Szukaj
moze oni jakies z przemytu maja te plyty bo ja kilka kompow skladalem i jakos nie bylo ze nie wstaje.. zreszta moi koledzy sporo skladaja i tez poza tym ze w przypadku E8... trzeba bylo wgrywac biosy to raczej nie bylo jaj (jedna sie ostatnio cos przywiesila, ale sama wstala po odlaczeniu zasilania i smiga). z tym 'tanie plyty' to zbytnio nie wiem co miales na mysligigabyte'y wstaja.. i wracaja.. jak to gigabyte'y .. a te foxconny faktycznie niezle sie sprawuja i wydajnosciowo niezle wychodza. czas pokaze, bo jednak to dosc nowe na rynku
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem
p5kc . no na takich ostatnio skladalem wszystko dokladnie. ale wczesniej byly p5k i tez jak dotychczas wszystkie chodza. no ale moze ja mam przesadnie przywiazanie do asusa.. ale po tylu latach jakies tam odniesienie do niego i innych marek sobie wyrobilem.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem
na razie dzieki uprzejmosci Szymony mam zamontowany jego zasilacz (450W) i pamieci - on dostal moje, teraz trylko poczekamy u kogo sie bedzie wieszac...
Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie
znajac zycie to moze u nikogo![]()
David, no mozna i tak zrobic jak piszesz, ale zawsze to o jeden pretekst mniej by sie spotkac![]()
Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie
Jakbyś zgadł. Przynajmniej na razie, biega u Grześka i u mnie. Co prawda po wsadzeniu klamotów Grześka z miejsca zaliczyłem trzy blue screeny, ale to dlatego że mego C2D popycham na 3,6GHz i pamiątki nie wyrabiały na ustawieniach, które miałem. Chodzą na 5-5-5-15.
Co do moich wątpliwości do P5k, to nie jest tak czarno jak robin to maluje. Płyta jest ok i robi to co powinna. Dla mnie po prostu pewne jej właściwości czy ich brak są upierdliwe. Chore moim zdaniem jest rozwiązanie raida. W budzie mam miejsca od groma i trochę, a jak chcę z niego skorzystać to muszę mieć jeden HD na zewnątrz, lub wracać jednym kablem z zewnątrz do budy. Ponieważ nie lubię chińskich kombinacji wsadziłem kontroler z starego blaszaka i na nim raida postawiłem, sloty na płycie się marnują. Dlatego chętnie bym wymienił na P5kr. Druga sprawa to że WOL nie można załączyć z biosu, tylko z sterów w jedynie słusznym systemie. I do końca jeszcze tego nie rozkminiłem, bo nie działa tak jak by sobie tego życzył. Skrzynka albo nie wstaje, albo wstaje również nawet wtedy kiedy nie powinna. A sprawny WOL jest mi niezbędny, więc będę musiał bardziej w ten temat wniknąć. Ale do tego potrzebny jest trzeźwy umysł, a że jeszcze nie zdążyłem się przekimać się po nocnej szychcie, wiec odpuszczm i idę w obięcia Morfeusza.
Dobranoc Państwu.
Ostatnio edytowane przez szymony ; 15-03-2008 o 16:29
pozdrawiam Krzysiaczek
Trzeba bedzie sie porozgladac za inna.
glisek no to lipa troche.. to teraz juz sie nie wymadrzam bo chcac nie chcac troche dlubania przy kompie przed Toba
szymony z tym wolem to roznie jest u wszystkich producentow. ja nie musze uzywac wiec jako tako problemu nie mam i specem nie jestem. ale kupie ludzi sie kompy same wlaczaja i to na asusach i na gigabytach i w sumie chyba u wszystkich producentow sie te babole zdarzaja (z bogiem sprawa jesli opcja byla wlaczona, ale u czesci sie wlacza przy wylaczonym wolanie i wtedy robi sie zagwozdka). nie wiem czy to dobre rozwiazanie ale sprobowalbym jakas sieciowke Intela albo 3coma wlozyc - za 20 zl kupic mozna uzywki a lepsze to kilka razy niz wszystko zintegrowane razem wziete. a co do raida to niestety dali dupy. a ktorego procka na 3.6 jedziesz? z tymi oczetami ?
Skontaktuj się z nami