Close

Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 153

Wątek: D40 czy D40x

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boguszch Zobacz posta
    Może zadam konkretne pytanie :
    Czy po wykonaniu fotki w D40 z kitową optyką, i po wykonaniu powiększenia 30x40cm, będzie zauważalne pogorszenie jakości, np. pixelizacja - w stosunku do tej samej fotki zrobionej D40x +kit ?
    Bo jeżeli nie, to wystarczy mi D40.
    Na dniach wybieram się do labu właśnie z taką fotką 30x40 zrobioną D40 + 55-200VR - więc postaram się napisać coś o jakości. Raczej nie spodziewam się pixeli, rewelacji pewnie też nie będzie bo 55-200 to nie jest topowe szkło ani jakaś tam żyleta
    Mogę porównać moje zdjęcie do fotki o takiej samej wielkości i z tego samego labu z D80 (a więc 10MP) + 18-70.

HappySeven
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    No to co pisze HappySeven potwierdza moją teorię, że D40(x) to taki trochę lepszy kompakt Bo przecież robi świetne JPGi Bo przecież, żeby D80 robił takie same to już trzeba przeczytać instrukcję i ustawić takie same parametry. A taki D40x to włączasz i pstryk. Super JPG. No i to dla ludzi z kasą, bo przecież obiektywy SWM trochę kosztują. W sumie po co użytkownikom D40 takie 50/1.8, 85/1.8 czy 35/2

O jaa... stary zastanów sie czasem nad tym co czytasz.... zanim cos głupiego napiszesz ! D40X jak dla mnie amatora jest fajny - robie tylko foty w jpg - raw-u nie uzywam ! Po to własnie został stworzony !!!! by robic szybko i łatwo a zarazem miec mozliwosc dostepu do funkcjonalnosci jaka daje lustrzanka !!!!!! Tak jest bardzo tanim aparatem ito tez plus poniewaz jak ktos sie w to wkreci i bedzie potrzebował kupic sobie cos lepszego to kupi D200 lub D300 bo zadna osba która powaznie zaczyna myslec o fotgorafi nie zawraca sobie głowy zabawka o nazwie D80 !!!!!

Dziekuje i pozdrawiam

Ps. prz3mo - trolem sam jestes

Domyślnie

HappySeven -mozesz mi odpowiedziec na jedno, proste pytanie? Ile masz lat?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HappySeven Zobacz posta
    O jaa... stary zastanów sie czasem nad tym co czytasz.... zanim cos głupiego napiszesz !
    No i w tym poście znów potwierdziłeś, że dla Ciebie D40 to taki droższy kompakt! Więc dzięki, że utwierdziłeś mnie w tym przekonaniu.

D40X jak dla mnie amatora jest fajny - robie tylko foty w jpg - raw-u nie uzywam ! Po to własnie został stworzony !!!! by robic szybko i łatwo a zarazem miec mozliwosc dostepu do funkcjonalnosci jaka daje lustrzanka !!!!!!
    Z której funkcjonalności korzystasz jaką daje lustrzanka a nie daje kompakt? To chyba proste pytanie.

Tak jest bardzo tanim aparatem ito tez plus poniewaz jak ktos sie w to wkreci i bedzie potrzebował kupic sobie cos lepszego to kupi D200 lub D300 bo zadna osba która powaznie zaczyna myslec o fotgorafi nie zawraca sobie głowy zabawka o nazwie D80 !!!!!
    Kolejne proste pytanie. Jakie są różnice pomiędzy D200 a D80, że ten ostatni nie może dla osób co poważnie myślą o fotografii.

Czekam na odpowiedź.

(Kolejna osoba co kupiła lustrzankę i wszystkie rozumy zjadła)
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Panowie! Litości! Idą święta...
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Panowie! Litości! :-;
    Przepraszam
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Marcin, normalnie czytasz w moich myślach. Sam to chciałem napisać. Jakiej funkcjonalności lustrzanki używasz w swoim topowym d40 HappySeven?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    (Kolejna osoba co kupiła lustrzankę i wszystkie rozumy zjadła)
    dlatego wnioskuje aby nie karmić trolla...

heh jakaś pełnia ostatnio, bo wyrastają nam one jak grzyby po deszczu na forum...
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

proponuję EOT i kłódeczka Autor wątku powinien mieć już jakąś świadomość który wybrać. Zresztą to i tak pytanie z rodzaju - każdy musi sam sobie na nie odpowiedzieć. I nieważne czy dylemat między d40 a d40x czy d200 vs d300 czy Nikon vs Canon itp... itd...

HappySeven
    Gość

Domyślnie

Odpowiedz skierowana do : mpwt,Xathloc,prz3mo

Powiem tak nie chce mi sie z wami dyskutować bo nie rozumiecie tego co przeczytacie - proponuję cofnąć sie do szkoły podstawowej i ponownie wziasć kilka lekcji ze zrozumienia przeczytaniego tekstu

Więc zgodnie z madrością zamieszczona ponizej :

Nigdy nie kłóc się z głupcem - ktoś mógłby nie zauważyć różnicy ... oraz Nigdy nie kłóc się z głupcem,bo bedzie chciał Cie sprowadzic do swojego poziomu ( tak jak wy teraz to robicie ) a potem pokona Cie doswiadczeniem

Koncze z wami te głupie wywody gdyz mam wrażenie ze nie warto z wami dyskutować ponieważ nie potraficie zrozumiec tego co napisane wiec jak mozna z wami oczym kolwiek polemizować !!!!

Pozdrawiam i przyłaczam sie do propozycji zamkniecia tematu

Ps.

Jaką funkcjonalnosc lustrzanki uzywam której nie ma kompakt... Wymieniam obiektywy Trollu
    Ostatnio edytowane przez HappySeven ; 10-12-2007 o 16:00

Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów