Szukaj
Ok a po ile u tipow stoi d300 ? Zreszta dla mnie takie porownania nie maja sensu - porownajmy uczciwie ceny tych produktow gdy byla premiera. Wtedy 5d kosztowal 2x tyle...Wiadomo, ze aparacik juz nie pierwszej mlodosci (nie neguje tego, ze to swietna maszyna) a wiec i cena z roku na rok spada. D300 dopiero weszlo do obiegu - za 2 lata tez bedzie tani....
D300 zdecydowanie słabszy od 5d pod względem jakości na wyższych czułościach i to nie ulega wątpliwości.
Cena D300 w porównaniu do 5d jest za wysoka po prostu aparat słabszy a droższy (taka mała paranoja bo każdy chce coś nowego) Oczywiście patrzę na to z punktu widzenia fotografa który szuka resztek światła w ciemnym kościele...
nie zmieniłem D50 na D200 ani na D80 ani niestety nie zmienię na D300 - dla mnie bez różnicy... są te puszki
Idealny jest D3 jednak to cena...
pozostaje przed wyborem co kupić i kupie 5d plus 50mm 1.4 - nikon nie pozostawił mi wyjścia.
D50 pozostanie to świetny aparat nigdy mnie nie zawiódł w duecie z 50mm i sb800 na sali to świetny komplet ale na ciemne kościoły nie ma nic poza 5d i d3.
cena bez łaski to 6370zł - 770zł cashbacku od C. = 5600 czyli cena ta sama co D300.
inna opcja ze D300 jeszcze spadnie z $ canon juz mało
fantastyczny argument!
to skoro cen nie porownujemy to może i jakości fotek itp?? Przeciez d300 jest za mlody. niech sobie na półkach postoi ...
jeśli nie widzisz różnic między D50 i D300 !!! to jak zauważasz między 5D i D300?
zanim zakupisz 5D to zapytaj się Adama, niedzwiedzia i innych (wracających do nikona) dlaczego 5D nie jest idealny (bo gdyby był to by chyba przy nim zostali?).
możesz się zdziwić, że taka sporo droższa puszka ma AF jak twój D50.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
5d ma zapewne sporo wad ALE ma FF za cenę DX to dla mnie argument koronny. Fajny jest Af w D300 fajny jest LCD świetny jest NX do nikonów ale nie ma FF w porównywalnej cenie...
Choruje na GO z ff...
Ostatnio edytowane przez Radek Radziszewski ; 04-12-2007 o 19:51
Skontaktuj się z nami