Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Monika

Domyślnie

To zabrzmiało, jak gdybyś wyzywał mnie do odpowiedzi, bym się przed Tobą Sailor tłumaczył. Ciekawe podejscie.

Wygoniłem modelki na mróz - nie sądze by im się to nie podobało, lub odczuwały podczas tego jakiś inny dyskomfort, wszytsko było przygotowane.
    wsadziłem je do brudnego kibla - bo sadziłem że w takim miejscu zachowam prostą forme "burdelowego" klimatu, o jaki mi i modelkom chodziło.
    pseudo crossa. - to superia 200/skan i w niektórych zdjeciach jakie tu pokazałem - podciągniete barwy, przez co zmieniła się troszke tonacja i pewnie odbiór zdjecia.

cel i przesłanie tej sesji ?
    Powiedz gdybym zapytał Ciebie o to samo po Twojej ostatniej sesji, zdołałbyś mi odpowiedzieć rzeczowo ?

Użyte środki tak i sceneria, mysle że jest dobrana odpowiednio, by zawrzeć sie w jedność z modelką i przez to własnie wywrzec jakieś wrażenia na odbiorcy.
    Zdjecia sie nie spodobały, rozumiem.
    Nie pokazuje ich tu by sie komukolwiek podobały. Gdybym tak zrobił, napisałbym -
    "podobają się wam? "

Nie poczułem się obrażony i nie chodziło mi o to by wprowadzić jakieś specjalne zamieszanie na Waszym forum.
    Jednak dotkneła mnie Twoja wypodzieć Sailor, brzmiąca jak wywołanie do odpowiedzi. A tego nie lubie.

Pozdrawiam wszystkich równo.

Domyślnie

No to się zacznie...

A ja lubię bonus za klimat jak horrory z lat 70-80.

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leszczu Zobacz posta
    To zabrzmiało, jak gdybyś wyzywał mnie do odpowiedzi, bym się przed Tobą Sailor tłumaczył. Ciekawe podejscie.
    taaaa sprobuj tylko powiedziec "nieladne" ...
    nigdy nie bylem nauczycielem wiec wyzywanie do odp niel ezy w mojej naturze. zapytalem jedynie dlaczego? w aspektach ktore mnie interesowaly.
    zdjecie dla mnie to zlozenie pomyslu techniki swiatla i gry aktorskiej. i kazdy z tych elementow powinien miec swoje uzasadnienie.

Wygoniłem modelki na mróz - nie sądze by im się to nie podobało, lub odczuwały podczas tego jakiś inny dyskomfort, wszytsko było przygotowane.
    kadem co kto lubi..
    wsadziłem je do brudnego kibla - bo sadziłem że w takim miejscu zachowam prostą forme "burdelowego" klimatu, o jaki mi i modelkom chodziło.
    co ma wspolnego burdelowy klimat z odrapanym kiblem? wyjasniej prosze bo nei rozumiem
    skoro tobie i modelkom o to chodizlo to wierze z efekt zostal osiagneity. tym bardizej chcialbym wiec wiedziec jaki i po co, poniewaz dla mnie te zdjecia szpeca calkiem aldne kobiety.
    pseudo crossa. - to superia 200/skan i w niektórych zdjeciach jakie tu pokazałem - podciągniete barwy, przez co zmieniła się troszke tonacja i pewnie odbiór zdjecia.
    przy podciaganiu barw tonacja sie nei zmienia, co najwyzej nasycenie.
    ale moze efekt barwny mozna zrzucic na zepsuty skaner. chyba ze tak mialo byc, to ponownie nie rozumiem

cel i przesłanie tej sesji ?
    Powiedz gdybym zapytał Ciebie o to samo po Twojej ostatniej sesji, zdołałbyś mi odpowiedzieć rzeczowo ?
    tak owszem, bez wzgledu na to czy pytasz o ostantnia publikowana czy ostatnio wykonywana potrafilbym rzeczowo uzasadnic zarowno cel stylizacji jak i uzyte srodki, oraz powiedziec dlaczego te a nie inne. na tym wg mnei polega swiadoma fotografia.
    jesli chcesz szokowac - super - ale umiej tez obrazy ubrac w slowa
    Użyte środki tak i sceneria, mysle że jest dobrana odpowiednio, by zawrzeć sie w jedność z modelką i przez to własnie wywrzec jakieś wrażenia na odbiorcy.
    maslo maslane. odpowiednia do czego? wywrzec jakie wrazenia? obskurny kibel jako wyraz jednosci z modelka? wybacz ale to troche ciezka droga rozumowania. jesi potrafisz wyjasnic to jakos bardziej bede wdzieczny

Zdjecia sie nie spodobały, rozumiem.
    widzisz .. tyle tylko ze ja w przeciwienstwie do reszty nie napisalem ze sie nei spodobaly. wrecz przeciwnie. uwazam ze maja potencjal. dlatego chcialbym wiedizec na ile swiadomie byly zrobione i jaki byl cel
    Nie pokazuje ich tu by sie komukolwiek podobały.
    masochista?
    Waszym forum.
    to rowniez twoje forum, kolego
    Jednak dotkneła mnie Twoja wypodzieć Sailor, brzmiąca jak wywołanie do odpowiedzi. A tego nie lubie.
    takie jzu mamy wredne zycie ze czasem w nieodpowiednim momencie ktos pyta dlaczego. przykro mi ze urazily cie moje pytania, co sprawia wrazenie ze sesja powstala przypadkiem. a jesli tak to szkoda.

Domyślnie

Nie będe łapać Cie za słowa, bo nie o to tu chodzi i dobrze powinniśmy zdawać sobie z tego sprawe.
    Mógłbym spokojnie nie odpisać i tym pokazać że masz racje, jak niejednokrotnie miało to miejsce, tu na forum.

W wiekszości przypadków lubiałem stawiać na kontrasty, piękne modelki w zniszczonych bunkrach. To sie dobrze ogląda i równie dobrze odbiera.

Chcesz mojej interpretacji ?
    Pierwsze zdjecie. Tu nie ma interpetacji. Są oczy modelki. Rozwiane włosy i "luźność" sylwetki modelki pokazuje swobode, spełnienie.
    Oczy i mimika twarzy - kusi. Drabina wprowadza linie dodając surowości ujęciu.

Zdjecie numer dwa.
    Poza modelki - to zmęczenie, oczekiwanie. W rękach trzyma brudne lustro w którym jednak nie widzimy twarzy. Możemy domyślać się, czy było to tylko przypadkowe nie dopatrzenie fotografa. W tym wypadku celowe nie pokazanie twarzy, powinno zmuszać do "podejscia" do modelki i zerkniecia w szybę.
    Symetryczne linie,łamie u góry kontakt a na dole rzucona szmata. Cień koło modelki również celowy.

Zdjecie numer trzy.

Stawia pytanie.
    Czy aby sprawianie sobie przyjemności, zawsze musi kojarzyć się z słodkimi, pachnącymi wnetrzami.Przyłapane. Zagubione w swoim światku, dwie dziewczyny, szukają akceptacji, bezpieczeństwa.
    Możemy tylko myśleć. Dlaczego tak ładne dziewczęta, nie dostały tego od meżczyzn a muszą tego szukać w samych sobie.
    Może dlatego bez znaczenia dla nich jest - miejsce, ubiór, cała magia scenerii. Są tylko one. I w tym momencie tylko to sie liczy.

Zdjecie numer cztery.
    Zabawa w znikanie. Zamykam gablotke. Licze do 10 i już Cie tam nie ma.

Bonus.
    Całkiem spontaniczny, albumowy.

Nie lubie opisywać czym dla mnie i modelek są te zdjecia. Każdy odbiera je inaczej. I własnie w tym jest siła całej Fotografii.
    Pozdrawiam. jeśli coś - pisz.

Domyślnie

Nie wiem, ale jeżeli to miało być femme fatal to brakuje glamour.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dizaster Zobacz posta
    miej nadzieje ze tylko ja sie czepie
    oj idzie sie tu "czepiać", idzie.
    w kazdym razie to nie glamour, a jego przeciwność więc przenoszę.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Brudne, szpetne i z kwasowymi kolorami. Podobają mnie się bardzo.
    Parę zastrzeżeń odnośnie kadrów i ich naświetlania (generalnie trochę za mocno te światła grają - brakuje mi mroku mz).
    Co do przesłania - do mnie trafia bez tłumaczenia. Popularna stylizacja jest taka, że mamy piękne modelki, ładnie lub tajemniczo wystylizowane w brzydkich wnętrzach i klimatach. Tu mamy modelki takie jak wnętrza. Brzydko "zrobione" w brzydkich pozach i klimatach. I właśnie tym razem ten brak kontrastu do mnie trafia. A co do burdelowego klimatu. Moim zdaniem jest. Nie jest to buduar dorabiającej studentki prawa, ale nora ćpunów. Dziewczyny, które zrobią ci dobrze za szprycę... Smutne ale prawdziwe. Stylizacja niewiele w tym przypadku oddala się od rzeczywistości. Śmiem nawet twierdzić, że rzeczywistość może być jeszcze gorsza...

C3zar
    Gość

Domyślnie

Czytając to co chciałes osiągnąć to moim zdanie osiągniete zostało.
    Bardzo mi sie podobaja te fotki, a najbardziej kolor dopasowany do klimatu
    przedstawionego na zdjęciach. Nauczyliśmy sie ogladać piękne kobiety w pieknych miejscach,
    ale życie przedstawia nam co innego i czy chemy, czy nie to życie nie jest takie kolorowe.
    Brawo ci za to, że dostrzegasz tez te złe strony i nie jestes przyćmiony tylko okładkowa fotografią,
    która dominuje na tym forum.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C3zar Zobacz posta
    Nauczyliśmy sie ogladać piękne kobiety w pieknych miejscach,
    ale życie przedstawia nam co innego i czy chemy, czy nie to życie nie jest takie kolorowe.
    No nie wiem jak tam kobiety w Twoim życiu ale moja się tak nie przedstawia i zdecydowanie nie chciałbym jej widzieć w takiej scenerii )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    No nie wiem jak tam kobiety w Twoim życiu ale moja się tak nie przedstawia i zdecydowanie nie chciałbym jej widzieć w takiej scenerii )
    Co nie znaczy, że takich nie ma, Jacku...
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów