dobrym źródłem oprogramowania bywaja tez pisemka komputerowe , nawt te tańsze (Komputer swiat, PC Format, Next, Komputer Świat Ekspert) za 6-9 złotych zdarzają się fajne programy MS WORKS 2007, Bat (program pocztowy), ACDsee)
Szukaj
dobrym źródłem oprogramowania bywaja tez pisemka komputerowe , nawt te tańsze (Komputer swiat, PC Format, Next, Komputer Świat Ekspert) za 6-9 złotych zdarzają się fajne programy MS WORKS 2007, Bat (program pocztowy), ACDsee)
D80 /D40X /SB600/SB400
S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/
pstryki
Ubunt - fajny
łatwa instalacja nawet dla windowsiarzy, dopracowany interfejs graficzny, polska wersja...
wart polecenia
D80 /D40X /SB600/SB400
S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/
pstryki
Żaden Linux, czy inne wynalazki. Niestety na świecie standardem jest Windows, czy się to komuś podoba, czy nie. Dzieci w końcu pójdą do pracy i tam ich się zapytają, czy umieją obsługiwać MS Worda i MS Excela, a nie czy potrafią obsługiwać edytor tekstu i arkusz kalkulacyjny.
Śmiem twierdzić, że na informatyce się trochę znam (a przynajmniej tak się wydaje mojemu pracodawcy) Ostatnio siadłem przed Makówką i poczułem się jak totalna blondynka, bo nie miałem pojęcia w co kliknąć, żeby komputer zrobił to, czego od niego oczekuję. Standardy i przyzwyczajenia to podstawa.
To znaczy, że oprogramowanie w czasopismach będzie można legalnie instalować![]()
To pozostaje jeszcze problem z systemem.
Ten linuks darmowy kurcze, ale nic o nim nie wiem.
Zaczyna się rodzić już jakiś zarys, lecz jeszcze technikalia, czy jest się z czym porywać, bo komputery nie są nowe, pochodzą z banku, sprawdzone, sprawne, ale ? czy to czasem nie jakieś DX 25Mhz turbo![]()
http://www.krupienko.pl/galeria/
Jeśli dostaliście komputery, to poprzedni właściciel powinien Wam wydać do nich OEMowego Windowsa!
przed instalacją oprogramowania z gazet warto przeczytać tą nudną "umowę licencyjną" - czasami w tych darmowych programach istnieje obostrzenie co do użytkowania
np tylko do użytku prywatnego, niekomercyjnego, edukacyjnego
w twoim przypadku na pewno chodzi o uzytek niekomercyjny , ale czy prywatny albo edukacyjny to juz nie wiem![]()
D80 /D40X /SB600/SB400
pstryki
Właśnie podałeś przykład ograniczeń związanych ze znajomością jednego systemu. Wcześniejsza propozycja dotyczyła zróżnicowania wyborów a nie zastąpienia jednego rozwiązania innym. Z windowsem zetkną się wszyscy. Z innymi systemami operacyjnymi nie. Jak myślisz, kto na tym skorzysta?
Wąska specjalizacja to powolna śmierć, jak mawia pani Motoko Kusanagi :P
Pozdrawiam
Janusz
graficzna dystrybucja linuxa (wspomniany ubunt) i open office nie różnią się w sposób dramatyczny od podstawowej obsługi windowsa + MS office
raczej nie powinno byc problemów z przesiadką - a koszt jest jednak duzo mniejszy ( 0 PLN vs najmniej 500 ( windows xp oem + office 2007 wersja niekomercyjna)
D80 /D40X /SB600/SB400
pstryki
Skontaktuj się z nami