Close

Strona 39 z 66 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 653
    Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez apsza Zobacz posta
    W N 70-200/2.8 można było, w C EF16-35/2,8 też, chyba w N AFS 17-35/2.8 też się dało to co, tłumaczenie że trochę krótszy zoom mógł nagle być, dłuższy mógł też, ale już 24/28-70 w żadnym wypadku technicznie się nie da. Z punku widzenia użytkownika niepotrzebne jest to wysuwanie i tyle.
    Technicznie się da, tyle że w w przypadku tego zakresu, konieczne byłoby wyraźnie zwiększenie rozmiarów i wagi tego obiektywu (polecam zabawę 24-70..obiektyw jest i tak dość duży i waży prawie kilogram), co uczyniłoby z niego raczej nieporęczną optykę jak obiektyw podstawowy.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław, Karpacz

Domyślnie

Kaleid - a skąd jesteś taki przekonany, że byłby ogromny ten N 24-70. Przecież nie jesteśmy nawet pomocnikami konstruktorów z Japonii. Nie opiniowalismy ani ich jednego projektu, ani jakiegokolwiek obliczenia technologów, więc nie zaberajmy głosu, bo się nie znamy na projektowaniu zoomów Nikona. Równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że się da na luziku byłoby w tym tyle samo prawdy. A wysuwana mordka to kicha i tyle.
    D200,D70,N AF-S 14-24/2.8G ,N AF-S VR 70-200/2.8G, N50/1.4G,SB800, SB600, Manfrotto, 2xPixelKing set

Domyślnie

Ja juz swoim fociłem w deszczu w śniegu i nie zauważyłem żadnych problemów z tym obiektywem jak i z D3 a fakt stres miałem bo pierwszy raz widziałem mój aparat jakbym go oblała wiadrem wody.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez apsza Zobacz posta
    Kaleid - a skąd jesteś taki przekonany, że byłby ogromny ten N 24-70. Przecież nie jesteśmy nawet pomocnikami konstruktorów z Japonii.
    Nie trzeba być pomocnikiem konstruktorów z Japonii by się orientować nieco w zasadach budowy optyki.

Smile hurrraaaaa

huurrrraa po przeszło 2-ch mieiącach oczekiwania nowy obiektyw Nikkor 24-70mm f/2.8G ED AF-S leży już u mnie w torbie gotowy na sesje i plenerki

Zamowiony 02.01.2008 w zaprzyjaznionym sklepie dotarl dzis. Zostal wyslany w piatek przed swietami wiec nawet sobie nie wyobrazacie co ja przezywalem w swieta wiedzac ze moj nikkorek marznie gdzies na magazynie

Faktycznie dotarl zimny ale sprawny

Pierwsze pstryki ok a za kilka dni jak sie pobawie i potestuje to wrzuce moje wrazenia i foty bo chyba po to go kupilem za zakladowa pozyczke na remont mieszkania
    Nikoś D5 | D3s | D300 | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 | N85 1.4 | S50 1.4 | Z16 2.8 fish | N300 2.8| SB-900 | SB-800 |

Domyślnie Odp: hurrraaaaa

Cytat Zamieszczone przez pafelek Zobacz posta
    huurrrraa po przeszło 2-ch mieiącach oczekiwania nowy obiektyw Nikkor 24-70mm f/2.8G ED AF-S leży już u mnie w torbie gotowy na sesje i plenerki

Zamowiony 02.01.2008 w zaprzyjaznionym sklepie dotarl dzis. Zostal wyslany w piatek przed swietami wiec nawet sobie nie wyobrazacie co ja przezywalem w swieta wiedzac ze moj nikkorek marznie gdzies na magazynie

Faktycznie dotarl zimny ale sprawny

Pierwsze pstryki ok a za kilka dni jak sie pobawie i potestuje to wrzuce moje wrazenia i foty bo chyba po to go kupilem za zakladowa pozyczke na remont mieszkania
    No czekamy na te foty! Halo!

No to dodam trochę kwasku do likierowego wątku

Mój 1.5 miesięczny 24-70 jest w serwisie oto powody
    - zacięty pierscień zoom - obiektyw nie upadł gdyby ktoś pytał
    - pyłki za tylną soczewką

Poza tym szkło jest jak najbardziej super...
    W treku cieżkie jak cholera ale warto go dzwigać spiewając pod nosem - qrfa po co ja to dzwigam... jak tu jest pięknie ... KLIK... jak tu jest pięknie a mnie szyja boli.... <nie mam jeszcze podkładu muzycznego i nie ma to rytmu>
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Foty są w pafelka galerii
    D80 + MB-D80 | T 17-50 2,8 | S 70-200 2,8 | SB-800 + klamoty do fot. bezcieniowej

Domyślnie Odp: Test Nikkora 24-70

Dzisiaj sie dowiedzialem od znajomego sklepu ze 1 sztuka, ktora od nich zostala kupiona tez poszla na serwis - AF sie zrypal po okolo miesiacu.
    Natomiast zastanawia mnie czemu to szklo jest tak trudno dostepne.
    Przy okazji telefonu do jedngo ze sklepow, dowiedzialem sie, ze oni nie sprowadzaja chwilowo tych obiektywow, bo robili wlasne testy i stwierdzili ze masakrycznie winietuje. I ze ponoc czekaja na nowa serie - tzn. zakladaja, ze Nikon takowa wypusci, a teraz specjalnie niby "dozuje" zapasami 24-70 - nie wiem co o tym myslec. Powiedziano mi, ze jesli bardzo jednak chce, to moga stanac "na rzesach" i na drugi dzien szklo moze juz byc.

Gdy zapytalem czy sa pewni ze Nikon jest w trakcie "poprawiania" nowego dziecka 24-70 - odpowiedziano mi, ze nie sa. No to mowie - to na co mam czekac ? Na cos co moze byc tylko ich przypuszczeniem ?

Jakis ferment :/

Domyślnie Odp: Test Nikkora 24-70

Cytat Zamieszczone przez hotsauce Zobacz posta
    Dzisiaj sie dowiedzialem od znajomego sklepu ze 1 sztuka, ktora od nich zostala kupiona tez poszla na serwis - AF sie zrypal po okolo miesiacu.
    ..... :/
    Nie zdziwił bym się gdyby to była mowa o moim słoiczku eeehhhhh
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Strona 39 z 66 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów