Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Domyślnie Kalibrator Pantone HueyPRO

Jeżeli choć połowa zalet tego urządzenia potwierdza się w użytkowaniu to mamy tu chyba niezłą relację cena/funkcjonalność:
    http://shop.colourconfidence.com/section.php?xSec=10283
    Oczywiście, interesować się należy tylko wersją PRO:
    http://shop.colourconfidence.com/pro...782&xSec=10283

Czy może miał ktoś sposobność korzystać z tego urządzenia?

Domyślnie

A jakie są różnice praktyczne pomiędzy wersją zwykłą i PRO dla amatora z jednym monitorem?

EDIT: już znalazłem. Z jednym monitorem - praktycznie niewielkie zmiany. Czyli amator może spoko kupić wersję NIE pro.
    Ostatnio edytowane przez miklo ; 17-12-2007 o 16:33
    Pusta torba team
    BLOG

Domyślnie

z tego co mi wiadomo produkt totalnie niedostępny na polskim rynku. nawet u polskiego dystrybutora Pantone

Domyślnie

Widzialem w "akcji" na Nikon Expo w Londynie. Kalibrowali ktorys model EIZO, no i powiedziec musze ze wyszedlem z prezentacji pod bardzo silnym wrazeniem, roznica byla naprawde bardzo duza.
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yanoosh Zobacz posta
    Jeżeli choć połowa zalet tego urządzenia potwierdza się w użytkowaniu to mamy tu chyba niezłą relację cena/funkcjonalność:
    http://shop.colourconfidence.com/section.php?xSec=10283
    Oczywiście, interesować się należy tylko wersją PRO:
    http://shop.colourconfidence.com/pro...782&xSec=10283

Czy może miał ktoś sposobność korzystać z tego urządzenia?
    Mam wersję PRO od kilku dni. Skalibrowałem na razie 2 monitory. Na jednym nie widać różnicy po kalibracji, na drugim jest spora.
    W przyszłym tygodniu będę mieć więcej czasu to postaram się więcej przetestować.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

jak sie to ma do spydera2?
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yanluk Zobacz posta
    Widzialem w "akcji" na Nikon Expo w Londynie. Kalibrowali ktorys model EIZO, no i powiedziec musze ze wyszedlem z prezentacji pod bardzo silnym wrazeniem, roznica byla naprawde bardzo duza.
    Niezależnie jaki model Eizo profilowano, różnica nie może być duża. Pachnie mi to przygotowaniem prezentacji pod z góry założone wyniki.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    W przyszłym tygodniu będę mieć więcej czasu to postaram się więcej przetestować.
    Władco, bardzo liczę na to, że po serii testów/kalibracji wydasz opinię na temat tego urządzenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yanoosh Zobacz posta
    Władco, bardzo liczę na to, że po serii testów/kalibracji wydasz opinię na temat tego urządzenia
    Co do opini to trzeba będzie trochę poczekać.
    Na razie skalibrowałem kilka monitorów. Profesionalny monitor NEC nie pokazał różnic. W kilku innych różnice są widoczne.
    Po kalibracji wszystkie wyglądają tak samo.

1. Po zainstalowaniu driverów uruchamiamy program

2. Wybieramy rodzaj monitora

3. Ustawiamy czujnik przed monitorem w celu zmierzenia światła zastanego.
    Na zdjęciu widać jak wygląda czujnik w specjalnej podstawce.

4. Następnie sprawdzamy jasność i kontrast.

5. Zawieszamy czujnik na wyczyszczonym ekranie w wyznaczonym miesjcu.

6. Teraz następuje test. Wyświetlane są kolory i odcienie szarości.

7. Teraz można zobaczyć kolory przed korektą i po korekcie.

8. Zapisujemy profil pod swoją nazwą

9.

10. Program pyta się czy ma korygować w przypadku zmiany światła w pomieszczeniu - kalibrator musi w takim przypadku być cały czas podpięty w postawce.

Ostatnio edytowane przez Władca Pixeli ; 26-12-2007 o 05:10
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

czyli bardzo podobne do "spyder 2 pro". czy jest opcja kalibracji 2 monitorow podpietych do jednego kompa?
    podpis nieczytelny

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów