Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: D50 vs 5D CROP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radzik100 Zobacz posta
    to wszystko ok ale ja oczekuje że za aparat 5 x droższy zobaczę różnicę między dwoma zdjęciami na iso 1600 zrobionych przy takim samym czasie w domu i jej nie zobaczyłem to mnie martwi
    To nie czas się tu liczy, ale rzeczywista ilość światła, która padła na matrycę. Ten test nie dowodzi niczego, bo przy identycznych parametrach ekspozycji, ale różnych warunkach informacja o tym jak i co jest żadna. Inaczej szumią jasne, poprawnie naswietlone części kadru, inaczej ciemne, niedoświatlone. wyraźnie widać, że porównujesz ciemną próbkę z 5D i jasną (mocniej naświetloną) z D50.

Wniosek: Test jest tendencyjny.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

Tak, tak, racja. Ja nieraz robiłem zdjęcie D200 w miejscach, gdzie było jasno i doświetlałem jeszcze lampą - dla powiedzmy ISO 1600 było naprawdę super i na odbitce nic nie było widać niepokojącego. Jeżeli jednak chciałbym zrobić to samo zdjęcie w ciemnym pokoju i pozwolić matrycy "nałapać" odpowiednio światła, to wyjdzie raczej coś pośredniego pomiędzy kaszanką a silosem ze zbożem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radzik100 Zobacz posta
    tak czułem że dostanę opiernicz jednak wole się upewnić nim wejdę w inny system z którym w zasadzie nie miałem żadnego kontaktu
    Niewierny! :P

Kupuj D3(oo) a nie jakieś prowokacyjne tekstu o C :P
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Domyślnie

koledzy z forum CB moga się poczuc pouszeni takim zestawieniem
    nie w tym rzecz bo zestawiać mozna wszystko, ale te zdjęcia sa na tyle rózne, że ciężko porównywać.
    radzik100 nie zrobiłes najlepszych zdjęć do porównania i dyskusja nad tym materiałem nie ma sensu. Zamykam by przepadło w archiwach
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów