Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 61

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Niestety wiele nie pomogę. Trzeba po prostu oglądać. Producenci laptopów montują rozmaite rodzaje nawet do tej samej linii produktowej. Stosunkowo największe nadzieje rokują modele Dell Inspiron, XPS, Precision, widziałem naprawdę przyzwoite Sony Vaio z nietypowym ekranem 16". Dobrze mieć wyjście DVI, ale to rzadkość, zarezerwowana do najlepszych modeli. W sytuacji ograniczonego budżetu i wymaganiami stawianymi przez fotografię, warto interesować się wyprzedażami i rynkiem wtórnym. W nowych, tanich, w zdecydowanej większości montuje się straszne padło.
    Tyle, to ja sam znalazłem szukajką w necie, myślałem jednak, że kolega, jako spec w tej dziedzinie ma więcej danych na ten temat, wyniesionych ze szkoleń i materiałów powszechnie nie publikowanych.
    Istnieją całe długie listy matryc instalowanych w laptopach, ale informacje o nich są bardziej niż lakoniczne, a właściwie żadne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAM1 Zobacz posta
    Tyle, to ja sam znalazłem szukajką w necie, myślałem jednak, że kolega, jako spec w tej dziedzinie ma więcej danych na ten temat, (...) istnieją całe długie listy matryc instalowanych w laptopach
    Proszę nie wymagać rzeczy niemożliwych. Najczęściej nawet lokalny oddział producenta nie ma takich informacji. Nie siedzę w notebookach na tyle mocno, żeby mieć dostęp do danych prosto z fabryki. Kilka lat temu było to łatwiejsze, teraz jest tego zatrzęsienie. Do tego różne modele mogą być klepane przez różnych koproducentów, którzy z kolei zmieniają dostawców komponentów jak rękawiczki. Jest tak, że dwa komputery różniące się tylko numerem seryjnym mają w środku różne bebechy.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

No niestety tak to chyba wyglada.
    Najgorsze jest to, ze sprzedawcy tego jakby nie było dość drogiego sprzętu nie mają pojącia co sprzedają.
    Jak chce wydac 5 tyś. i ide do sklepu to chciałbym żeby mi ktoś powiedział co tam w środku sieci oprócz tego że to C2D, ma full HD i kamerke internetową 2.0 MP... ale tak to chyba tylko w Erze
    Mariusz Hajdarowicz

F801s Nikor 24-50, S 70-300APO, 50 1.8, no i D70 KIT przybyła SB800

Domyślnie

Właśnie znalazłem taką linię Della z wyższej półki z matrycami PVA. Kłopot z czernią i różnymi kolorami pod różnym kątem powinien chyba zniknąć ? Teraz mam Acera z matrycą 17" Crystal Brite, ale do obróbki czy czegokolwiek ambitniejszego to jest masakra, lekko odchylę panel i już wchodzi ciemniejszy obraz..

Domyślnie

No właśnie znów to samo
    Cichy to sie podziel informacją- jeśli możesz -jaki to model i cena? ewentualnie link

Mi w tym wątku chodziło o konkrety a to byłby jakiś.
    Mariusz Hajdarowicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hajdar Zobacz posta
    No właśnie znów to samo
    Cichy to sie podziel informacją- jeśli możesz -jaki to model i cena? ewentualnie link

Mi w tym wątku chodziło o konkrety a to byłby jakiś.
    http://www.allegro.pl/item336075901_...0_nbd_wwa.html np taki,

lub taki

http://www.allegro.pl/item337779571_..._umts_wwa.html

i to nie jest reklama, po prostu linki do produktu.

Obydwa mają matryce MVA, czyli z założenia mają być DUŻO lepsze od standardowych TN-owych. Ale ciekawe, jak to się ma w praktyce...

Każda TN-ka przy zmianie kąta patrzenia góra dół zmienia kolory, np niebieski jest od gróry jasnoniebieski, a jak się patrzy od dołu to granat a nawet czerń... W PVA/MVA tego nie ma, więc w tych laptokach też powinno być OK ?!
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 01-04-2008 o 14:44

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Ten drogi stoi u mnie w domu na biurku , zapraszam chętnych do przetestowania matrycy, Nie żebym się czepiał ale kiedyś chciałem od nich kupić lapka. Bylem nawet w sklepie, trochę się poprawili w opisach sprzedawanego sprzętu, bo do niedawna pisali takie bzdury ze zal było czytać.

Domyślnie

O ile to prawda...
    Rozbieżności są tam w samym opisie podane różne wielkości matrycy (zakładam ze moze być pomyłka), raz ze MVA linijke niżej że PVA...
    W drugim już jest brak informacji o kątach widzenia, co mi nasuwa podejrzenia że nie ma tu dobrej matrycy itd.
    Ale ja już marudze, na pewno trzeba to zobaczyć
    bo cena za drugi fajna... pierwszyjuz dość drogo jak dla mnie.

Dzięki za linki
    Mariusz Hajdarowicz

Domyślnie

timi,
    troche mam daleko
    i potwierdzasz że tam w środku jest matryca MVA?

Pytanie do fachowców (Czornyj i Tom), czy kazda MVA to juz powód do zadowolenia, czy też mozna trafić na padło?
    Mariusz Hajdarowicz

Domyślnie

Hajdar nie sądź, że ktoś Ci coś potwierdzi, bo nikt nic nie wie.
    I skoro nawet GURU w tym temacie jakim jest Tom01, potwierdza, że poza zakładem montującym konkretny model laptopa, nikt nie ma takiej wiedzy, to tak jest.
    A to co można wyczytać w sklepowych opisach sprzętu to tylko domysły nie mające z rzeczywistością wiele wspólnego.

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów