Tak z innej beczki:
Czy Wam C1 4 też nie wyświetla zdjęć w kolejności alfabetycznej?
Strasznie mnie to wkurza. Wygląda, jakby miniatury w "browserze" były rozrzucone zupełnie przypadkowo.
Szukaj
Tak z innej beczki:
Czy Wam C1 4 też nie wyświetla zdjęć w kolejności alfabetycznej?
Strasznie mnie to wkurza. Wygląda, jakby miniatury w "browserze" były rozrzucone zupełnie przypadkowo.
Klejony D80.
masz włączone inne sortowanie, włącz sobie Name (nad Browserem z lewej ikona tylko miniatury, ikona miniatury z opisem, sortowanie)
pozdrawiam Piotr
Aż przejdę na windozę, żeby sprawdzić.
Kurcze, nie ma to jak nowy interfejs...
edit:
Gawronnek: dzięki! Wcześniej nie zauważyłem tej ikony, bo mam za wąskie okienko browsera (z prawej strony ekranu, a nie jak domyślnie na dole) i mi się bestia ukryła.
Ostatnio edytowane przez vertigo ; 06-01-2008 o 21:21
Klejony D80.
jak juz sobie prawie poradziłem ze zbiorowym zaznaczaniem to teraz mnie szlak trafia bo na C1 kolorki mam super a jak otworze potem jpg w ACDSee to juz inne , a jak juz w Corel Photo Paint to masakra, ręce opadaja. Kombinuje z profilami w Corelu i ustawieniami w C1 .Nie moge przynajmniej podobnych barw uzyskac![]()
mam sRGB![]()
ale jaki masz profil w jpg zapisanym w C1 ?, bo Twój problem wygląda jakby zapisany jpg miał inny profil niż sRGB a czym już nie raz na forum było pisane, kontrolujcie to co robicie, jakie opcje przestawiacie w ramach eksperymentów, bo później tak jest że rozkładacie ręce w z bezradności
pozdrawiam Piotr
Zgadzam się z przedmówcą.
Ja w puszcze mam AdobeRGB, zaś wyjściowe jpg z C1 lub NX ustawione są na sRGB i kolory w xnwiev oraz domyślnej przeglądarce plików graficznych z windows są identyczne.
Własnie tu sie chyba pogubiłem w poprzedniej wersji C1 były jak pamietam 4 opcje zapisu jpg a tu nie wiem juz co jest grane. No nic, trzeba wszytko od nowa zaczynać. Jak cos to bede truł dalej.
Nie wiem czy ja dobrze rozumiem ale wywołalem NEFa i wyswietliłem go (juz jpg) w C1 i widze róznice,znikneło nasycenie zdjecia.To samo w ACDSee. C1 ustawiony mam na ICC profile GENERIK i tam zaznaczałem D300 w PROCESS RECIPLE w pozycji ICC profile sRGB IEC61966-2,1. próbowałem z wszystkimi jak leci i nigdzie nie zapisuje tak jak widac w NEF. W body mam ustawione sRGB. Jesli ktos moze mi cos na ten temat woiedziec to proszę. Z D200 i poprzednia wesja C1 nie było takich problemów.
Skontaktuj się z nami