Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Domyślnie

mały OT, czy znacie może kogoś we Wrocławiu (lub macie namiary), kto mógłby mi skalibrować monitor za jakąś niewygórowaną kwotę? nie chcę ładować kasy w sprzęt, który będę wykorzystywał raz na pół roku
    dzięki i przepraszam za OT
    pozdrawiam
    Artur

Domyślnie

Valwit, nie przejmuj się. Ten facet chyba nie bardzo wie co pisze. Krytykuje Spydera, krytykuje inne tanie kalibratory, a na stronie jego sklepu (mastiff) można przeczytać:

Kalibrator Spyder2Suite UK
    Cena brutto: 537.00 zł
    The Digital Darkroom in a Box™ (Cyfrowa ciemnia w pudełku) - kalibracja monitora i drukarki dla zaawansowanych użytkowników.

Albo w innym miejscu:

Kalibrator Spyder 2 PRO UK
    Cena brutto: 859.00 zł
    Spyder2PRO - Wybór zawodowców przy kalibracji monitora

Cóż. Nieuczciwa reklama albo schizofrenia. Ja stawiam na to pierwsze.
    Ostatnio edytowane przez JK ; 02-01-2008 o 16:14
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Krytykuje Spydera, krytykuje inne tanie kalibratory, a na stronie jego sklepu (mastiff) można przeczytać:
    To co piszę, jest prawdą. Nic nie poradzę na teksty, jakie podtyka producent/dystrybutor w celu umieszczenia na stronach sklepów. Na niejednym wynalazku jest napisane "professional". Ale miejmy nadzieję, że to się nieco ukróci. Jest wszak ustawa o prawdziwości opisów "marketingowych".
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    To co piszę, jest prawdą. Nic nie poradzę na teksty, jakie podtyka producent/dystrybutor w celu umieszczenia na stronach sklepów. Na niejednym wynalazku jest napisane "professional". Ale miejmy nadzieję, że to się nieco ukróci. Jest wszak ustawa o prawdziwości opisów "marketingowych".
    Czyli jednak mam rację. Łgarz pierwszej klasy. W sklepie (podobno profesjonalnym) oszukuje ludzi i wciska im "buble", a na forum robi pranie mózgów, żeby jego sklep zarabiał jeszcze więcej kasy. Z monitorami jest tak samo. Nie powiesz chyba, że z tej firmy żadnej kasy nie bierzesz.
    Ostatnio edytowane przez JK ; 02-01-2008 o 16:27
    Jacek

Domyślnie

Czyli jednak mam rację. Łgarz pierwszej klasy. W sklepie (podobno profesjonalnym) oszukuje ludzi i wciska im "buble", a na forum robi pranie mózgów, żeby jego sklep zarabiał jeszcze więcej kasy. Z monitorami jest tak samo. Nie powiesz chyba, że z tej firmy żadnej kasy nie bierzesz.
    Po raz kolejny proszę powstrzymać się z impertynencjami. Jeśli moja osoba tak bardzo działa Panu na nerwy/wyobraźnię/emocje, proszę ignorować moje posty. Ocenę przydatności informacji ode mnie, niech weryfikują czytelnicy.

Odpowiedzialność za opisy ponosi producent lub dystrybutor i tam proszę kierować swoje uwagi. Sklep który to powiela, wypełnia swoją rolę, określoną nawet czasem stosownymi umowami. Sprzedawca, który w nim pracuje, może je dalej przekazywać potencjalnym klientom i formalnie nie robi nic złego. Może też odfiltrować marketing od rzeczywistej wartości, co jest w moim mniemaniu znacznie bardziej etyczne. Proszę zatem nie wyrzucać mi bzdur, będących chyba tylko esencją irracjonalnej nienawiści.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Człowieku. Czy ty choć trochę myślisz? Jesteś związany z tym sklepem (pisałeś gdzieś, że jesteś jego udziałowcem). Powołujesz się na ten sklep (patrz - twoja stopka). Piszesz, że jakiś tam kalibrator, czy monitor do niczego się nie nadaje, że jest to tylko wyciąganie pieniędzy od potencjalnych kupców przez nieuczciwych sprzedawców (patrz - twoje posty na forum). Twój sklep pisze coś zupełnie przeciwnego. Pisze, że jest to towar dla profesjonalistów, ze jest to rewelacja, itp.

W jezyku polskim jest na to tylko jedno określenie: OSZUSTWO. Pozostaje tylko problem, czy dotyczy ciebie, czy może sklepu, który na forum propagujesz. Przemyśl to, zastanów się i wyciągnij wnioski. Samodzielnie.
    Jacek

Domyślnie

Valwit, nie przejmuj się. Ten facet chyba nie bardzo wie co pisze. Krytykuje Spydera, krytykuje inne tanie kalibratory, a na stronie jego sklepu (mastiff) można przeczytać:

no cene monitora i kalibratora z tego sklepu wlasnie wzialem bo polskich cen nie znam
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Piszesz, że jakiś tam kalibrator, czy monitor (...) że jest to tylko wyciąganie pieniędzy (...) przez nieuczciwych sprzedawców
    Poproszę chyba o cytaty.

Edit:
    Zresztą, proszę się nie trudzić, nie zajmuje mnie użeranie się z Panem. Proszę to traktować jako zamknięcie tej nikomu niepotrzebnej dyskusji.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 02-01-2008 o 17:34

Domyślnie

Może w końcu coś dotarło.
    Jacek

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów