Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Domyślnie To NIE jest front focus...

w tymwątku opisywałem swoje problemy z D200. Postanowiłem pokazać jak zdaniem fachowców z serwisu sprawny aparat ustawia ostrość. Zdjęcia wykonane po sobie, jedno po drugim. Nie mozna powiedzieć, ze to jest FF/BF, gdyż wtedy nieostrosc była by ciągle taka sama. To jest... nie wiem co to jest, wiem ze 2/3 zdjęć jest nietrafionych :/
    Oto przykład:

może ktoś miał podobną historę i jego AF też tak szalał :/
    Usiłuję od 10 dodzwonic się do serwisu by umówić się na dostarczenie im aparatu (juz po raz trzeci):/
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Domyślnie

To na AF-S, czy seria na AF-C ?
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

na af-s, nie seria ale jedno po drugim, po kazdym wyzwoleniu migawki nowy pomiar ostrosci

Domyślnie

Temat jest bardzo prosty, zaden inny aparat nie miał problemu nigdy z ty zegarem. Nie, nie robulem przeostrzenia po kazdym zjdeciu, gdzyz nie robi się tego gdzy się fotografune normalnie, nie chce robic testow laboratorychych, tylko 'terenowe'. W sobotę będę miał drugie D200 do porownania, ale z tego co pamitętam (pracowalem tym drugim D200) to tam nie ma problemow.
    Dzwonilem do fotoita, gdzie kupilem aparat, nieprzyjemny pan powiedzial mi, ze jezeli bede mial zasiadczenie z serwisu ze sprzet nie jest sprawny to 'będziemy rozmawiać' o wymianie lub zwrotu kosztów zakupu. Wieicie co... jak mi zwrócą kasę to chyab kupuję Canona... :/

Domyślnie

Dobrze to, to nie jest. Z tego co wiem to podobne "suprajsy" miałeś z D80. Sprawdzałeś z innymi szkłami niż Twoje?
    Tak trochę dziwne, by dwie kolejne puszki, z różnych okresów i półek cierpiały na tą samą przypadłość, choć wykluczyć takiego stanu rzeczy też nie można.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

na co ustawiony był punkt AF i czy centralny?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturjb Zobacz posta
    Wieicie co... jak mi zwrócą kasę to chyab kupuję Canona... :/
    Nie rób tego, w Canonie ludzie maja chyba jeszcze wiecej problemow typu BF/FF niż my...

Domyślnie

noz tymi szklami to... w lodzi zapinalem 24-70, 17-55, 12-24 i bylo to samo, podobnie jak dwie inne 50tki, jakas tam 85tka tez ostrzyla przed, dziala jednak poprawnie z teleobiektywami; 80-200, a w lodzi z sigmami 120-300 i 500 - bylo w punkt, zawsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    na co ustawiony był punkt AF i czy centralny?
    centralny, na tarczę zegara, szkoło to 50/1.8 @ 2.8

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Nie rób tego, w Canonie ludzie maja chyba jeszcze wiecej problemow typu BF/FF niż my...
    to NIE JEST front focus, bo przy ff zawsze strzela przed obiektem z takim samym błędem, tutaj zdarza się strzelić w pukt, ale to strzelanie przed jest z różnym błędem, od niewielkiej pomyłki, po głupawkę całkowita
    Ostatnio edytowane przez arturjb ; 20-03-2008 o 13:41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturjb Zobacz posta
    to NIE JEST front focus, bo przy ff zawsze strzela przed obiektem z takim samym błędem, tutaj zdarza się strzelić w pukt, ale to strzelanie przed jest z różnym błędem, od niewielkiej pomyłki, po głupawkę całkowita
    Tak, wiem, ze to nie FF, u Ciebie jest jakis inny problem z AF.
    Napisałem jednak byś tak pochopnie nie zmieniał systemu, bo w Canonie jest ponoc wiecej problemow z BF/FF niz u nas...

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów