to delikatna ewolucja nic wyrazna poprawa). Przynajmniej nie bedziesz zadawal sobie pytan:
    a moze jednak lepiej bylo wziasc F5?
    Pozdrawiam
    Rafal
    czy rzeczywiscie to prawda? podobno f5 jest genialna w naświetlaniu slajdów?

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    Podobnie jak F100.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Dobre!!!! Aparat nie naswietla!!! TY to robisz i jak wiesz jak to nie ma znaczenia czy F5, F100 czy FM.!!!!!!!!
    Zeiss (N)Ikon www.grenlandia2010.pl
    Pozdrawiam
    Adam

Rycerz
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Adams Zobacz posta
    Dobre!!!! Aparat nie naswietla!!! TY to robisz i jak wiesz jak to nie ma znaczenia czy F5, F100 czy FM.!!!!!!!!
    jak nie naswietla jak naswietla??
    ...autentycznie nie rozumiem twojej wypowiedzi...jak zdejmiesz osłonkę z obiektywu, nastawisz pokretło
    na "a" przyłożysz wizjer do oka i nacisniesz spust migawki to aparat na pewno naswietli!
    chyba ze nie masz baterii lub jest zapsuty...

no nie!!!! nie wcisniesz mi tu pglądu ze każdy model nikona naswietla tak samo DOKŁADNIE... przeciez F5 na pewno uczyni to dokładniej niz 90x a ten niz np. f75...

jak nie naswietla jak naswietla??
    ...autentycznie nie rozumiem twojej wypowiedzi...jak zdejmiesz osłonkę z obiektywu, nastawisz pokretło
    na "a" przyłożysz wizjer do oka i nacisniesz spust migawki to aparat na pewno naswietli!
    chyba ze nie masz baterii lub jest zapsuty...

no nie!!!! nie wcisniesz mi tu pglądu ze każdy model nikona naswietla tak samo DOKŁADNIE... przeciez F5 na pewno uczyni to dokładniej niz 90x a ten niz np. f75...
    Zalezy od Twojej swiadomosci i wiedzy.
    Pozdrawiam
    Adam

Rycerz
    Gość

czy bede brdzo rozpaczał jak jednak kupie f5?? a może będe zachwycony??
    wyczytałem ze on jedzie na 8 sztukach baterii AA...dobrze wyczytałem? toż to smok jest...
    kiedys gdzies wyczytałem ze on chyba robi nadruk na filmie parametrów ekspozycji-tak? obok klatki czy na zdjęciu?
    co jeszcze powienienem wiedziec? czy ta matówka jest ciemniejsza od F90x? jak sprawdzic licznik migawki? po czym poznac ze body jest zajechane? ktos pomoze?

Jak bedziesz w Poznaniu to sie odezwij, dam Ci podotykac oba , a tak powaznie to warto poswiecic troche czasu i wziasc wszystkie puszki do reki i wtedy zdecydowac.
    Pozdrawiam
    Adam

F5 posiada 1005 polowy czujnik pomiaru światła. Uwzględnia on fakt, że różne długości fal elektromagnetycznych (światło o różnej barwie) w różny sposób wpływają na czas ekspozycji, podczas gdy inne korpusy uśredniają to liniowo. Ten 1005 polowy czujnik służy do określania parametrów ekspozycji uwzględniając barwę światła.

Kiedyś z kolegą robiliśmy slajdy dwoma aparatami; ja na F80, a on na F5. Uwierzcie mi, że jest różnica w efekcie końcowym!

no dobrze, a robiliście na f100?
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów