Ze zrzutów ekranowych wynika, że oprogramowanie zdejmuje tylko profil. Nie ma żadnych możliwości korygowania monitora. Moim zdaniem bezużyteczna zabawka.
Szukaj
Ze zrzutów ekranowych wynika, że oprogramowanie zdejmuje tylko profil. Nie ma żadnych możliwości korygowania monitora. Moim zdaniem bezużyteczna zabawka.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
no jesli lab ma odpowiednie profile srgb a monitor zostal teraz tez skalibrowany do srgb, ew. jesli lab zaklada ze monitor to srgb i odpowiednio ustawia maszyne to wynik koncowy czyli zgodnosc obrazu z wydrukiem jest jak najbardziej zasluga kalibratora
podpis nieczytelny
Tom01,
powinieneś mieć w stopce "EIZO albo śmierć"
Nie wiem, dlaczego moderatorzy i admin tolerują Twoją ukrytą reklamę. Wczoraj za mniejsze przewinienia była spora awantura i poleciały ostrzeżenia.
Dla przykładu Sławek płaci z reklamę na forum, ale nie wyskakuje jak Filip z konopi z tekstami, że np. kitowe obiektywy są do kitu, tak jak Ty to robisz,
http://forum.nikon.org.pl/showthread...417#post527417
Gdyby ktoś napisał, że ELZO nie jest wart ceny to wzywałbyś na pojedynek, żądał wyjaśnień i udowodnienia tego.
Ja nie wprowadzam nikogo w błąd. Gość się zapytał czy ktoś coś wie o kalibratorze Pantone HueyPRO.
Tak się składa, że mam dostęp do takiego.
Czy jest najlepszy z dostępnych na rynku? Nie wiem. Nie interesuje mnie to.
Wydruki na drukarce przed zainstalowaniem kalibratora miałem takie same jak teraz.
Jedyna różnica, że po kalibracji już na ekranie widzę dokładnie takie same kolory, jakie uzyskam na drukarce czy w labie. Czy będzie tak u każdego? Nie wiem. Czy sprawdziło się u mnie. TAK. Czy sprawdzi się u innych? Nie wiem.
Tak samo nie każdemu przypadnie do gustu monitor firmy EIZO.
Byłem dzisiaj w centrum Chicago w specjalistycznym sklepie foto. Mają stanowiska do wydruku dużych formatów z monitorami EIZO i LaCie.
Z tego, co zobaczyłem to moim zdaniem w tym samym przedziale cenowym ok $1800 monitory LaCie wyglądają o klasę lepiej niż EIZO.
Mogę mieć takie zdanie?
Jak w przeciwieństwie do Ciebie nie sprzedaję produktów Pantone i nie mam w tym żadnego interesu czy ktoś kupi kalibrator za $100 czy wyda kilka tysięcy dolarów na monitor.
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
A co ten wątek ma wspólnego z Eizo?
Proszę zapytać Piotra, jak już wróci do zdrowia, lub moderatorów.
Skoro to jest forum i ktoś pyta, to ktoś odpowiada. Nie czuję sie temu winien.
Jeśli ktoś publicznie rzuci tezę, to zrozumiałym jest, że bierze odpowiedzialność za jej prawdziwość. Nie będę polemizował z ogólnikami, ale jeśli padną konkrety, ustosunkuję się. Ściśle i rzetelnie.
Zalewne mimowolnie, ale jednak wprowadził Pan niejasność w swojej wypowiedzi. Nie ważne czy to opinia użytkownika, czy sprzedawcy. Należało to skorygować, co uczyniłem.
Nie odmawiam Panu własnego zdania, choć wiele czynników decyduje o tym czy jest ono zbieżne z rzeczywistością. W przedmiotowym przykładzie nie wiadomo jakie monitory Pan oglądał. Zarówno Lacie jak i Eizo ma sporo monitorów w ofercie różniących sie diametralnie jakością.
Ja sprzedaję, ale nie przeszkadza mi to w udzielaniu rzeczowych i wiarygodnych informacji na tematy o których mam pojęcie.
Skontaktuj się z nami