Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Domyślnie Odp: Vista 32/64 SP1 PL

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    A co was tak dziwi? System opreacyjny, który instaluje się godzinami na super szybkich komputerach z wielordzeniowymi procesorami i kilkoma gigabajtami RAMu? To jest chore. Na moje oko jakieś 70% mocy obliczeniowej komputera idzie na to, żeby ten system operacyjny w ogóle mógł działać. To jest niestety jakaś ślepa uliczka, ale jeśli tego nie widzicie, to trudno. Pokupujcie sobie jeszcze dużo wydajniejsze komputery, żeby to "cudo" działało choć trochę szybciej. Na tych komputerach, wasze PSy, NXy i inne GIMPy powinny pracować szybciej niż jesteście w stanie myśleć, bo tak duże są wydajności tych waszych sprzętów. Oczywiście gdyby im te "wynalazki" z Microsoftu nie przeszkadzały.
    Uważam że mocno generalizujesz. Używasz w ogóle Visty ?
    Puszka: D300 + MB-D10 + SB800
    Słoiki: N20-35/2.8D | N85/1.4D | N180/2.8 |
    http://www.jazzfoto.pl

Cytat Zamieszczone przez _k_o_s_t_e_k_ Zobacz posta
    Uważam że mocno generalizujesz. Używasz w ogóle Visty ?
    Zbyt dużo różnego softu już w życiu zaprojektowałem i napisałem, żebym nie wiedział, o czym mówię.
    Jacek

Ale w czym macie problem - przeciez jest Linux

tak na gorąco

Sprzet Toshiba Satellite P200
    System Vista Premium 32bit

Wielkosc aktualizacji 67 MB
    Czas pobierania 31 min
    Czas instalacji 29 min
    Restart - 3 szt

Oczywiscie przez WU

Pozdrawiam DJS

Ps : o zauwazonych zmianach w wydajnosci funkcjonalnosci napsze jak przetestuje
    Dwie "pięćdziesiątki"

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Zbyt dużo różnego softu już w życiu zaprojektowałem i napisałem, żebym nie wiedział, o czym mówię.
    Rozumiem, ale nie mogę też potwierdzić wymienionych przez Ciebie objawów. Sam korzystam z Visty Home Basic w domu i złego słowa nie mogę powiedzieć. Fakt, system wymagania sprzętowe ma mocno wygórowane w stosunku do możliwości jakie oferuje ale na pocieszenie niech działa to że ceny na podzespoły komputerowe raczej spadają
    Puszka: D300 + MB-D10 + SB800
    Słoiki: N20-35/2.8D | N85/1.4D | N180/2.8 |
    http://www.jazzfoto.pl

Cytat Zamieszczone przez DJSony Zobacz posta
    Wielkosc aktualizacji 67 MB
    67 ???

Tak 67 megabajtów przez Windows Update
    Dodam ze mam ustawione instalowanie najktualniejszych łat automatycznie

Pozdrawiam DJS

Ps : Pierwsze co zauważam to parokrotne zwiekszenie szybkosci kopiowania plików w LANie
    Dwie "pięćdziesiątki"

"Vista SP1 nie lubi dual-boot"

http://osnews.pl/vista-sp1-nie-lubi-dual-boot/

Po części żałuję że wyrzuciłem ostatnio z laptoka Wiśtę, mógłbym chociaż się o Service Packu wypowiedzieć... ale bardziej czekam na SP3 do XP... A jeszcze bardziej na Fedorę 9...

Zapomniałaś zapewne co się działo po przejściu z Windows 98 na XP...dokładnie to, samo.
    Nie do końca. XP zapewnił przesiadkę na zupełnie inne jądro (tzn. zupełnie inne niż w Win 9x/ME) i wprowadziło to dużo istotnych zmian w systemie. A Vista nadal jest na jądrze NT... I wzrost zasobożerności nie jest naprawdę niczym uzasadniony...
    Gdy Vista po którymś Service Packu będzie działała równie długo na laptoku na baterii, co XP, zastanowię się nad powrotem...
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

jak dla mnie to programiści z Redmond coraz bardziej mają w d**** optymalizację pisanych przez nich programów... Myślą, że nie jest potrzebna, bo jak będzie trzeba 4GB ramu to wiara kupi i i tak będzie używać ich produktu... powiem tylko tyle - pocałujcie mnie gdzieś, to jakaś pomyłka z tą Vistą. Nowsze systemy powinny działać coraz sprawniej a działają coraz gorzej.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów