Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Domyślnie

Ze zrzutów ekranowych wynika, że oprogramowanie zdejmuje tylko profil. Nie ma żadnych możliwości korygowania monitora. Moim zdaniem bezużyteczna zabawka.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ze zrzutów ekranowych wynika, że oprogramowanie zdejmuje tylko profil. Nie ma żadnych możliwości korygowania monitora. Moim zdaniem bezużyteczna zabawka.
    moze to kwestia softu albo wybranych ustawien? spyder2 z softem express (najtansza wersja) tez tego nie umozliwia, w wersji (pro, wersja drozsza ale kalibrator ten sam co w tanszej) jak najbardziej sie da i w sumie trzeba
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    moze to kwestia softu albo wybranych ustawien? spyder2 z softem express (najtansza wersja) tez tego nie umozliwia, w wersji (pro, wersja drozsza ale kalibrator ten sam co w tanszej) jak najbardziej sie da i w sumie trzeba
    Oczywiście że to kwestia software, ale w komplecie jest takie jak widać - nędza. A basICCoolor to już dodatkowy koszt.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yanoosh Zobacz posta
    Władco, bardzo liczę na to, że po serii testów/kalibracji wydasz opinię na temat tego urządzenia
    Po kalibracji zdjęcia na ekranie wyglądają dokładnie tak samo jak po wydrukowaniu na drukarach Epsona.
    Odebrałem dziś zdjęcia z labu. I w tym przypadku kolorystyka identyczna, czyli dokładnie to czego potrzebuję.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    czyli dokładnie to czego potrzebuję.
    i wszystko na temat
    pozdrawiam
    Artur

Domyślnie

Po kalibracji zdjęcia na ekranie wyglądają dokładnie tak samo jak po wydrukowaniu na drukarach Epsona. Odebrałem dziś zdjęcia z labu. I w tym przypadku kolorystyka identyczna, czyli dokładnie to czego potrzebuję.
    To jest zupełny przypadek i/lub świadectwo na dobre profile do urządzeń. Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd sugestią, jakoby była to zasługa tego kalibratora.

Domyślnie

no jesli lab ma odpowiednie profile srgb a monitor zostal teraz tez skalibrowany do srgb, ew. jesli lab zaklada ze monitor to srgb i odpowiednio ustawia maszyne to wynik koncowy czyli zgodnosc obrazu z wydrukiem jest jak najbardziej zasluga kalibratora
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    no jesli lab ma odpowiednie profile srgb a monitor zostal teraz tez skalibrowany do srgb, ew. jesli lab zaklada ze monitor to srgb i odpowiednio ustawia maszyne to wynik koncowy czyli zgodnosc obrazu z wydrukiem jest jak najbardziej zasluga kalibratora
    Zasługą kalibratora jest tylko i wyłącznie sprowadzenie go mniej więcej do standardu sRGB. Tylko tyle. Na dodatek, przez brak odczytów i korekty jasności i wag na niektórych monitorach lub/i nastawach może to być bardziej mniej, niż więcej.

Domyślnie

To jest zupełny przypadek i/lub świadectwo na dobre profile do urządzeń. Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd sugestią, jakoby była to zasługa tego kalibratora.
    Tom01,
    powinieneś mieć w stopce "EIZO albo śmierć"

Nie wiem, dlaczego moderatorzy i admin tolerują Twoją ukrytą reklamę. Wczoraj za mniejsze przewinienia była spora awantura i poleciały ostrzeżenia.
    Dla przykładu Sławek płaci z reklamę na forum, ale nie wyskakuje jak Filip z konopi z tekstami, że np. kitowe obiektywy są do kitu, tak jak Ty to robisz,
    http://forum.nikon.org.pl/showthread...417#post527417
    Do obróbki zdjęć, notebook nadaje się tak samo, jak monitor monochromatyczny.
    Gdyby ktoś napisał, że ELZO nie jest wart ceny to wzywałbyś na pojedynek, żądał wyjaśnień i udowodnienia tego.

Ja nie wprowadzam nikogo w błąd. Gość się zapytał czy ktoś coś wie o kalibratorze Pantone HueyPRO.
    Tak się składa, że mam dostęp do takiego.
    Czy jest najlepszy z dostępnych na rynku? Nie wiem. Nie interesuje mnie to.

Wydruki na drukarce przed zainstalowaniem kalibratora miałem takie same jak teraz.
    Jedyna różnica, że po kalibracji już na ekranie widzę dokładnie takie same kolory, jakie uzyskam na drukarce czy w labie. Czy będzie tak u każdego? Nie wiem. Czy sprawdziło się u mnie. TAK. Czy sprawdzi się u innych? Nie wiem.

Tak samo nie każdemu przypadnie do gustu monitor firmy EIZO.
    Byłem dzisiaj w centrum Chicago w specjalistycznym sklepie foto. Mają stanowiska do wydruku dużych formatów z monitorami EIZO i LaCie.
    Z tego, co zobaczyłem to moim zdaniem w tym samym przedziale cenowym ok $1800 monitory LaCie wyglądają o klasę lepiej niż EIZO.
    Mogę mieć takie zdanie?

Jak w przeciwieństwie do Ciebie nie sprzedaję produktów Pantone i nie mam w tym żadnego interesu czy ktoś kupi kalibrator za $100 czy wyda kilka tysięcy dolarów na monitor.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

powinieneś mieć w stopce "EIZO albo śmierć"
    A co ten wątek ma wspólnego z Eizo?

Nie wiem, dlaczego moderatorzy i admin tolerują Twoją ukrytą reklamę.
    Proszę zapytać Piotra, jak już wróci do zdrowia, lub moderatorów.

Dla przykładu Sławek płaci z reklamę na forum, ale nie wyskakuje jak Filip z konopi z tekstami, że np. kitowe obiektywy są do kitu, tak jak Ty to robisz,
    http://forum.nikon.org.pl/showthread...417#post527417
    Skoro to jest forum i ktoś pyta, to ktoś odpowiada. Nie czuję sie temu winien.

Gdyby ktoś napisał, że ELZO nie jest wart ceny to wzywałbyś na pojedynek, żądał wyjaśnień i udowodnienia tego.
    Jeśli ktoś publicznie rzuci tezę, to zrozumiałym jest, że bierze odpowiedzialność za jej prawdziwość. Nie będę polemizował z ogólnikami, ale jeśli padną konkrety, ustosunkuję się. Ściśle i rzetelnie.

Ja nie wprowadzam nikogo w błąd. Gość się zapytał czy ktoś coś wie o kalibratorze Pantone HueyPRO. Tak się składa, że mam dostęp do takiego.
    Zalewne mimowolnie, ale jednak wprowadził Pan niejasność w swojej wypowiedzi. Nie ważne czy to opinia użytkownika, czy sprzedawcy. Należało to skorygować, co uczyniłem.

Z tego, co zobaczyłem to moim zdaniem w tym samym przedziale cenowym ok $1800 monitory LaCie wyglądają o klasę lepiej niż EIZO. Mogę mieć takie zdanie?
    Nie odmawiam Panu własnego zdania, choć wiele czynników decyduje o tym czy jest ono zbieżne z rzeczywistością. W przedmiotowym przykładzie nie wiadomo jakie monitory Pan oglądał. Zarówno Lacie jak i Eizo ma sporo monitorów w ofercie różniących sie diametralnie jakością.

Jak w przeciwieństwie do Ciebie nie sprzedaję produktów Pantone i nie mam w tym żadnego interesu czy ktoś kupi kalibrator za $100 czy wyda kilka tysięcy dolarów na monitor.
    Ja sprzedaję, ale nie przeszkadza mi to w udzielaniu rzeczowych i wiarygodnych informacji na tematy o których mam pojęcie.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów