Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: D50 vs 5D CROP

Domyślnie

no nie mów, widać że D50 mocniej szumi, mimo że kocham tę puszkę i mam ją od dawna i pięknie mi służy.. to jednak to nie jest FF
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radzik100 Zobacz posta
    Witam
    Opiszę procedurę jeśli coś źle zrobiłem bo jak mówię na sprzęcie się nie znam:
    Obydwa zdjęcia wykonane z czasem 1/40 sek i ISO 1600 potem zrobiłem cropa przy 100% w ps i zapisałem do web na max jakości.
    to pomijając wszelkie fiki-miki z redukcją szumów, przeskaluj sobie teraz zdjęcie z 5D do rozmiaru tego z D50 i wtedy porównaj - taka jest faktyczna różnica
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

znam zalety ff jednak pisze o tym że oglądając nefa z 5d przy iso 1600 jestem nieco rozczarowany chyba że jak napisał niedźwiedź źle patrze

ps: d300 też 5 razy więcej kosztuje

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

..... chyba że jak napisał niedźwiedź źle patrze
    zdecydowanie źle
    Może sylwestra już zacząłeś ?

Domyślnie

Radzik100, zrób taki test - taki sam kadr w nienajlepszym oswietleniu, tak by były widoczne jakies cienie....
    Obie puszki z ISO 1600 i wrzuć tu cropy

Domyślnie

miałem d50, mam 5d. nie ma o czym mówić. to jest różnica 3 klas, ale ty nie chcesz słuchać, choc od miesiąca co to piszę przeskok jest gigantyczny - w plastyce obrazu, w detalu, w szumach!

teraz 5d vs d300 - zajmujesz się slubami, nie sportem. wybór jest chyba prosty. jutro ossttani dzien cashbacku w C. pozdrawiam

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    .... jutro ossttani dzien cashbacku w C. pozdrawiam
    Potem będą mieli inny chytry plan na przyciągniecie klienta, bo chyba ceny raczej nie wzrosna. Nie te czasy.

Domyślnie

tak czułem że dostanę opiernicz jednak wole się upewnić nim wejdę w inny system z którym w zasadzie nie miałem żadnego kontaktu

Domyślnie

tak czułem że dostanę opiernicz jednak wole się upewnić nim wejdę w inny system z którym w zasadzie nie miałem żadnego kontaktu
    To troche nieświadomie chyba "wchodzisz w ten nowy system"... skoro zrobiles tak przypadkowy test.

ps. Wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma

Domyślnie

oj nie chodziło mi za bardzo o żaden test po prostu otwarłem raw z 5d przy iso 1600 i nieco mnie rozczarował poziom szumów podzieliłem się tym tu na forum i tyle w temacie

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów