Close

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 99

Wątek: D60 czy...

Domyślnie

No właśnie zapomnieliśmy się trochę.

Marta! 70-300vr to chyba odpowiedni dla Ciebie obiektyw bardzo dobry optycznie i chwalony na forum. Jak będziesz mogła sobie pozwolić to kup D80. To co Ci pan w sklepie powiedział na temat samoczyszczącej się matrycy to jest najzwyklejszy chwyt marketingowy. Jak Ci sie pobrudzi to po prostu kup sobie za 3zł gruszkę w aptece i dmuchnij w matrycę mając aparat skierowany matrycą do dołu i po problemie.
    Do tego ten nieszczęsny śrubokręt... Jak byś miała kupić aparat za rok to byśmy się zastanawiali nad przydatnością tego urządzenia, ale Ty chcesz kupić sprzęt na dniach więc naprawdę nie przejmuj się opisami, że to jest na wymarciu. W tej chwili właśnie ten śrubokręt jest NIEZBĘDNY do obsługi ogromnej gamy (fakt - coraz więcej obiektywów pojawia się z silnikami, ale chyba nie można stwierdzić, że d60 jest lepszy od d80 be nie ma śrubokręta...) obiektywów nie wspominając, że D80 bardzo dobrym body.

Popatrz sobie na podpisy różnych użytkowników tu na forum (a konkretnie na obiektywy) i wyciągnij wnioski ile osób korzysta z tego "szitu na wymarciu"
    Ostatnio edytowane przez cyrusvirus ; 22-03-2008 o 12:13
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

cyrusvirus ty m.in. korzystasz
    a jak to wygląda w Canonie, nigdy się nie przyjrzałem bagnetowi... u nich nie ma żadnego mechanicznego połączenia obiektywu z body?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Dzięki cyrusvirus Już postanowiłam że kupię D80 i ten obiektyw. I mam jeszcze jedno pytanie... Jaki filtr kupić? powtarzam że ten obiektyw będzie mi służył jedynie do fotografii ptaków a do innych zdjęć będę miała kit

Domyślnie

Kup dobrą UV-kę. spełnia ona rolę przede wszystkim ochronną. Ta jest chyba najbardziej popularna i chwalona, a i cena zaskakująco dobra
    http://allegro.pl/item328688677_hoya...promocja_.html
    Pamiętaj o średnicy filtra 67mm (Nikkor 70-300VR)

velaskez w Canonie jest tak jak w Nikonach bez śrubokręta
    Ostatnio edytowane przez cyrusvirus ; 22-03-2008 o 14:07
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

Tylko z czyszczeniem Hoy(i) bywa ciezko :/ ja uzywam Marumi WPC ( Hoye tez mam, zeby nie bylo ) wg. mnie najlepszy stosunek jakosc/cena. Sa jednak drozsze, UVka kosztuje jakies 125zl.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marta55555 Zobacz posta
    Dzięki cyrusvirus Już postanowiłam że kupię D80 i ten obiektyw. I mam jeszcze jedno pytanie... Jaki filtr kupić? powtarzam że ten obiektyw będzie mi służył jedynie do fotografii ptaków a do innych zdjęć będę miała kit
    Do ptakow? Daruj sobie ten obiektyw. Jest ciemny i potrafi zabladzic. Wyobraz sobie, ze probujesz zlowic ptaszysko w koronie drzewa. W cieniu ten obiektyw jest bardziej zawodny niz duzo tansza sigma 70-300APO. Ostrzenie tylko reczne i monopod. Tym obiektywem mozna zlowic wrobla na plocie, czy golebia na dachu. Sikory nieporuszonej raczej ci sie nie uda.
    Co do aparatu - swietny wybor. I nie chodzi mi o srubokret, bo koledzy przeginaja z demonizowaniem tego problemu, bo to najmniejszy problem. D60 ma inne wady, ktore dyskwalifikuja go, jako aparat dla pasjonata, ale o tym cicho sza. Gdzies cos zaslyszal i powtarza, jak papuga.
    Moim zdaniem moglas sie pokusic tez o canona 30d i jasne tele. To jest lepszy wybor dla ptasznika i astronoma niz d80. Do wszystkiego innego wole nikona. Wybor to oczywiscie kwestia twoich priorytetow i tego, jak operuje sie aparatem. D80 jest zajebiaszczy i mi osobiscie brakowaloby tylko wstepnego unoszenia lustra z prawdziwego zdarzenia.

Domyślnie

ło matko... to teraz mam namoncone w głowie xp

a co powiecie o tym obiektywie? - nikkor afs 300/4 plus TC14

Ta Pani posiada wlasnie ten obiektyw i aparat Nikon D70- http://www.ptaki-polski.pl/galeria.p...78&autor=0#pow

moim zdaniem fotki ma świetne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Wyobraz sobie, ze probujesz zlowic ptaszysko w koronie drzewa. W cieniu ten obiektyw jest bardziej zawodny niz duzo tansza sigma 70-300APO.
    Błagam...
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Do ptakow? Daruj sobie ten obiektyw. Jest ciemny i potrafi zabladzic. Wyobraz sobie, ze probujesz zlowic ptaszysko w koronie drzewa. W cieniu ten obiektyw jest bardziej zawodny niz duzo tansza sigma 70-300APO. Ostrzenie tylko reczne i monopod. Tym obiektywem mozna zlowic wrobla na plocie, czy golebia na dachu. Sikory nieporuszonej raczej ci sie nie uda.
    No to pojechales po bandzie hehehe... Wejdz sobie do dzialu 'przyroda' i zobacz co wld robi tym szklem. Sikory, Dzwonce, Rudziki i wiele, wiele innych ustrzelil i to nie jakies tam fotki, tylko piekne albumowe kadry! Daleko mi do niego, ale tez posiadam kilka strzalow z tego szkla np. Pliszka gorska, Cierniowka. Takze prosil bym o nie szerzenie demagogii
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

To ja może się przejadę do jakiegoś sklepu Nikona i tam sprawdzę kilka obiektywów bo już teraz nie wiem jaki mam kupić...

czyli kupić to szkło co proponowałam na samym początku?

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów