robin102, napisz, na które forum logując się dostawałeś blue screeny.
Tak w tajemnicy powiem Ci, że nie jest to wcale takie zagadkowe.
Niektóre stronki, aż jeżą się od eksploitów i innego dziadostwa.
Szukaj
robin102, napisz, na które forum logując się dostawałeś blue screeny.
Tak w tajemnicy powiem Ci, że nie jest to wcale takie zagadkowe.
Niektóre stronki, aż jeżą się od eksploitów i innego dziadostwa.
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Panowie czy ja mam wrażenie, że robi się mały off top coś .....
pozdrawiam Krzysiaczek
Czasem niestabilność płyty powoduje spadek pojemności jednego z kondensatorów, które zabezpieczają układy przed wahaniami napięcia. Jeśli masz możliwość sprawdzić działanie z inną (np. pożyczoną) płytą, odpowiedź byłaby jasna. Pozostaje jeszcze kwestia grzania się procka - wiem, że to oczywiste, ale może jeszcze nie sprawdzałeś czy wentylator na przykład nie kreci zbyt wolno? Inna możliwa przyczyna wywalania się systemu to bad sektory na dysku - próba zapisu do takiego sektora i późniejszego z niego odczytu również zdestabilizuje działanie aplikacji albo systemu.
T
Pozwolę sobie odpowiedzieć za Grześka. Z wymienionych przyczyn, tylko raczej pierwsza wchodzi w grę. Chłodzenie i dyski są sprawne. Jedna z różnic naszych zestawów to proc. Quad trochę więcej pary potrzebuje niż C2D. P5K w gołej wersji ma tylko trzy fazowe zasilanie, co w większości przypadków starcza. Jednak mała "anomalia" w tym układzie i mamy problemy. Nie wiem czy Grzesiek będzie dalej rzeźbił z tą płytą czy spróbuje coś innego. Jeżeli będzie rzeźbił, założymy radiatory na sekcję zasilania i sprawdzimy kondziołki.
pozdrawiam Krzysiaczek
Na razie sie przyzwyczilem i moze za jakis czas potestuje inne ustawienia hardwarowe
Dzieki za pomoc
Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie
Skontaktuj się z nami