Close

Strona 15 z 27 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 261

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamil Zobacz posta
    BTW, duzo musiales przy zdjeciu dlubac?
    Ok. 5minut w PS od wywołania w C1. Kiedyś używałem Canonowskiego programu DPP ale nie daje od aż takich możliwości co C1. ACR i RawShooter mi nie podeszły wiec korzystam z C1. Wiem też że by cyfrowe zdjęcie wyglądało dobrze trzeba je choć troszkę pogłaskać w PS (co pokazał STIG). BTW...może Ty lub ktoś z forumowiczów się orientuje jak po zaznaczeniu kilku zdjęć wykonanych w podobnych warunkach świetlnych zastosować dla nich taką samą wartość WB np.5500K?
    Pozdrawiam
    D700 + parę zatyczek do korpusu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_lhotse Zobacz posta
    BTW...może Ty lub ktoś z forumowiczów się orientuje jak po zaznaczeniu kilku zdjęć wykonanych w podobnych warunkach świetlnych zastosować dla nich taką samą wartość WB np.5500K?
    Pozdrawiam
    Wiem jak to zrobic w C1 3.7.x. Zaznaczasz zdjecie wzorzec, potem 'doznaczasz' pozostale i klikasz na ktorys przycisk w panelu po prawej , wybierasz, ktore ustawienia skopiowac.
    Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam

Domyślnie

w C1 4 służą do tego przyciski Copy Adjustments (ze strzałkami ) na górze jeden kopiuje parametry a drugi wstawia na zaznaczonych zdjęciach, ewentualnie skrótem Ctrl+Shift+C Ctrl+Shift+V,
    jeśli chcemy kopiować tylko wybrane parametry to w zakładce Adjustments zostawiamy "ptaszki" tylko przy wybranych parametrach np. WB
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    w C1 4 służą do tego przyciski Copy Adjustments (ze strzałkami ) na górze jeden kopiuje parametry a drugi wstawia na zaznaczonych zdjęciach, ewentualnie skrótem Ctrl+Shift+C Ctrl+Shift+V,
    jeśli chcemy kopiować tylko wybrane parametry to w zakładce Adjustments zostawiamy "ptaszki" tylko przy wybranych parametrach np. WB
    Dzięki serdeczne....działa jak należy
    D700 + parę zatyczek do korpusu.

Domyślnie

ciesze sie że pomogłem, warto w wolnej chwili zapoznać się Helpem , mimo iż english to dosyć jasno pokazuje co do czego, i na początek druknąć rozpiskę skrótów klawiaturowych
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ehhh... Jak sie dobrze poslini, to i tak wyjdzie:
    Pośliniłeś to tylko w C1, czy jeszcze w czymś?
    Pytam bo mi się podoba, ale żeby nie było niejasności - nie chcę być śliniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez killertowa Zobacz posta
    Pośliniłeś to tylko w C1, czy jeszcze w czymś?
    Nie. To akurat na szybko zrobione w CameraRAW + PS.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    ciesze sie że pomogłem,
    wiesz może, jak ustawić domyślne parametry wyostrzania i odszumiania w pierwszy raz otwieranych fotkach? i może odkryłeś podgląd pełnoekranowy? przyznaje, że z tej funkcji korzystałem b.często i brak jej(?) w C1 4 mnie zmartwił

Domyślnie

Czy byłby ktoś uprzejmy usystematyzować zawartą w tym wątku wiedzę, a więc podać (najlepiej w punktach), różnice pomiędzy ostatnią wersją tego programu, a obecną i opisać nowe funkcje.
    Jednym słowem plusy i minusy, plus opisy.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    wiesz może, jak ustawić domyślne parametry wyostrzania i odszumiania w pierwszy raz otwieranych fotkach? i może odkryłeś podgląd pełnoekranowy? przyznaje, że z tej funkcji korzystałem b.często i brak jej(?) w C1 4 mnie zmartwił
    Jak ustawisz odszumianie to naciśnij trójkącik przy parametrach odszumiania (po prawej stronie napisu Sharpening) i tam jest "Save as default" i trochę predefiniowanych opcji

Strona 15 z 27 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów