Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 71

Wątek: PS3 a 4 rdzenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Jak chcesz to możemy zrobić zamianę "dynama" do sprawdzenia. U mnie takich "suprajsów" nie ma. Dyski biegają aktualnie trzy, ale cztery też były i dawało radę. Mam za to inne problemy z tym szpejem. P5K ogólnie chwalone i sądziłem iż to dobry zakup w stosunku jakość/cena, ale dziś bym brał coś innego, co najmniej P5KR.
    a jakie masz do niej zastrzezenia ? (przydaja sie takie info w koncu)
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

moze oni jakies z przemytu maja te plyty bo ja kilka kompow skladalem i jakos nie bylo ze nie wstaje.. zreszta moi koledzy sporo skladaja i tez poza tym ze w przypadku E8... trzeba bylo wgrywac biosy to raczej nie bylo jaj (jedna sie ostatnio cos przywiesila, ale sama wstala po odlaczeniu zasilania i smiga). z tym 'tanie plyty' to zbytnio nie wiem co miales na mysli gigabyte'y wstaja.. i wracaja.. jak to gigabyte'y .. a te foxconny faktycznie niezle sie sprawuja i wydajnosciowo niezle wychodza. czas pokaze, bo jednak to dosc nowe na rynku
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

p5kc . no na takich ostatnio skladalem wszystko dokladnie. ale wczesniej byly p5k i tez jak dotychczas wszystkie chodza. no ale moze ja mam przesadnie przywiazanie do asusa.. ale po tylu latach jakies tam odniesienie do niego i innych marek sobie wyrobilem.

Domyślnie

na razie dzieki uprzejmosci Szymony mam zamontowany jego zasilacz (450W) i pamieci - on dostal moje, teraz trylko poczekamy u kogo sie bedzie wieszac...
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

znajac zycie to moze u nikogo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glisek Zobacz posta
    na razie dzieki uprzejmosci Szymony mam zamontowany jego zasilacz (450W) i pamieci - on dostal moje, teraz trylko poczekamy u kogo sie bedzie wieszac...
    glisku, zamiast robić jakieś karkołomne zamiany, trzeba było sprawdzić tylko jak działa z
    2, czy 3GB RAM-u, a dopiero później szukać ewentualnie dalej.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

David, no mozna i tak zrobic jak piszesz, ale zawsze to o jeden pretekst mniej by sie spotkac
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    znajac zycie to moze u nikogo
    Jakbyś zgadł. Przynajmniej na razie, biega u Grześka i u mnie. Co prawda po wsadzeniu klamotów Grześka z miejsca zaliczyłem trzy blue screeny, ale to dlatego że mego C2D popycham na 3,6GHz i pamiątki nie wyrabiały na ustawieniach, które miałem. Chodzą na 5-5-5-15.
    Co do moich wątpliwości do P5k, to nie jest tak czarno jak robin to maluje. Płyta jest ok i robi to co powinna. Dla mnie po prostu pewne jej właściwości czy ich brak są upierdliwe. Chore moim zdaniem jest rozwiązanie raida. W budzie mam miejsca od groma i trochę, a jak chcę z niego skorzystać to muszę mieć jeden HD na zewnątrz, lub wracać jednym kablem z zewnątrz do budy. Ponieważ nie lubię chińskich kombinacji wsadziłem kontroler z starego blaszaka i na nim raida postawiłem, sloty na płycie się marnują. Dlatego chętnie bym wymienił na P5kr. Druga sprawa to że WOL nie można załączyć z biosu, tylko z sterów w jedynie słusznym systemie. I do końca jeszcze tego nie rozkminiłem, bo nie działa tak jak by sobie tego życzył. Skrzynka albo nie wstaje, albo wstaje również nawet wtedy kiedy nie powinna. A sprawny WOL jest mi niezbędny, więc będę musiał bardziej w ten temat wniknąć. Ale do tego potrzebny jest trzeźwy umysł, a że jeszcze nie zdążyłem się przekimać się po nocnej szychcie, wiec odpuszczm i idę w obięcia Morfeusza.
    Dobranoc Państwu.
    Ostatnio edytowane przez szymony ; 15-03-2008 o 16:29
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

juz zaliczylem restarta
    chyba jeszcze pozostala mi do wymiany tylko plyta.
    Trzeba bedzie sie porozgladac za inna.

Domyślnie

glisek no to lipa troche.. to teraz juz sie nie wymadrzam bo chcac nie chcac troche dlubania przy kompie przed Toba

szymony z tym wolem to roznie jest u wszystkich producentow. ja nie musze uzywac wiec jako tako problemu nie mam i specem nie jestem. ale kupie ludzi sie kompy same wlaczaja i to na asusach i na gigabytach i w sumie chyba u wszystkich producentow sie te babole zdarzaja (z bogiem sprawa jesli opcja byla wlaczona, ale u czesci sie wlacza przy wylaczonym wolanie i wtedy robi sie zagwozdka). nie wiem czy to dobre rozwiazanie ale sprobowalbym jakas sieciowke Intela albo 3coma wlozyc - za 20 zl kupic mozna uzywki a lepsze to kilka razy niz wszystko zintegrowane razem wziete. a co do raida to niestety dali dupy. a ktorego procka na 3.6 jedziesz? z tymi oczetami ?

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów