Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Domyślnie Odp: Vista 32/64 SP1 PL

Cytat Zamieszczone przez Ark Zobacz posta
    Mam 2 GB RAM-u i każda gra chodzi bez zająknięcia w rozdzielczości 1280x1024 oczywiście każda, która obsługuję Vistę (karta graficzna 512 MB).
    a wiesz ile fps?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    a wiesz ile fps?
    Nie, nie wiem. Nie interesuje mnie to, ile klatek na sekundę...interesuje mnie to, że wszystko chodzi płynnie, bez najmniejszej "przycinki" na najwyższych detalach Zadowala mnie praktyka, a nie teoria

Motorniczy
    Gość

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    heh dobre, ale do gier poza DX10 trzeba w obecnej chwili DUŻO ramu, a wiśta żre ram, więc to samo sie wyklucza
    4Gb ramu wystarczy + odpowiednia karta graficzna i jest git.

w sumie to zawsze będzie Ci wystarczać:
    1) jak będziesz miał kasę na nowe kości ramu
    2) jak będziesz miał wolne sloty ramu
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Cytat Zamieszczone przez Ark Zobacz posta
    Nie, nie wiem. Nie interesuje mnie to, ile klatek na sekundę...interesuje mnie to, że wszystko chodzi płynnie, bez najmniejszej "przycinki" na najwyższych detalach Zadowala mnie praktyka, a nie teoria
    Ale może powinno Cię zainteresować jaki masz zapas tych fpsów... bo możesz nagle stwierdzić że gdy wymagania pójdą do przodu na Vista gra już będzie przycinać a na XP jeszcze nie. No chyba że masz możliwość upgrade kompa w dowolnej chwili za dowolną kwotę - no to ja nic nie mówię i zazdroszczę.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Cytat Zamieszczone przez Fenek Zobacz posta
    Ale może powinno Cię zainteresować jaki masz zapas tych fpsów... bo możesz nagle stwierdzić że gdy wymagania pójdą do przodu na Vista gra już będzie przycinać a na XP jeszcze nie. No chyba że masz możliwość upgrade kompa w dowolnej chwili za dowolną kwotę - no to ja nic nie mówię i zazdroszczę.
    Jeżeli na Viscie gra będzie przycinać to, na XP zapewne także...w tym momencie karta graficzna zacznie się kłaniać. Jednak jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim będę musiał zainwestować w nową kartę graficzną. Nie jestem maniakiem gier komputerowych. Zresztą jeżeli okaże się prawdą, że Microsoft nie udostępni DirectX 10 dla Windows XP to, za jakiś czas tak czy siak nie pograłbym na XP (oczywiście mam na myśli nowe tytuły wykorzystujące DirectX 10).
    Zresztą po co ta dyskusja? Korzystam z Visty Ultimate 64 bitowej i nie mam najmniejszych problemów z systemem. Nie zamierzam jednak nikogo przekonywać, że to, jedyne słuszne rozwiązanie. Proszę nie przekonywać mnie, że to beznadziejny system. Zanim przekonacie się (lub będziecie do tego zmuszeni przez producentów oprogramowania i sprzętu) do Visty, zapewne ukaże się SP 2 albo i SP 3, który być może poprawi system (a może nie poprawi), a do tego czasu życzę przyjemnej pracy na starym poczciwym XP-ku

Cytat Zamieszczone przez vit Zobacz posta
    To kup lapka z Vistą przynajmniej Bussiness, wtedy legalnie będziesz mógł zrobić downgrade do XP Professional.
    Fajnie że jest taka możliwość, ale:
    Zakup "wisty byznes", gdy się potrzebuje xp home, jest chory. Czy downgrade rozwiązuje sprawę sterowników?

Cytat Zamieszczone przez DXT
    Może czas na Macbooka
    Może. Jednak nie tym razem. Trzymanie blaszaka i macbooka, to tak jak trzymać nikona z cannonem pod jednym dachem Można jak najbardziej, ale trochę nieekonomicznie. Blaszaka ostatnio zmieniałem, więc sie nie będę pozbywał. Softu też za darmo nie dają, a wersje z PC, na macu to se mogę....
    Ostatnio edytowane przez szymony ; 20-04-2008 o 09:04
    pozdrawiam Krzysiaczek

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów