Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 61

Domyślnie

Poczytałem trochę i obawiam się, że matryc S-IPS chyba już w lapkach nie ma, a xVA wogóle nigdy nie było. O ile w XPS-ie 1710 było coś, co wygląda albo na b. solidnego TN, albo na S-IPSa, to w nowszym, obecnie dostępnym 1730 matryca ta zdaje się już zniknęła jak sen złoty. Ostatni laptok, o którym z jako-taką pewnością mówi się że miał IPSa, to śp. T60p z matrycą flexview.

Podobnież IPSy w lapkach wykończyła moda na telewizory:
    http://lenovoblogs.com/insidethebox/?p=75
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 01-04-2008 o 18:55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Poczytałem trochę i obawiam się, że matryc S-IPS chyba już w lapkach nie ma, a xVA wogóle nigdy nie było. O ile w XPS-ie 1710 było coś, co wygląda albo na b. solidnego TN, albo na S-IPSa
    S-IPS była też w Inspironach E9400, E1705.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

A może ta T60iatkape pachnie IPSem?:
    http://www.allegro.pl/item339288004_...rw_gw_vat.html
    Jeżeli tak to cena chyba atrakcyjna, zwłaszcza, że to nowy sprzęt (choć jak napisał Czornyj model "śp.")
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAP Zobacz posta
    A może ta T60iatkape pachnie IPSem?:
    http://www.allegro.pl/item339288004_...rw_gw_vat.html
    Jeżeli tak to cena chyba atrakcyjna, zwłaszcza, że to nowy sprzęt (choć jak napisał Czornyj model "śp.")
    Najprawdopodobniej tak, o ile w opisie jest pomyłka. 15" Flexview/FFS w T60p miały rozdzielczość UXGA - 1600x1200, jeśli w opisie się rąbneli i tak będzie - to brać, bo z tego co piszą w necie te lapki to praktycznie ostatni mohikanie. Można też szukać któregoś z wymienionych przez Toma01 Delli, chyba że się mylę i do jakichś nowych pakują jeszcze IPS-y (w co śmiem wątpić)
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 02-04-2008 o 07:51

Domyślnie

Moje poszukiwanie też to potwierdzaja, że chyba teraz nic już nowego nie ma...
    Czyli się wyleczyłem - i dobrze jakoś sobie poradze a bedzie taniej
    Mariusz Hajdarowicz

F801s Nikor 24-50, S 70-300APO, 50 1.8, no i D70 KIT przybyła SB800

Domyślnie

Osobiście na laptopie 15'' (panorama) mam rozdzielczość 1900x1200. Przyznaję - wszystko jest malutkie ... ale dla mnie wręcz idealne - jak muszę trochę popracować na standardowej rozdziałce na innym laptopie to się poprostu męczę. Nadmienię, że rozdzielczości takiej potrzebowałem do takiego softu jak Flash, AfterEffects ..., natomiast w codziennej pracy również sprawdza się idealnie.

Domyślnie

hajdar napisał:
    Moje poszukiwanie też to potwierdzaja, że chyba teraz nic już nowego nie ma...
    Czyli się wyleczyłem - i dobrze jakoś sobie poradze a bedzie taniej
    W linku, który podałem są nowe laptopy - pytanie tylko czy to faktycznie IPS, mogli również pomylić się w opisie i bezczelnie dodać "p", będę dzwonił i pytał, który to model to się sprawdzi i dam znać

Domyślnie

Moze i nowe, ale juz nie produkowane, normalnie nie ma ich w sprzedarzy, ale to szczegół.
    Brak konkretnych informacji co to jest, bo jeśli prawdą jest 15,1" to nie jest to S-IPS, a p nie świadczy o tym, p to tylko podwyższona rozdzielczość- co jest akurat sprzeczne za nastepną informacją o rozdzielczości -co napisał już Czornyj, a T60p było z różnymi matrycami.
    Więc jak sprawdzisz to bedzie super (bo cena bardzo fajna), wiec jakby co to: jeśli nazywa się to FlexView to jest na to szansa, jeśli ma to wymiar 15,0 " i rozdzielczość 1440x1050 (ale wtedy nie nazywa sie to T60p) lub 1600x1200 to może tak jest a i tez wcale nie musi... (no chyba tylko to FlexView jest jednoznacznym wskazaniem)
    Pozdr
    Mariusz Hajdarowicz

Domyślnie Odp: Matryce laptopów

Dzwoniłem do gościa, niestety potwierdził, że to matryca xga - czyli "p" nie oznacza w tym przypadku podwyższonej rozdzielczości.
    Nie chciał podać nazwy modelu mówiąc, że jego dane tech. są z lenovo i więcej i tak nie znajdę a te laptopy są dopiero do sprowadzenia z US.
    Ktoś kiedyś pisał, że "p" są skonfigurowane pod kątem grafiki więc tutaj z tego jest tylko karta ATI FireGL V5200

Domyślnie Odp: Matryce laptopów

Czyli kupujesz kota w worku... normalka
    Mariusz Hajdarowicz

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów