Szukaj
mam nowego macbooka, z nowym leopardem i najnowszym trialem aperture, czy mozliwe jest zeby jednak mac byl g... warty? wiem ze sie to spodoba paru tysiacom krytykow na pewno. niestety nie rozwiazuje to moich problemow.
Andrzej
najnowsza wersja Aperture to 1.5.6
napisałeś że masz 1.5.3
Czy ktos sie orientuje czy da sie zainstalowac najnowszy system jabluszek na zwyklym pececie? Gdzies mi sie obilo o uszy ze jest taka mozliwosc. Ktos juz mial z czyms takim do czynienia?
da się to zrobić, ale jest to nielegalne, więc prawdopodobnie nie może być omawiane na forum
A da się na takim Mac'u pooglądać telewizję? Są jakieś zestawy z tunerem tv? Pytam, bo przy przeglądaniu internetu lubię mieć w tle wiadomości.
są zewnętrzne tunery tv na USB, przykład http://kds.pl/sklep/product_info.php...acturers_id=38
35 tys za jednym zamachem to nie wiem bo takich ilosci nie obrabialem na razie to sobie testuje i porownuje z PS
do wolania rawow troszke wygodniej sie pracuje nawet na dosyc duzej ilosci plikow (300-500 na raz)
co do obrobki zdjec, nie tylko wolania to jest bardzo wygodny i jak sie przekonam w 100% (na razie jest tak z 85%) to go kupie tylko poczekam az zmienie platforme
wygodne w LR jest jescze mozliwosc opisywania zdjec przez slowa kluczowe od razu przy wolaniu z rawa akurat tutaj najlepszy jest fotostation tylko strasznie drogi ale mysle ze LR tez da rade jak sie go dobrze opanuje
1Czy Mac'ki da się podkręcać?
2Po powiedzmy 6 miesiącach w PC wypada oczyścić np. radiator na CPU. Jak to jest w macach skoro "wszystko jest zabudowane"
vx_pl - z wiatrakami to jak w laptopach, nawet don kichot nie da rady pewnie
a podkrecac jakos mi nigdy do glowy nie przyszlo.
z tymi 35k zdjec to ja ich nie chce obrabiac, tylko chce miec je pod kontrola 1 programu, oczywiscie z miniaturkami, fajnie miec pod reka wszystkie zdjecia, na pc wiedzialem gdzie co jest external, od kiedy uzylem aperture polubilem wglad we wzystko.
sporo czasu spedzilem z lightroom i chyba jest to moj faworyt, szczgolnie ze wersja edukacyjna to 1/3 ceny, czy bardzo nielegalne jest dostac taki soft powiedzmy w prezencie pod choinke od jakiegos studenta??
Andrzej
Skontaktuj się z nami