Close

Strona 3 z 20 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 195

Wątek: D300 - 40d

Domyślnie

hehe
    nie ma to jak czytac testy i robic zdjecia dekielkow NAWET po kupnie aparatu ) .. Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Twoje niemieckie poczucie humoru jest ujmujące
    jawohl, jawohl, ich liebe alkohol

a tak serio, to chłodna analiza faktów na podstawie coraz większej ilości bzdur jakie pojawiają się na portalach po premierach co nowszego to sprzętu... tym bardziej z ust sprzętowych ekstremistów z klapami na oczach i napisami po bokach Nikon lub Canon...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lacha Zobacz posta
    matko, kupiles juz aparat a dalej takie smuty piszesz ze...
    Cytat Zamieszczone przez nimlot Zobacz posta
    hehe
    nie ma to jak czytac testy i robic zdjecia dekielkow NAWET po kupnie aparatu ) .. Pozdrawiam
    no mniej-więcej to miałem na myśli
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    .... i na siłę chcesz się utwierdzić w przekonaniu, że zrobiłeś dobrze... zgadłem?
    No kurna olek dziwie sie, że Ty Arturze masz kłopoty ze zgadywaniemj, przecież dokładnie wiesz jak jest.

LACHA, a Tobie co do moich aparatów ? albo do mego kupowania. Dzwonie do Ciebie, listy piszę, targuje sie z Tobą czy co? Twojej żony się radzę czy jak. Ciesz sie z nowej zabawki i daj innym spokój
    Masz coś merytorycznie do powiedzenia w temacie wątku to wal śmiało, a jak wątek idzie w humorystyczne maliny to nie prostuj go złośliwostkami.
    Moderator wyprostuje jak uzna za stosowne.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 23-12-2007 o 21:36

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Delikatnie przypomnę, że to Ty od początku grudnia skutecznie obrzydzałeś niektórym forumowiczom ich nowe zabawki, także muszę stanąć w obronie nowarta To tyle w kwestii prostowania

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

W obronie Nowarta nie trzeba stawać. On się nie broni, ani mnie nie atakuje, lubię Go po prostu

Boże broń ! nikomu nic świadomie i, że tak powiem z założenia nie obrzydzałem, daleki bylem i jestem od tego. Podzieliłem się tylko swoimi pierwszymi wrażeniami czy uwagami z poznawania nowego modelu. A, że wymagania mam spore-znacznie większe niż możliwości portfela oraz trochę inaczej z wielu względów patrzę na różne zagadnienia niż koledzy to już inna sprawa. Dziś po dłuższym kontakcie z D300 niestety utwierdziłem się w tym co wcześniej zauważyłem. Cholera nic nie poradzę na to, że dostrzegam to co inni nie zauważą- taka zawodowa dociekliwość. Tak czy siak kawał konkretnej maszyny, ale jak wszystko niestety nie bez małych wad.
    No to na tyle byłoby mego tłumaczenia. Cieszcie się Panie i Panowie na święta i po świętach ze swoich zakupów. Ja też sie cieszę.

edytka
    cholera może powinienem osobny watek założyć z przeprosinami dla tych co się poczuli urażeni
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 23-12-2007 o 22:16

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    . Dlaczego zatem porównujesz do starego D200? ...
    Do D300 to Canonowi 40D jeszcze daleko chociażby za powodu ceny. 2000zł różnicy nie w kij dmuchał. Cena D200 i 40D jest porównywalna. No D200 powiedzmy 10%-15% droższy (co nie idzie na jego korzyść) i chociażby z tego powodu zrobiły się te aparaty na jednej półce cenowej. D300 poza jakością obrazowania podobną do 40D ma jeszcze kilka cech użytkowych czyniących go trochę mądrzejszą konstrukcją, ale czy wartą dopłaty 2000zł to już każdy sobie musi odpowiedzieć. Podsumowując za celowe wydaje mi się porównywanie 40D do D200, a nie do D300 - tak moim zdaniem oczywiście. D300 ze swoją ceną to już raczej do Canona 5D lepiej porównywać. Wszak to te same pieniądze wychodzą. Oj narozrabiał ten Canon chwilowo narozrabiał.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 24-12-2007 o 14:12

Domyślnie

Powiem tak...

Mam 20D i troszke ("badziewnej" cyt. robin 102) szklarni canona. Mam tez kase na zupelnie nowe body i osprzet (ok.12 tys. zl). Po porownaniach i TESTACH organoleptycznych obu puszek (40d i d300) stwierdzam, ze do moich potrzeb d300 jest lepszy (glownie sluby). Jest lepszy przedewszystkim pod wzgledem AF, naswietlaja oba podobnie (lekkie wskazanie na 40d), ale dla mnie osobiscie ergonomia nikona wygrywa. Takze, ze swiatlem blyskowym latwiej mi sie dogadac w nikonie. Pomijam szczegoly typu Active d. lightning, rozdzielczosc, kalibracje AF czy wizjer.

Chcialem jeszcze podkreslic, zeto opinia czysto subiektywna, wybralem body do swoich potrzeb a pracujac na 20D dawalem rade ze wszystim, wiec to body bylo wyznacznikiem-bo je znam...
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Rozmowny Awatar RAQ
    Miasto
    Szczecin (dzielnica Zdroje)

Domyślnie

w tym wątku ta sama śpiewka, tylko w odniesieniu do D80....

http://forum.nikon.org.pl/showthread...566#post532566

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAQ Zobacz posta
    w tym wątku ta sama śpiewka, tylko w odniesieniu do D80....

http://forum.nikon.org.pl/showthread...566#post532566

Rzeczywiscie...

Wniosek jest jeden:
    Nie chcesz kupowac Nikona D40,D40x,D50,D70,D70s,D200,D300.... kup Canona40D

Strona 3 z 20 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów