Close

Strona 1 z 20 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 195

Wątek: D300 - 40d

Domyślnie D300 - 40d

Zapodałem sobie 40D i myślę ,że to jest nie zła alternatywa dla tych co im trochę kasy brakuję na D300, Koszt puchy + 28-135 IS wyniósł 4200zł oczywiście przywieziony z USA.Powiem tak!! jeżeli ktoś nie ma dużo szkieł lub ma możliwość zamiany to przesiadka z D80 jest zajeb..... opłacalna i widoczna. Niestety sentyment do Nikona mam nadal, ale za tą kasę to miałbym D200 i dużo szumów na wysokim iso.
    I nie ma co się oszukiwać Panowie jak ktoś lubi pracę bez lampy to D300 może jedynie powalczyć z Canonem 20D, 30D, 40D taka jest prawda!!!. Co do pracy z 40D kwestia przyzwyczajenia klawiszologia chyba gorsza od Nikona , ale to jest moje wrażenie.
    Pozdrawiam i dużo fot na Święta!!!

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

No, ale szkło do tej fajnej puszki to kupiłeś cieniutkie. Trzeba było same body brać i jakieś 3 stałki i miałbyś GIT.
    Jak Nikon wypuści następce D80 to pewnie sprzedaż i kupisz Nikona
    Zawsze te firmy nie robiły sprzętu idealnie z tej samej półki. No a potem będzie Canon D50 i pewnie znów kupisz Canona.
    Ale zupełnie na serio to nawet dobry wybór tylko żebyś do tego szkiełka zanabył jakieś konkretniejsze.

Domyślnie

@robin

Mowisz, ze 28-135 jest cienkie z doswiadczenia czy z widzimisie? Tak sie sklada, ze mam, uzywam i jak poswiece minimum czasu w PS to potem qmple w labie sie pytaja "L-ka"? Po przeczytaniu kilkunastu watkow z Twoim udzialem, dochodze do przekonania, ze jestes mitomanem, ktory na sile chce zaistniec...
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Redskull Zobacz posta
    @robin
    z doswiadczenia czy z widzimisie? ..
    Zdecydowanie z bardzo subiektywnego widzimisię. Zapominałem dodać w poprzedniej wypowiedzi, ŻE WEDŁUG MNIE, Ty masz i używasz wiec musi być dla Ciebie najlepsze na świecie, akceptuje to bez dwóch zdań. Ja bym czegoś takiego w życiu nie kupił co też wyraziłem w poprzedniej wypowiedzi.
    Wcale mnie nie musisz przekonywać ,ze to szkło jest cacy> pewnie koledzy też przekonywaniem średnio zainteresowani, bo dla mnie nie jest dobrym obiektywem. Jak widzę mocno chcesz zaistnieć Swoim ego i pokazujesz straszne obruszenie, że dla kogoś to co Ty posiadasz jest totalnym SHITEm, a dla Ciebie cacy. Tak już jest na tym świecie Panie kolego. Wszystko jest względne. Dla mnie np Nikona D300 to przyzwoity sprzęcik ,a dla kolegów używających D3 to pewnie zabawka komunijna Miłych świąt życzę i niech Ci Mikołaj przyniesie pod choinkę tanie porządne kanonierskie szkło np. 28mm f1,8. Szczerze trzymam kciuki.

ps.
    wybacz, że tak przed świetami wyszło, ale rozmawialem z autorem wątku.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 23-12-2007 o 13:13

Domyślnie

@robin

No i banc! Czytaj stopki, to bedziesz wiedzial, ze nie chce 28 f/1.8

że dla kogoś to co Ty posiadasz jest totalnym SHITEm
    Po raz kolejny pytam sie Ciebie czy miales, uzywales? Na jakiej podstawie tworzysz opinie? Podbijasz sobie licznik tymi smutkami, czy poprostu uwazasz sie za Alfe i Omege?
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie Jakie smuty!!!!!!!!!!

Smuty może dla Ciebie kolego!! jednak dla tych co chcą pozyskać sprzęcik za mniejszą kasę i dorównać d300 to jest dobry wybór. Jeżeli chodzi o obiektyw 28-135IS napewno lepszy o niebo od starych kitów, które canon dawał do kpl. Ja nie miałem wyboru bo ta pucha + obiektyw były w kpl. Myślę ,że na tym nie stracę bo foty naprawdę na dobrym poziomie!! Jeżeli bedę posiadal trochę kasy napewno go wymienie na szeroki L ze światłem 2.8 A tego za 1000zł sprzedam od ręki. Moje szkła ,które wymieniłem to N 50 1.8 na C 50 1.8 i N 70-300VR na C 70-300IS.
    Pozdro

Domyślnie

No, zamiana N50/1.8 na C50/1.8 to pewnie duzy skok jakosciowy, hm?

A tak serio panowie, to nie ma co sie spinac, bo kazdy ma prawo do wlasnego zdania, a ze Robin102 fotografuje stalkami, to ma zapewne nieco inna definicje "dobrego szkla". A wycieczki osobiste z powodu nazwania waszego szkla kiepskim, niestety swiadcza o dosc niskiej kulturze.

A juz zupelnie przechodzac do meritum... Jaki jest wogole sens tego watku? To jest porownanie D300 z 40D, czy D80 z 40D, bo na D300 Cie nie stac? A z tymi szumami to o co dokladnie chodzi, bo niestety niewiele zrozumialem z Twojej, Maras, wypowiedzi - zamiast pisac *******y, moglbys pocwiczyc interpunkcje.

Mam zatem prosbe - w zwiazku z tym, ze ida swieta, dajcie spokoj takim "dyskusjom", bo koloru czerwonego dookola i tak jest do zerzygania... :/
    forum.niekojarze.pl

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław/Kraków/Warszawa

Domyślnie

Panowie, znacie jakieś testy 40D i D300 pod względem szumow?
    Jakoś nie mogę ich w sieci znaleźć...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KURNA*CHATA Zobacz posta
    Panowie, znacie jakieś testy 40D i D300 pod względem szumow?
    Jakoś nie mogę ich w sieci znaleźć...
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6728&p=6

Strona 1 z 20 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów