Drogi Alex: zanim napiszesz, że Nikon odszedł od jakości przy D50 przeczytaj dokładnie instrukcje.![]()
pozdrawiam serdecznie.
Szukaj
Drogi Alex: zanim napiszesz, że Nikon odszedł od jakości przy D50 przeczytaj dokładnie instrukcje.![]()
pozdrawiam serdecznie.
W moim D70 na LCD widzę zbyt dużo czerwieniTak mi się przynajmniej wydaje
Mierzyłem dziś balans bieli na szarych kartach Kodaka, później odruchowy podgląd na LCD, i nerwy :P Za czerwono, za ciepło - według mnie to wina LCD, na komputerze balans bieli wygląda ok![]()
Nikon D200 | Nikon EM | Revue 35CC | Canon S50
N 35/f2.0 | N 18-70 | Samyang 85/f1.4 | S 70-300
kolaczek.net
Nie nalezy oczekiwac od lcd nic wiecej niz przypomnienia co juz sie ma na karcie, wzglednie mozliwosci sprawdzenia czy dane zdjecie jest totalnie do kitu czy tez nie. Takich srednio do kitu sie nie odfiltruje (no chyba ze chodzi o ocene kadru).
c2h5oh
|Bessa Voigtländer|Zenit 11|Kiev 4m|D70|T28-75|SB800|055PROB
http://www.lisiewski.info | http://modna.pl | http://giery.eu
LCD w D50 to syf. Też miałem taki dylemat. Czy aby nie jest uszkodzony. Ale biorąc do ręki kilka d50-tek efekt taki sam. Jak robi się foty w słoneczne dni. Z mocnymi promieniami padającymi na fotografowany cel. Na LCD widać jak szlag przepalenia obrazu. I człowiek zaczyna grzabać w ustawieniach. A po wrzuceniu do kompa, przepaleń nie ma. Ten LCD to porażka. Super wyglądają zdjęcia na d40. I wtedy jest możliwość ustawienia tak parametrów aby zdjęcie wyglądało jak chcemy, a nie jak nam dyktuje aparat.
NIKON D50\18-55 G ED\JUPITER 37A\JUPITER-9\HELIOS-44-2\MIR-1B\Słoik po delikatesowej Topca 325 CS
Znaczy, że jak? Migają Ci przepalenia na LCD aparatu, a potem w kompie, ich nie masz? Fajnie masz, w moim D50 niestety tak nie jest...
No patrz, w moim D50 mogę ustawić parametry zdjęcia tak, jak ja chcę, a nie jak dyktuję aparat. Chyba faktycznie masz zepsuty sprzętSuper wyglądają zdjęcia na d40. I wtedy jest możliwość ustawienia tak parametrów aby zdjęcie wyglądało jak chcemy, a nie jak nam dyktuje aparat.![]()
2 i pół roku badań i dociekań, ale za to jakie ciekawe wnioski
U mnie, niestety, też jak miga na LCD to będzie przepalone i w kompie. Jak nic mam wybrakowaną sztukę![]()
Wg mnie funkcja HIghlights działa w d50 bardzo dobrze. Przynajmniej u mnie. Pomaga w eliminacji przepaleń.
D90|T17-50 2.8|N18-105|S10-20|D610|N24-50 3.3-4.5|T28-75 2.8|N50 1.8|N35 1.8|S70-200 2.8|S70-300APO|SB900|2xSB600|
przylaczam sie do tych "szczesliwych" posiadaczy D50
moj mnie nie oszukuje dobrze ze soba zyjemy![]()
I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?
hehe, ożywili się posiadacze d50
Wasz telewizor ujdzie ale nie rżnijcie upośledzonych. W stosunku do telewizora w d40 ma on kiepskie kolory o czym napisał TeamHANS. Highlighty można obserwować swoją drogą to wiadomo.
Obiektywnie telewizor w d40 to też padaka ale już tylko ze względu na kontrolę focusa. Ja np. zoomuję na maxa a potem dwa poziomy w dół aby go kontrolować, te wyższe poziomy dają pixelozę jak w okularach cioci Kloci.
Prawdziwy telewizor to dopiero d300.
Skontaktuj się z nami