Close

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 82

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturjb Zobacz posta
    serwisowa jest 50/1.4 - widziałem ją na własne oczy, tesy wykonuje sie przy f/2.8

... a z 24 to to ichsze body ma taki FF, ze... no płacz, płacz
    ale co ciekawe zdjecia tablicy testowej sa ok...
    i co tu robic? kupic canona?
    OK ale canon ma 85 w serwisie

A co do canona i FF/BF - to samo. Chyba, że kupisz w pewnym źródle.

Domyślnie

moge kupic nie wiem... u hesji? pewnie jest?
    tylko skąd kasa?
    ja mam juz taki plan zeby zaproponowac serwisiwi wymiane tego D200 na 2*D70s
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Domyślnie

panowie, panie, a czy jest taka opcja by serwis zwyczajnie odkupił ode mnie sprawny sprzęt po cenie cennika nikon minus amortyzacja :>:>:>
    to chyba było by najwspanialsze rozwiązanie?

Domyślnie

panowie, panie, a czy jest taka opcja by serwis zwyczajnie odkupił ode mnie sprawny sprzęt po cenie cennika nikon minus amortyzacja :>:>:>
    to chyba było by najwspanialsze rozwiązanie?
    Skoro na szkle serwisowym jest ok, to jedź do niech ze swoimi szkłami i niech zrobią z nimi porządek.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Skoro na szkle serwisowym jest ok, to jedź do niech ze swoimi szkłami i niech zrobią z nimi porządek.
    szkła na pewno są ok, inne puchy chodzą z nimi w punkt !

Domyślnie

szkła na pewno są ok, inne puchy chodzą z nimi w punkt !
    Weź do serwisu NP swój aparat i jakiś 2. aparat na którym Twoje szkła chodzą dobrze i pokaż im sample dowodzące tego, i poproś żeby sprawili aby Twój aparat z twoimi szkłami działa tak jak ten 2. bo chyba nie chcesz żeby dobrze ostrzył z serwisową 50tką, tylko z Twoimi szkłami ?

Ps. Z biegiem lat, działania AFów jest dla mnie coraz większą zagadką... Po regulacji w serwisie mojego d2xa, prawie wszystkie obiektywy które posiadam, działały idealnie. głupiał na maksa 70-200vr. już myślałem żeby go sprzedać bo był mi całkowicie zbędny. Ale zanim wystawiłem go na sprzedaż, podpiąłem go pod d70 siostry i okazało się że też ma głupawkę. Trochę się przeraziłem - bo wynikało z tego że to obiektyw jest uwalony. Wymieniłem d2xa na d300 i okazało się e mój 70-200VR nawet nie wymaga precyzyjnego tuningu ! Działa idealnie, tak jak wszystkie pozostałe. Czarna magia...
    Do tej pory najpewniej chodzący AF miał moje d70 (po regulacji imbusem) i d200.
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 26-03-2008 o 22:07
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Takie MENU serwisowe pomaga technikowi diagnozować proste usterki i je korygować z pozycji body, dokonywać zmian ustawień niestandardowych. Nie twierdzę, że do grubszych robótek serwisowych nie jest niezbedne zewnetrzne oprogramowanie. Tak też może być.
    nie ma czegos takiego w nikonach. jest to o wiele prosciej rozwiazane: aparat w tryb PTP, podpinasz do kompa z odpowiednim softem i juz. na ekranie kompa masz wszytskie opcje serwisowe i mozesz sobie sprawdzac i korygowac. jest to 100x pewniejsze i wygodniejsze niz dlubanie po klawiszach aparatu i meczenie sie z LCD puszki. a po tym jak soft serwisowy w przeszlosci wyciekl Nikon ciut zmadrzal i wprowadził odpowiednie dongle. wiec nawet jak soft dorwiesz to nie pouzywasz
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Dzwoniłem z propozycją zamiany sprzętu, ale ostatecznie nie powiedziałem o moim pomyślę, bo o czym ja będę rozmawiał z panią, która tylko odbiera telefony? Wspomniana pani, powiedziała mi tylko, ze aparat przeszedł test komputerowy i jest gotów do dobioru... JA SRAM NA TE ICH TESTY - pomyślałem sobie i zapytałem czy mogę rozmawiać z technikiem, po czym powiedziała mi, ze nie bo jest inwentaryzacja i wszyscy są zajęci, zasugerowała by zadzwonić w poniedziałek, co też uczynię. Może uda mi się porozmawiać z technikiem, który testował mój aparat i powiedzieć mu co z nim jest nie tak oraz zapytać czy nie można ominac procedur i podejść do problemu z chęcią rozwiązania go a nie, jak to ma miejsce do tej pory - z musu. Wydaje mi się, ze albo ich 50tka jest rozjechana, albo multicam 1000 to jakiś shit. Może warto by poprosić by wyregulowali mi puszkę pod moją 50tkę, ale z drugiej strony pozostanie zagadka dlaczego moje body z teleobiektywami jednak dobrze działa...
    eh... mam juz dosyc...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta

edyt pół żartem, pół serio
    .
    dla firmy Nikon to, ze ludzie by znali kod serwisowy to żadna strata, więcej duży plus. Raz ze kumaci by sobie coś tam naprawili, dwa że nie kumaci byli by źródłem dodatkowych dochodów dla serwisu bo zawsze by coś napitolili w tym MENU wiec kasa by szkła równym strumieniem. Głupi szkodliwy użytkownik dla serwisu jest tak samo pożyteczny jak dla banu klient nie spłacający kredytu na czas albo w ogóle nie splacający.
    zgoda co do kumatych. tylko na kazdego kumatego masz 20 niekumatych ktorzy cos gdzies slyszeli albo wyczytali w Internecie. i takiemu matolkowi musi potem odpwoiedziec na zbedne i glupie pytania support, serwis i technik, a przez to ze ktos im te puszki potem musi naprawic to i cala reszta normalnych ludzi musi potem czekac dluzej.
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Do tej pory najpewniej chodzący AF miał moje d70 (po regulacji imbusem) i d200.
    U mnie z kolei D50, również po małym imbusowaniu, było niezawodne.
    A teraz mam na jednym szkle różnie z częstym FF, a na dwóch pozostałych jest spoko.
    DeSiedemset + FE + AF_50/1.4D + AF_35/2D + 105/2.5 AIS + AF_18-35/3.5-4.5D + Tamron 28-75/2.8 + SB600

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów