Close

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 86

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grissley Zobacz posta
    Po pierwsze primo - "Twoją", a nie "twoją"

to jest forum dyskusyjne, czy kącik listów miłosnych, gdzie obowiązują takie reguły? troche wiecej dystansu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    to jest forum dyskusyjne, czy kącik listów miłosnych, gdzie obowiązują takie reguły? troche wiecej dystansu
    To miejsce spotkań kulturalnych ludzi, Adamie
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    To miejsce spotkań kulturalnych ludzi, Adamie

naturalnie. co jednak nie znaczy, że każdy ma Tytować przez duże T, bo to jest forma przyjęta dla listów i oficjalnej korespondencji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    naturalnie. co jednak nie znaczy, że każdy ma Tytować przez duże T, bo to jest forma przyjęta dla listów i oficjalnej korespondencji.
    ?? A zawsze wydawało mi się że "tytowanie" a nie "Tytowanie" jest oznaką braku szacunku dla rozmówcy. Niezależnie od tego czy wypowiedź jest oficjalna czy nie... Całe życie się człowiek uczy.

Ps. Oczywiście zakładam że takie wpadki na forum spowodowane są nieuwagą i pośpiechem piszącego a nie chęcią obrażenia "tytowanego"
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    ?? A zawsze wydawało mi się że "tytowanie" a nie "Tytowanie" jest oznaką braku szacunku dla rozmówcy. Niezależnie od tego czy wypowiedź jest oficjalna czy nie... Całe życie się człowiek uczy.

Ps. Oczywiście zakładam że takie wpadki na forum spowodowane są nieuwagą i pośpiechem piszącego a nie chęcią obrażenia "tytowanego"

myślę Pawle, że nie będę miał większych problemów ze znalezieniem na forum stu postów z ostatniego miesiąca, gdzie tytuje sie przez wielkie Te, a szacunku nie okazuje najmniejszego. nie w tym rzecz.

Domyślnie

Ale równajmy w górę. Prawda, że tak będzie lepiej?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grissley Zobacz posta
    Po drugie - prawdziwość lub fałsz każdego twierdzenia zawartego w tym wątku zależy wyłącznie od tego, jak sobie zdefiniujemy jednostki (względne lub nie) oraz kadr.
    Ja akurat się walnąłem i napisałem kadr, myśląc o matówce.
    Odniosę się tylko do drugiego. Tu nie ma co definiować bo sprawa była przedstawiona jasno (czy pojedynczy punkt AF w D3 i D300 pokrywa taki sam wycinek kadru) i nie czaruj o jakichś jednostkach bo to ma się do tematu jak piernik do wiatraka. Pola AF widziane w kadrze są mniejsze w D3 i koniec, kropka, niezależnie jakich użyjesz jednostek.
    "...co to za życie jak się nie ma czasu na życie..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Ale równajmy w górę. Prawda, że tak będzie lepiej?
    No właśnie... Wiem że w tym co napisałeś jest sporo racji Adamie, ale czy jest to powód żeby uwsteczniać się kulturalnie ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    Odniosę się tylko do drugiego. Tu nie ma co definiować bo sprawa była przedstawiona jasno (czy pojedynczy punkt AF w D3 i D300 pokrywa taki sam wycinek kadru) i nie czaruj o jakichś jednostkach bo to ma się do tematu jak piernik do wiatraka. Pola AF widziane w kadrze są mniejsze w D3 i koniec, kropka, niezależnie jakich użyjesz jednostek.
    pola widziane w kadrze sa mniejsze nie dlatego, ze sa mniejsze fizycznie ale dlatego, ze matryca d3 jest wieksza od matrycy d300, a wizjer tego samego rozmiaru.

eko-mar -to co narysowalec nie pokzuje roznicy w wielkosci punktu af. dlaczego? dlatego, ze szczeliny AF nie sa w tej samej plaszczyznie co obiekt fotografowany, tylko w plaszczyznie prostopadlej do plaszczyzny matrycy, w stalej odleglosci od ''ogniska'' to co narysowales moze jedynie obrazowac jaki obszar sceny zostanie zarejestrowany przez jeden piksel i jak to sie ma do odleglosci sceny od aparatu.

mnie osobiscie wyglada na to, ze systemy af w d300 i d3 nie rozni sie niczym oprocz nazwy. (i wyswietlacza LCD matowki, jezeli mozna go uznac za czesc systemu AF)
    D200|17-55 f/2.8|105 f/2.8 MICRO|70-300 f/4.5-5.6G VR |50 f/1.8|18-70 F/3.5-4.5|MBP 17'' 2.4GHz Hi-Res

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k-zu Zobacz posta
    eko-mar -to co narysowalec nie pokzuje roznicy w wielkosci punktu af. dlaczego? dlatego, ze szczeliny AF nie sa w tej samej plaszczyznie co obiekt fotografowany, tylko w plaszczyznie prostopadlej do plaszczyzny matrycy,
    to jest naprawde bicie głową w mur.

sądzisz że ta płaszczyna prostopadła do matrycy jak ja opisujesz jest w innej odległości w d3 i w d300 ? Nie. Musi być w takiej samej. To co podnosisz jako problem nie ma żadnego znaczenia. Żadnego.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów