Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 99

Wątek: D60 czy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tempor Zobacz posta
    ok, nie lubię tylko wciskania ciemnoty (jak koledzy w tym wątku)
    Stary Ty masz naprawde jakis problem ze soba... juz wiem! Masz problem z czytaniem. Kaleid jak widac niektorzy chca zablysnac na forum jako nowi uzytkownicy. Zreszta ja juz sie wylaczam z tej dyskusji bo szkoda sie znizac do pewnych poziomow.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cyrusvirus Zobacz posta
    Ale Sigma nie ma silnika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Wiesz swider w ten kategoryczny sposób sformułowane acz NIEPRAWDZIWE posty to naprawdę delikatna była riposta

ty zaś upierasz się dziecinnie, że coś nie jest dostępne bo nie ma w sklepie spożywczym koło twojego domu. Wybacz.

na razie, szkoda mojego czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tempor Zobacz posta
    nie wałek chłopie tylko nie masz pojęcia co jest na rynku a co nie zaślepiony swoją mądrością i wspaniałym śrubokrętem na wymarciu zresztą
    tempor ja sie przyznałem, że nie wiedziałem o istnieniu takiego modelu więc jak było pisane wcześniej czy będą problemy z działaniem z d60 czy nie napisałem tego posta jako swojego rodzaju bunt - "halo Koledzy przecież ten obiektyw nie będzie do końca działał z tym body". Nikogo nie obraziłem, nikomu nic nie zarzuciłem no i w końcu nic wielkiego się nie stało, a Ty robisz z igły widły i mi tu wyskakujesz z jakimś "kategorycznym sformułowaniem" i od razu sugerujesz, że jestem zaślepiony swoją mądrością i zakochany w swoim przestarzałym śrubokręcie i nie mam pojęcia co się dzieje na rynku. Zgoda. Wiem mniej od Ciebie, ale nie musisz być taki niemiły i nietolerancyjny. No o co chodzi? Nie wszyscy są tu tak mądrzy jak Ty. Pamiętaj o tym.

Proponuję usunięcie postów z tej niepotrzebnej dyskusji, bo Koleżanka Marta chciał zasięgnąć tylko porady, a tu jak zwykle jakaś niepotrzebna wymiana zdań bo ktoś prowokuje.

Dzięki swider
    Ostatnio edytowane przez cyrusvirus ; 21-03-2008 o 13:48
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

i to chyba przeze mnie, bo ta Sigma to był mój pomysł, aczkolwiek nie wiedziałem też o istnieniu modelu z HSM
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

To niech mi kolega tempor wyjaśni, bo w każdym poście wmawia, że śrubokręt jest na wymarciu dlaczego Nikon nadal produkuje obiektywy na śrubokręt. Niech powie kiedy Nikon zacznie produkować np. 35 czy 50 w wersji SWM? Dlaczego nadal w linii Dxxx i Dx nadal jest ten śrubokręt.

I jeśli masz rację mówiąc, że śrubokręt jest na wymarciu to nic tylko czekać na następce D80 bez śrubokręta.
    Poczekamy zobaczymy...

P.S. nie wiedzieć czemu, ale dzisiaj na przemiennie działałem z F100 i D80 i jakoś śrubokręt w F100 szybciej łapał ostrość niż SWM na D80. Dziwne, taka stara technologia (phi, śrubokręt) a jara...
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 22-03-2008 o 00:11
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

o ile dobrze pamiętam to, ostrą batalię o śrubokręt w Dxx w którymś wątku już widziałem...
    ale prawda jest taka, że gdyby Nikon postanowił nie dawać śrubokręta w nowych DSLR serii Dxx (i może Dxxx, nie wiem), to byłby to strzał w swoje własne plecy. Dlatego myślę, że taka możliwość jest bardzo mało prawdopodobna, i nie rozważam jej.
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 22-03-2008 o 08:29
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    o ile dobrze pamiętam to, ostrą batalię o śrubokręt w Dxx w którymś wątku już widziałem...
    ale prawda jest taka, że gdyby Nikon postanowił nie dawać śrubokręta w nowych DSLR serii Dxx (i może Dxxx, nie wiem), to byłby to strzał w swoje własne plecy. Dlatego myślę, że taka możliwość jest bardzo mało prawdopodobna, i nie rozważam jej.
    Nie wiem czy wiesz, ale kiedyś Canon zmienił bagnet jednym cięciem odcinająć się od historii i jakoś przeżył. U Nikona te zmiany są ewolucyjne, ale prędzej czy później nastąpią i trzeba się z tym pogodzić. Jeszcze tylko elektroniczne domykanie przesłony (już się pojawiło) i zniknie cała mechanika.

Domyślnie

o Canonie nie wiedziałem, ale zmiana wyszła im na lepsze, czy na gorsze?
    A co do elektronicznego domykania przesłony to zauważ, że już w Dxx nie można kręcić przesłoną na obiektywie, jedynie kółkiem na body. W Dxxx jeszcze można...pytanie jak długo?

Domyślnie Dziewczyna chciała kupic korpus i obiektyw w Wy tu ...................

..takie wywody filozoficzne.
    Zapomnieliście tematu ????????????????
    Nikon D 800,Nikon D300, Nikon Z6, Sigma art 35/1,4 , Sigma 105 1,4 art, AF-S Nikkor 17-55/2,8, Nikkor 70-200 AFS VR ,Tamron 90 /2,8 ,SB800 , Helios 40-1 85 mm f 1,5 ... Quantuumy..itd.

Domyślnie

o Canonie nie wiedziałem, ale zmiana wyszła im na lepsze, czy na gorsze?
    Wtedy bolało, ale teraz mają święty spokój i nie zastanawiają się co będzie dalej.

A co do elektronicznego domykania przesłony to zauważ, że już w Dxx nie można kręcić przesłoną na obiektywie, jedynie kółkiem na body. W Dxxx jeszcze można...pytanie jak długo?
    Nie chodzi o sterownie przesłony z body czy pierścieniem na obiektywie. Obecnie w Nikonie przesłona obiektywu w momencie robienia zdjęcia domykana jest przez body za pomocą mechanicznej wajchy. To ostatni mechaniczny element do wyeliminowania w bagnecie F. Pojawił sie już pierwszy obiektyw (PC-E 24 f3.5), który tej wajchy nie potrzebuje. Prawdopodobnie najpierw zacznie znikać z obiektywów, a po jakimś czasie z aparatów. Już w tej chwili wszystkie body cyfrowe potrafią to obsłużyć ale na starszych analogach działać nie będzie.

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów