Close

Strona 16 z 66 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 653

Domyślnie

To może teraz trochę o wadach. Szkło - mimo odchudzenia - jest potwornie długie, ciężkie i nieporęczne, z osłoną wręcz monstrualne, a w zestawie z D2h i SB800 urywa ręce z płucami. Jako spacer-zooma raczej nie polecam:

"Władca pierścieni - powrót króla"

Domyślnie

to jak ci tak ciężko to jak chcesz to ja ci ulżę i przejmę od ciebie to ciążące brzemię
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    To może teraz trochę o wadach. Szkło - mimo odchudzenia - jest potwornie długie, ciężkie i nieporęczne, z osłoną wręcz monstrualne, a w zestawie z D2h i SB800 urywa ręce z płucami. Jako spacer-zooma raczej nie polecam
    Cholera, wcale mi to nie przeszkadza.
    Pozdrawiam, Jan Zieliński
    HW: D200, S10-20/4-5.6, N24-70/2.8, S70-200/2.8, SB-600
    www.gtfoto.pl

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Czornyj, to zdjęcie tego 24-70 jest strasznie mydlane, mało kontrastowe, wyprane z kolorów, ma kiepski bokeh, najwyraźniej poruszone... To autoportret?

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odie Zobacz posta
    Cholera, wcale mi to nie przeszkadza.
    Taaa - przed zakupem też mi to nigdy nie przeszkadza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    no to zdradźcie...ile Nikon wam dopłacił do tego szkiełka, ze tak napalacie ludzi
    heh pewnie nic Powiem szczerze, że na Nikon Roadshow ten Nikkor zrobił na mnie większe wrażenie niż samo D3 :P Mój D70s przeżył drugą młodość z tym szkłem... ale niestety trwało to tylko jeden krótki wieczór.... Kiedyś go dopadnę na własność

To może teraz trochę o wadach...
    Hmm, przypomniało mi się jak G. Clarkson narzekał na zbyt twarde siedzenia w lamborghini....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    Mój D70s przeżył drugą młodość z tym szkłem...
    ...coś jest na rzeczy - musiałem zmienić przyzwyczajenia, jeśli chodzi o ustawienia w ACR. Nie trzeba dodawać wibrancji, kontrastu, z ostrzeniem łatwo przesadzić. Tu jeszcze jeden sampelek f/2.8 z setą, jutro wstawię coś z pleneru:

Domyślnie

...jutro wstawię coś z pleneru
    Ciesze sie ogromnie

wystarczylo kilka fot, a jak temat milo odzyl dzis, tak wiec czekamy na nastepne
    Nikoś D5 | D3s | D300 | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 | N85 1.4 | S50 1.4 | Z16 2.8 fish | N300 2.8| SB-900 | SB-800 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tobiks Zobacz posta

zdziwilem sie jednak troche wyglądem - bo wygląda na dosyć długi obiektyw.
    tak, to chyba najdłuższy 24 mm obiektyw jaki znam
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

No ja też od paru dni mam to szkiełko - sprzedałem już Tamrona (był z tych ostrych) ale pojęcie ostrości nabrało dla mnie jakby nowego znaczenia po podpięciu 24-70.

Trochę testowałem to szkiełko focąc mojego 4 miesięcznego synka

Zdjęć mam masę, ale raczej albumowe fotki więc wrzucam jako sample szkła. Aha ponieważ pobawiłem się kalibracją ostrości to wprowadziłem sobie back focus na własne życzenie. Jednak na 0 jest idealnie.

ogniskowa=48 mm, f=2,8, D300

i crop 100%

Grzegorz
    Ostatnio edytowane przez gmoszkow ; 10-01-2008 o 03:48
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Strona 16 z 66 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów