Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Wątek: Jaki plecak ?

Domyślnie

ja kupilem LowePro komputrekker AW - jest w sam raz dla mnie.

Mieszcze w nim:
    -body + 80-200
    -2 krótsze obiektywy
    -databank + akcesoria
    -ładowarka i baterie
    -akcesoria do czyszczenia
    -laptop

(chyba ze nie potrzebujesz miejsca na laptopa - to wybrłbym inny -cieńszy- plecak)

do tego zostaje miejsce na:
    -lampe
    -2 puszki
    -jakies dokumenty dekielki karty pamięci itp.
    -sporo miejsca z przodu np. na bluze czy kurtke

Najlepiej idz do sklepu i poprzeglądaj sobie torby LowePro bo są naprawde pojemne i swietnie przemyslane, do tego podobno solidne (ja mam dopiero pol roku swoj plecak).
    D300s, D800, N80-200 f/2.8, N50 f/1.8; T17-55 f/2.8, SB900, Samyang 24 T1.5, Samyang 85 T1.5
    | tobiks flickR

Domyślnie

Napiszcie kilka słów o tym Fastpacku proszę, bo mam kilka pytań?
    Co w nim takiego "fast"? czy - podobnie jak w Slingach- jest możliwość przekręcenia go na przód i szybkie wydobycie sprzętu, czy to tylko plecak?
    Czy komora na sprzęt w wersji 200 bez kieszeni na laptopa jest równie duża co w większej wersji?
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KozaK Zobacz posta
    Czy mógłby ktoś podać dokładne wymiary komory na laptopa i/lub zna miejsce w Warszawie, gdzie plecak ten można na spokojnie oglądnąć?
    Laptop wejdzie do 17 cali tylko rogi muszą być zaokrąglone bo inaczej mogą być problemy. Mniejsze laptopy powinny się bez problemu zmieścić
    Jeśli przeżyci się plecak przez ramię można spokojnie wyjąć body z podpiętym szkłem bez konieczności ściągania plecaka.
    Ostatnio edytowane przez rychu_cmg ; 14-02-2008 o 13:16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Napiszcie kilka słów o tym Fastpacku proszę, bo mam kilka pytań?
    Co w nim takiego "fast"? czy - podobnie jak w Slingach- jest możliwość przekręcenia go na przód i szybkie wydobycie sprzętu, czy to tylko plecak?
    Czy komora na sprzęt w wersji 200 bez kieszeni na laptopa jest równie duża co w większej wersji?
    Fastpack to taki SlingShot bez funkcji "sling". Łyka natomiast laptopa, a SlingShot nie.

Fastback nosi się jak klasyczny plecak (na obu ramionach), więc przerzucenie go z pleców na brzuch raczej nie wchodzi w rachubę. Szybkie wyjmowanie aparatu wymaga więc nieco więcej ekwilibrystyki, o grzebaniu w torbie nie wspominając.

Slingshot 300 ma nieco większą komorę foto, ale mniejszą komorę górną.

Innymi słowy plecaki są podobne, ale nie takie same.

Który wybrać ? Zależy co komu potrzebne.

Slingshot

Fastpack
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

A ja myślałem, że fastpack to taki klon Slingshoota i że można go przerzucać tak jak SS.
    A skoro nie, to nie wiem co w tym Fastpacku takiego ciekawego.

Domyślnie

Sam mam od dawna SlingShota 300 i ta nowość mnie zaciekawiła stąd zapytanie, gdyż zawsze można zrobić coś lepszego.
    Skoro to zwykły plecak to faktycznie - nic specjalnego, gdyż szybki dostęp do sprzętu i tak jest niewykorzystany w pełni.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Nie no to nie jest jak zwykły plecak. Tzn jest jak plecak z szybkim dostępem. Nie można przekręcić na brzuch, ale jak się zdejmie z prawego ramienia, to plecak odchyla się na plecach utrzymując się na lewym ramieniu tak e zwisa pod lewą ręką (spróbujcie sobie ze zwykłymi plecakami), wtedy aparat jest dostępny i można go jedną ręką (prawą) szybko wyjąć.

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Tak
    Ostatnio edytowane przez Macro ; 14-02-2008 o 19:09
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    Nie no to nie jest jak zwykły plecak. Tzn jest jak plecak z szybkim dostępem. Nie można przekręcić na brzuch, ale jak się zdejmie z prawego ramienia, to plecak odchyla się na plecach utrzymując się na lewym ramieniu tak e zwisa pod lewą ręką (spróbujcie sobie ze zwykłymi plecakami), wtedy aparat jest dostępny i można go jedną ręką (prawą) szybko wyjąć.

Tak
    Wiesz, ale ja coś takiego to w swojej Alphie opracowałem i nikt nie powie, że Alpha ma szybki dostęp do sprzętu.

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Nie no, ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać, ze ten plecak jest lepszy od wszystkiego co dotychczas wymyślono. Na pewno nie zapewnia stałego i tak wygodnego dostępu do sprzętu jak slingshot, ale za to jest plecakiem i wygodniej sie go nosi zwłaszcza na dłuższe wędrówki. No i ma jednak więcej miejsca na inne pierdoły. Moim zdaniem jednak dostęp do sprzętu jest o wiele łatwiejszy niż w Alphie.
    Zamieszczam poglądowe zdjecie jak wygląda dostęp do sprzętu w Fastpacku. Przepraszam za jakość, ale robione na szybko komórką (akumulator do aparatu własnie siedzi w ładowarce) :

L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Macro
    czyżbym widział Wydział Chemii ?? ehhh jak ja nie lubiłem tam zajęć

a tak z innej beczki jak duża jest kieszeń na dodatkowe bzdety ??
    da się włożyć jakieś jedzenie, butelkę wody i bluzę?? (może głupie pytanie, ale na oczy nie widziałem Fastpack'a i nie wiem jakich jest gabarytów)
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów