Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 82
    Kaleid
    Gość

Domyślnie

Nie każde urządzenie posiada menu serwisowe o jakim myślisz - właśnie ze względu zbyt prostej dostępności tegoż. W sieci możesz znaleźć setki kodów serwisowych do różnego rodzaju urządzeń.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Coż, widzialem oprogramowanie serwisowe w akcji, do jednego modelu aparatu mam nawet w domu No ale przecież Robin wie wszystko
    Hmm.... chyba trzeba bedzie poszperać po stronkach made in Russia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Nie każde urządzenie posiada menu serwisowe o jakim myślisz - właśnie ze względu zbyt prostej dostępności tegoż. W sieci możesz znaleźć setki kodów serwisowych do różnego rodzaju urządzeń.
    Michał nie marudź. Dawaj te kody. Se zdejmę "simlocka" z body. Same knoty robi, a tak bym miał only "big art"
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Pewnie trzeba trzepnąć takie jakby FATALITY: dół prawo prawo śmietnik śmietnik dół góra lewo góra prawo dół WB ISO OK.
    I wtedy się pokazuje cheat menu:
    - FX/ DX sensor size
    - Viewfinder magnification & coverage
    - Blending
    - FPS limiter
    - hide mirror lockup
    - non CPU lenses meter off
    - AF fine tuning
    - Summon Nikon Polska service man.

ach, to by było.

P.S: Ten kod który podałem sprawdziłem. W D80 nie działa .
    DeSiedemset + FE + AF_50/1.4D + AF_35/2D + 105/2.5 AIS + AF_18-35/3.5-4.5D + Tamron 28-75/2.8 + SB600

Domyślnie

Jak już było napisane, nie każde urządzenie posiada menu serwisowe, właśnie ze względów bezpieczeństwa. Na przykład produkty, którymi ja się zawodowo zajmuję, posiadają (zazwyczaj) takie menu jedynie na etapie produkcyjnym. Po poprawnym przejściu produktu przez wszystkie testy, ten kawałek kodu jest nadpisywany właściwą aplikacją i nie ma już póżniej do niego dostępu. Ewentualne późniejsze błędy detektuje się i naprawia sprzętowo, lub poprzez wgranie nowego oprogramowania i zresetowanie ustawień. Często aby jeszcze bardziej zapobiegać majstrowaniu przez użytkowników, po ewentualnym wycieku oprogramowania, stosuje się specjalne kabelki, przejściówki, dodatkowe układy elektroniczne, za pomocą których się urządzenia serwisuje. To gwarantuje, że zwykły zjadacz chleba po ściągnięciu aplikacji serwisowej nic z nią nie zrobi (bo potrzebny jest jeszcze dodatkowy osprzęt).

Domyślnie

dokladnie, np specjalna karta pamieci dla telefonow "blackberry" aby mozliwy byl test serwisowy
    D-czysta/18-50mmf2.8 HSM/70-300 VR

Domyślnie

dzis bylem, wrcilem, cheli mi dac inne body zastepcze, ale po kilku fotach powiedzialem ze go nie chce bo tez zle strzelał, serwisant, dojrzały, niezbyt przyjemny w rozmowie męszczyzna dokonał regulacji puchy, a ta dalej strzela jakos nie tak jak ja chce, niby jest ok, ale nie jest... Ludzie - właściciele D200 pokazcie swoje zdjęcia 1:1. Mo ze to 'tak ma być' ?
    :/
    finał jest taki ze mam to samo body co dostałem wczoraj, ale 'wyregulowane'
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Domyślnie

wiecie, co mi przyszło do głowy?
    ze ich serwisowa 50tka jest rozjechana !

Domyślnie

tak jak PONOĆ serwisowa 85 w serwisie Canona

Gdzieś na forum canona o tym było...

Domyślnie

serwisowa jest 50/1.4 - widziałem ją na własne oczy, tesy wykonuje sie przy f/2.8

... a z 24 to to ichsze body ma taki FF, ze... no płacz, płacz
    ale co ciekawe zdjecia tablicy testowej sa ok...
    i co tu robic? kupic canona?

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów