a jaka masz grafike ? niby przy otwarciu moze sie dziac bo powoduje wieksze obciazenie, procek sie wzbudza i wiecej lyka. duza masz bude ?
Szukaj
a jaka masz grafike ? niby przy otwarciu moze sie dziac bo powoduje wieksze obciazenie, procek sie wzbudza i wiecej lyka. duza masz bude ?
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem
no buda dosc duza, bo tez od chifteca w wersji tower (chyba)
a grafa to zwykly GF 8600 czyli nic wielkiego - nawet nie potrzebuje dodatkowego zasilania...
Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie
hmn.. nie wiem.. teoretycznie sie powinien wyrobic. ale jakiegos strasznego zapasu mocy to tam nie masz. kiedys mialem 350 albo 360 chiefteca tez (zreszta teraz tez mam chiefteca), ath 3ghz tez chyba zarl z 70-90w, 4 dyski, jakies pamieci i pamietam ze bywaly cyrki. moze mu juz cos odbilo. a moze jakies dodatkowe urzadzenia go dobijaja
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem
glisku, system wywala się bez ostrzeżenia?
Jeśli tak, to mogą być błędy pamięci.
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
xp pro daje rade z 4 obsadzonymi. p5k - dobra plyta. jedyne co to mozna najwyzej looknac czy pamieci nie chodza na zbyt niskim napieciu jesli masz jakies cl4 bo to sie czesto zdarza i wtedy faktycznie moze byc restarcik. ale jak masz 400 taka wkladana domyslnie do chieftecow kupowana z buda, albo taka ktora ma juz te 3 latka (starosc ja dopada..) to ja bym zaczal od zasilacza. bo takie zgadywanki to nie ma co bo latwo dojsc do poziomu absurdu (testowo mozesz odpiac jeden dysk tez i zobaczyc, ale obstawialbym ze temu zasilaczowi jak cos jest to raczej nie praca na poziomie granicznego obciazenia)
no nie, tylko XP home - moze trzeba by potestowac na pro?
a to ze mi nie rozpoznaje calosci ramu to mnie nie boli - to co widzi i tak sie ingdy nie zapchalo (szczegolnie przy przegladaniu sieci)
No nie wiem, plan ma taki, by zmienic czasowo system na prof (home mam legalny, prof w sumie tez moge, bo firma ma podpisane jakies umowy z MS), jak nie zadziala, to wymiana plyty, potem zasilanie, a jak i to nie pomoze to sie przyzwyczaje![]()
Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie
nie sadze by wersja systemu cos zmienila, chyba ze sie po prostu cos zle instalnelo. jak masz w firmie kompy, to wez podmien zasilacz z ktoregos na 2 tygodnie i po sprawie. szczerze watpie zeby to byla wina plyty (choc niczego nie mozna wykluczyc, nawet napedu cd albo zle skrecajacej sie obudowy.. ale skrajnosci lepiej sobie odpuscic)
Jak chcesz to możemy zrobić zamianę "dynama" do sprawdzenia. U mnie takich "suprajsów" nie ma. Dyski biegają aktualnie trzy, ale cztery też były i dawało radę. Mam za to inne problemy z tym szpejem. P5K ogólnie chwalone i sądziłem iż to dobry zakup w stosunku jakość/cena, ale dziś bym brał coś innego, co najmniej P5KR.
pozdrawiam Krzysiaczek