Close

Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 124

Domyślnie

ty tym handlujesz ?

D80 /D40X /SB600/SB400
    S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/

pstryki

Domyślnie

Konkrety, mili forumowicze, konkrety!

1. Ostatnio nawet czytuję umowy licencyjne różnego badziestwa w magazynach komputerowych. Komercyjne wersje można instalować na jednym stanowisku, do użytku wszelakiego (często nawet o tym krzyczą na okładce - do użytku domowego i biurowego. Czyli jedno stanowisko, jedna płytka.
    2. Dzieci nauczą się wszystkiego w mig - nawet gdyby im DOS 4 zainstalować, też by się nauczyły.
    Zawsze można na części komputerów postawić pingwina, a na części Billa G.
    3. MS Works o tyle nie polecam, że jest to strasznie okrojone.... coś. Edytor tekstu nie odbiega za bardzo od MS Write. Naprawdę.

Niemniej, mam instalkę tych Łerksów z któregoś pisma i jeśli tomajk zgłosisz zapotrzebowanie, to napisz. To samo dotyczy płytki z ReadIris Pro 7 (OCR).
    Mogę też Ci odstąpić płyty z Encyklopedią PWN, co to kiedyś w kioskach sprzedawali w takich czerwonych zeszytach. Tylko że ostały mi się samiutkie płyty - zeszyty zamiótł wiatr historii, więc nie wiem jak tam z udowodnieniem legalności może być.
    Daj znać tak w miarę szybko, bo część tych rzeczy na jakieś aukcje powstawiałem. Wyświetleń nie ma za dużo, ale nie chciałbym zachowywać się jak ten chłopiec tu na forum, co Nikona w końcu ojcu sprzedał...

Paweł

Jak coś mi jeszcze przyjdzie do zmęczonego łba to dam znać.
    Fiat Lux

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rastula Zobacz posta
    ty tym handlujesz ?
    NIE, ale gorąco polecam, szczególnie jak ktoś ma w domu dzieci.

edit: Wspomniana MAGIC CARD, to naprawdę urządzenie warte grzechu i spodziewam się, że niestety mało znane i stąd takie mikre nim zainteresowanie.
    Ostatnio edytowane przez david555 ; 09-02-2008 o 15:39
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Faktycznie kobitki z koła używać tego nie będą, tylko dzieciarnia, a dzieci radzą sobie nieźle, może nawet znajdzie się jakiś który COŚ tam już wie.
    Pomysł żeby postawić na części pingwina a na pozostałych windowsa jest bardzo dobry i podoba mi się, faktycznie będą miały możliwość poznać oba środowiska.
    Spróbuję zmobilizować kobitki by wyskrobały pisemko do Microsoftu z prośbą o system, może się uda.
    Dziś okazało się, że sala zamknięta, gdyż sołtysowa do szkoły musiała pojechać, więc więcej na temat komputerów się dowiem jutro.
    Zakup czasopism z oprogramowaniem, może być bardzo dobrym rozwiązaniem, sam kilka lat temu korzystałem z takich programów, i płytek wala się u mnie jeszcze do dziś bez liku, lecz z tego co pamiętam, to trzeba było mieć gazetę by można było legalnie korzystać z programów zawartych na płycie.
    UG i Starostwo chyba już nic nie dołoży w tym roku, gdyż limit na wioskę się skończył, do tego plan remontu chodników i drogi więc na nich nie ma co liczyć.
    Zresztą jak uda nam się samemu coś uruchomić, wtedy może się okazać że znajdą się i sponsorzy i może fundndusze dodatkowe, modernizacja, sieć i dostęp do internetu stałby się bardziej realny.
    Sprawa jest świeża, dopiero przedwczoraj przywiezione zostały te komputery, dzieciaki zacierają ręce, nie mogą się doczekać by wreszcie siąść do kompa, chcemy im to jak najszybciej umożliwić, tym bardziej, że od dziś ferie są w naszym województwie.
    Od razu zaznaczam, że komputery te i oprogramowanie, będzie wykorzystywane w celach edukacyjnych przez dzieci w wieku szkolnym od 6 do 14 roku, zresztą w takim przedziale wiekowym najwięcej dzieci tam przebywa.
    Ja sam do tej pory nie brałem zbyt wielkiego udziału, poza fotografowaniem imprez, lecz muszę im jakoś pomóc, bo na informatyka ich nie stać, a tych domorosłych boją się dziewczyny dopuścić, by czegoś nie namieszali, pewnie nic by się nie stało, ale wiecie, to jest wioska ludzie boją się że sie może zepsuć, i co wtedy ? to są początki, pewnie z czasem będzie lepiej, i tak dziw że to całe przedsięwzięcie z remontem sali, ogrzewaniem zdało egzamin i sala jest wykorzystywana, na początku wróżono, że to tylko krótkotrwała euforia i szybko wygaśnie, a tu miłe zaskoczenie.
    Mikołajki cieszyły się dużym powodzeniem, paczek dziewczyny uszykowały 140szt dzieciaki dopisały na medal, i przedstawienie i tańce, nawet pokaz tańca towarzyskiego był.

Czek gabarytowo był większy niż kwotowo, ale gest się liczy, tym bardziej, że nie po raz pierwszy i do tego te komputery.

Tym pokazem to mnie calkiem zaskoczyli, okazało się że mamy u nas na wsi srebrną medalistkę juniorów w tańcu towarzyskim, ot jak człowiek mało wie
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

Moge polecic http://www.ubuntu.pl/
    Ostatnio sam instalowalem zeby zobaczyc jak to wyglada. Musze przyznac ze bylem milo zaskoczony. Wyglada idziala bardzo ladnie. Prosta instalacja. Podstawowe programy (biurowe, graficzne, przegladarka www, komunikator) instaluja sie razem z systemem. Jesli bedzie podpiety interenet to reszta oprogramowania w tym np gry sciagaja i instaluja sie praktycznie same po wybraniu z listy. Calosc darmowa. W razie problemow jest dzialajace forum na ktorym chetnie pomagaja.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    No jeśli tak, to MAGIC CARD jest w tych komputerach sprzętem obowiązkowym !
    Albo Deep Freeze
    http://www.deepfreeze.com/
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Przy okazji, czy ktoś wie co to jest?
    Jest okrągłe, tańczy, śpiewa koncertuje, daje d..y i gotuje
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Koło Gospodyń Wiejskich, ale zamiast "koncertuje" było "recytuje"

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    I przy okazji pomaga innym. Bezinteresownie i poświęcając swój czas. Można się uśmiać na takie frajerstwo, prawda?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Koło Gospodyń Wiejskich, ale zamiast "koncertuje" było "recytuje"
    Na Czornyj-a zawsze można liczyć.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów