Szukaj
moge kupic nie wiem... u hesji? pewnie jest?
tylko skąd kasa?
ja mam juz taki plan zeby zaproponowac serwisiwi wymiane tego D200 na 2*D70s
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
D700 + 35 + 85 i po co więcej?
panowie, panie, a czy jest taka opcja by serwis zwyczajnie odkupił ode mnie sprawny sprzęt po cenie cennika nikon minus amortyzacja :>:>:>
to chyba było by najwspanialsze rozwiązanie?
Weź do serwisu NP swój aparat i jakiś 2. aparat na którym Twoje szkła chodzą dobrze i pokaż im sample dowodzące tego, i poproś żeby sprawili aby Twój aparat z twoimi szkłami działa tak jak ten 2. bo chyba nie chcesz żeby dobrze ostrzył z serwisową 50tką, tylko z Twoimi szkłami ?
Ps. Z biegiem lat, działania AFów jest dla mnie coraz większą zagadką... Po regulacji w serwisie mojego d2xa, prawie wszystkie obiektywy które posiadam, działały idealnie. głupiał na maksa 70-200vr. już myślałem żeby go sprzedać bo był mi całkowicie zbędny. Ale zanim wystawiłem go na sprzedaż, podpiąłem go pod d70 siostry i okazało się że też ma głupawkę. Trochę się przeraziłem - bo wynikało z tego że to obiektyw jest uwalony. Wymieniłem d2xa na d300 i okazało się e mój 70-200VR nawet nie wymaga precyzyjnego tuningu ! Działa idealnie, tak jak wszystkie pozostałe. Czarna magia...
Do tej pory najpewniej chodzący AF miał moje d70 (po regulacji imbusem) i d200.
Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 26-03-2008 o 22:07
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
nie ma czegos takiego w nikonach. jest to o wiele prosciej rozwiazane: aparat w tryb PTP, podpinasz do kompa z odpowiednim softem i juz. na ekranie kompa masz wszytskie opcje serwisowe i mozesz sobie sprawdzac i korygowac. jest to 100x pewniejsze i wygodniejsze niz dlubanie po klawiszach aparatu i meczenie sie z LCD puszki. a po tym jak soft serwisowy w przeszlosci wyciekl Nikon ciut zmadrzal i wprowadził odpowiednie dongle. wiec nawet jak soft dorwiesz to nie pouzywasz
podpis nieczytelny
Dzwoniłem z propozycją zamiany sprzętu, ale ostatecznie nie powiedziałem o moim pomyślę, bo o czym ja będę rozmawiał z panią, która tylko odbiera telefony? Wspomniana pani, powiedziała mi tylko, ze aparat przeszedł test komputerowy i jest gotów do dobioru... JA SRAM NA TE ICH TESTY - pomyślałem sobie i zapytałem czy mogę rozmawiać z technikiem, po czym powiedziała mi, ze nie bo jest inwentaryzacja i wszyscy są zajęci, zasugerowała by zadzwonić w poniedziałek, co też uczynię. Może uda mi się porozmawiać z technikiem, który testował mój aparat i powiedzieć mu co z nim jest nie tak oraz zapytać czy nie można ominac procedur i podejść do problemu z chęcią rozwiązania go a nie, jak to ma miejsce do tej pory - z musu. Wydaje mi się, ze albo ich 50tka jest rozjechana, albo multicam 1000 to jakiś shit. Może warto by poprosić by wyregulowali mi puszkę pod moją 50tkę, ale z drugiej strony pozostanie zagadka dlaczego moje body z teleobiektywami jednak dobrze działa...
eh... mam juz dosyc...
zgoda co do kumatych. tylko na kazdego kumatego masz 20 niekumatych ktorzy cos gdzies slyszeli albo wyczytali w Internecie. i takiemu matolkowi musi potem odpwoiedziec na zbedne i glupie pytania support, serwis i technik, a przez to ze ktos im te puszki potem musi naprawic to i cala reszta normalnych ludzi musi potem czekac dluzej.
podpis nieczytelny
Skontaktuj się z nami