juz sprawdzalem. gniazda sa pod przednia czescią. tyl mnie nie ratuje.
Szukaj
juz sprawdzalem. gniazda sa pod przednia czescią. tyl mnie nie ratuje.
A udało mu się coś złożyć?Sprawa jest jak najbardziej wykonalna, rozbierałem D70s i D80 oraz sporo analogów. Grunt to praca z rozumem i nie grzebanie w miejscach, które zwykle są delikatne, czyli matryce, migawiki itp. Sprzęt jest pomyślany na tyle rozsądnie, żeby dało się go naprawiać. Problemy zaczynają się przy kompaktach, w takich hp naprawia się wiele rzeczy taśmą scotch i nożyczkami
![]()
zlozyl zlożyłno dobra.. to nie pozostaje w sumie nic tylko zabierac sie do roboty.
<Autentyk> Nie tak dawno temu jeden z wykładowców Politechniki Warszawskiej zadał studentom pytanie:
- Po czym rozpoznać prawdziwego inżyniera?
Ponieważ studenci nie wiedzieli, podał poprawną odpowiedź:
- Prawdziwy inżynier rozmontuje zegarek, dokona naprawy, złoży go do kupy i nie dość, że zegarek będzie ślicznie chodził, to jeszcze zostaną części zapasowe na później![]()
TJD
Z50 | N16-50/3.5-6.3 | V85/1.8 | V23/1.4 | FTZ [S17-50/2.8 | N50/1.8G AF-S | N35/1.8G AF-S] | M42 [Industar 61 L/Z]
chlopak ma dobry sprzet i ogarniety w tych sprawach, ostatnio mi zrobil odtwarzacz mp3 z do samochodu z dysku 2.5", sam zrobil kontroler i obsluguje sie to tylko z pilota na IR. Jest zaslepka z ktorej wystaje tylko czujnik do pilota. Wyglada jakby radia tam nie bylo. W wieku 10 lat wymontował staremu alarm z samochodu![]()
To napisz potem jak wam poszło![]()
Valwit ciekaw jestem co masz na myśli ? Jesli Ty swoja matryce zamontowaleś sugerując sie tym ze ma ona opierać sie o dwa punkty w obudowie ( przy prawym gornym i lewym dolnym jej mocowaniu ) to ciekawy jestem na ktora strone ucieka Ci horyzont na fotografiach. Zle zamontowana matryca przynosi taki skutek ze w wizjerze jest wszystko ok ale na zdjęciu horyzont, krawędzie budynków itp wyglądają inaczej niz bysmy tego chcieli. Proponuje zaraz po poskladaniu sprawdzić to przy pomocy statywu i bialej kartki A4. Skadrować kartke w taki sposob by dwie z jej krawędzi byly rownolegle do krawedzi w wizjerze i sprawdzić czy tak samo wygląda to na zdjęciu.
Ostatnio edytowane przez Rafal28 ; 31-03-2008 o 14:07
NIKON D-70s, grip, Sigma 70-300, Sigma 24-70, Nikkor 28-80, SLIK PRO 700DX, COKIN, Extreme III i kilka filterkow
Skontaktuj się z nami