Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: D3 vs D300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    a dajcie linka
    ...a w profil zerknąć nie łaska
    ...dwie stopki rozmiar 43...

Domyślnie

google i szczypta pomyślunku

Piękne prace oj piękne

ps. a tak nie lubię jakoś d80 , chyba czas zrewidować poglądy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qstra Zobacz posta
    W zasadzie bylam juz zdecydowana na zestaw d3, ale znajomy uswiadomil mi, ze w moim przypadku i tak nie bede wykorzystywala zalet pelnej klatki (nie robie za duzo szerokich katow), zawrotna szybkosc d3 nie bedzie miala dla mnie az tak duzego znaczenia, a i nawet brak wysokiego ISO powinnam przezyc, bo jednak w przypadku mody korzysta sie raczej z dobrego oswietlenia...(też roznie z tym bywa)
    Jeżeli jesteś w stanie wycisnąć tyle z D80 (piękne kadry) to faktycznie słowa znajomego są na miejscu. Ja bym spojrzał na temat inaczej: czy inwestujesz w cropa na amen (czyli kilka kolejnych lat) czy też chcesz ostatecznie sięgnąć wyżej. Jeżeli chcesz spróbować FX'a to zaciśniecie zębów przejściowo bolesne może być w ostatecznym rachunku mniej kosztogenne ...

PS
    Wystaw coś czasem na forum

Domyślnie

NIesamowita galeria, gratuluje.

Domyślnie

Dzieki wielkie za cenne uwagi
    Zdania są co prawda podzielone, ale wyciągnelam z tego sporo rzeczy dla siebie (bo jednak wybor sprzetu to mocno indywidualna decyzja i trzeba miec na uwadze wszystkie plusy/minusy, ktore najlepiej czuje kupujący)

jak podejme ostateczna decyzję to na pewno nie omieszkam sie pochwalic

p.s. bardzo miło sie słucha wszystkich komplemetow, ale myślę, że jeszcze caly czas jest spoooooooro do zrobienia/nauczenia, zwłaszcza z nowym sprzetem

dzieki
    pozdrawiam cieplo
    q.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Nie samą rozdzielczością żyje obraz, przynajmniej poza studio.
    W Twojej galerii są zdjęcia w kategorii Wydarzenia, których spora część jest dość mocno doświetlona lampą błyskową. Może D3 pozwoliłoby na zdjęcia z większym udziałem światła zastanego w takich warunkach. Ale nie mam pojęcia, czy w praktyce przewaga D3 nad D300 jest aż tak duża.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yacek Zobacz posta
    Nie samą rozdzielczością żyje obraz, przynajmniej poza studio.
    W Twojej galerii są zdjęcia w kategorii Wydarzenia, których spora część jest dość mocno doświetlona lampą błyskową. Może D3 pozwoliłoby na zdjęcia z większym udziałem światła zastanego w takich warunkach. Ale nie mam pojęcia, czy w praktyce przewaga D3 nad D300 jest aż tak duża.

Oj uwierz mi że jest duża.

Domyślnie

No własnie Yacku, ja sie dokładnie nad tym zastanawiam, czy "w praktyce przewaga D3 nad D300 jest aż tak duża", żeby płacić 2/3 wiecej, tracąc przy tym możliwosc zakupienia dodatkowych szkiełek/akcesoriów.
    Problem w tym, że oba korpusy wyszły na rynek jednoczesnie i nie ma (jeszcze) osób, które by się przesiadły z D300 na D3 - nieliczni tylko dostapili zaszczytu przetestowania obu modeli.... no ale testy to nie to samo co użytkowanie sprzętu na co dzień, nie?
    Bardzo mnie kusi plastyka pełnej klatki, niemniej jednak co raz bardziej skłaniam sie do D300; może akurat nikon zaproponuje coś z większą rozdzielczością za jakis czas i wówczas przesiadka z D300 będzie bardziej rozsądna niz gdybym posiadała D3? Bo fakt, że D3 jest lepsze niż D300 - to chyba nie ma żadnej dyskusji... - tylko jakim kosztem?

pozdrawiam

Domyślnie

Ja też bym był za tą opcją - D300 teraz, D3x docelowo. D3 to rewelacyjny aparat, ale pod względem rozdzielczości różnicy praktycznie nie będzie, zresztą to nie jest aparat dedykowany stricte do zastosowań studyjnych.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 27-02-2008 o 14:09

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    D3 to rewelacyjny aparat, ale pod względem rozdzielczości różnicy praktycznie nie będzie, zresztą to nie jest aparat dedykowany stricte do zastosowań studyjnych.
    "D3, to rewelacyjny aparat..." i bez zadnego "ale". To wrecz idealna hybryda sprzetu reporterskiego i studyjnego. Jak dla mnie -- jest wysmienity, bo uprawiam w sumie jeden i drugi rodzaj fotografii. W reportazu daje wysmienita jakosc na wysokich ISO, wystarczajaca szybkostrzelnosc, wytrzymalosc itd, a w studio -- piekny obrazek. Jesli mowimy o studio jakim zajmuje sie 99% uzytkownikow tego forum, to te 12 MP jest wystarczajace. Pewnie, ze niektorym potrzeba sprzetu minimum klasy 6x7 -- ale tacy ludzie nie maja rozterek pt. "D300 czy D3", "a moze zaczekac na D3x?"...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów