Prawdziwy telewizor to dopiero Panas o przekątnej 42"A posiadacze d50 żywi są zawsze, tylko nie muszą się co chwila upewniać w słuszności dokonanego wyboru
![]()
Szukaj
Prawdziwy telewizor to dopiero Panas o przekątnej 42"A posiadacze d50 żywi są zawsze, tylko nie muszą się co chwila upewniać w słuszności dokonanego wyboru
![]()
Hmm.. to widać źle odczytałem post TeamHANS. Dla mnie osobiście ten wyświetlacz może być b&w, jedyne z czego korzystam to czasem histogram i highlighty. Podgląd po zrobieniu zdjęcia mam wyłączony w ogóle.
Aż przy okazji sobie go obejrzęPrawdziwy telewizor to dopiero d300.![]()
Ale się przypomniało...po ponad dwu rokach...
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
wieszz LCD w każdej cyfrówce do oceny kolorystyki zdjęcia, przejść tonalnych itd. itd. nadaje się tak jak papier ścierny do podcierania ty..ka. Jak ty jesteś w stanie ocenić kolorystykę, trafność balansu bieli itd. foty po LCD w d40 tooo podziwiam
Kontrola ostrości .. tak mooze dopiero D300 ale reszta- kolorystyka itd... nie za bardzo... LCD to tak jak pebees napisał na histogram i highlights - nic więcej... też przez większość czasu wyłączony u mnie by nie siorbał baterii (szczerze to dla mnie mógł by być taki LCD jak w d50 czy d70 po to wlasnie aby prądu zaoszczędzić - IMHO LCD to najmniej ważna cecha aparatu...)
to jest tak zwany "archiwista" - wyciąga temat daaawno zakończony/martwy i dodaje coś tam od siebie do "teczki"
Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 03-01-2008 o 16:55
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
Wyczuwam malutką aluzję do posiadaczy aparatów o numerku o 10 mniejszy niż nasze D50?
A co do telewizorka w D50 to wszystkie LCD w większym lub mniejszym stopniu przekłamują kolory, jak stawiam lapka koło komputera stacjonarnego i porównuje te same zdjęcia na LCD z lapka i CRT ze stacjonarnego to kolory są niebo a ziemia. Swoją drogą przed oddaniem do labu zdjęcia obrabiacie na LCD czy na CRT?
Ostatnio edytowane przez Bonthyc ; 03-01-2008 o 18:09
No wybaczcie, że uraziłem posiadaczy D50Ale niestety tak mają. Kolorki do dupy. I nie chodzi o opcje Highlight. Tylko o zwykłe przeglądanie. Na LCD wygląda ja by było prześwietlone z przepaleniami. Tak jak pisałem wcześniej. I napisałem w jakich sytuacjach. A na CRT jest dobre. I nie mam wybrakowanej sztuki. Ale się uśmiałem buhaha. Miałem kilka tych aparatów w rączkach i to samo. Ten typ tak ma i już. A wyświetlacz D50-tki nawet nie dorasta do pięt w D40. Kumpel ma d40 i widziałem. Nawet Fuji s5500, którego byłem posiadaczem miał super kolorki. I bez problemu można było ocenić jakość zdjęcia. Bez użycia histogramu. Jeżeli już wydaje się nie małą kasę na sprzęt to powinien być dopracowany. A d40-stką można zrobić takie same fotki jak w d50. A nawet lepsze - więcej opcji. (zaraz się zacznie). Ale mniejsza z tym.
PO PROSTU W D50 NIE MOŻNA OCENIĆ POPRAWNIE PRAWIDŁOWEGO NAŚWIETLENIA ZDJĘCIA na podstawie zwykłego przeglądania. Koniec. The END.
NIKON D50\18-55 G ED\JUPITER 37A\JUPITER-9\HELIOS-44-2\MIR-1B\Słoik po delikatesowej Topca 325 CS
I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?
Skontaktuj się z nami