Close

Strona 17 z 35 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 347

Wątek: D300 vs 5D

Domyślnie

a ja tam wolę narazie format DX zwłaszcza przy obiektywach zoom, które dają dodatkowe przybliżenie 1,5x
    Pozdrawiam
    D300 /N18-200VR /S10-20/T90 /S50-500 /SB600 + reszta acc i zapał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta

Znam ten klimat, jako (jeszcze) użytkownik sprzętu Minolta i Konica Minolta wiem coś o tym, życie użytkowników tego sprzęt składało sie głównie z czekania

Pozdrawiam
    Ja też byłem użytkownikiem Minolty, bardzo dobra firma jeśli chodzi o analogi z cyfrą już gorzej. Gdy przyszła pora na coś z matryca bliżej mi jakoś było do nikona...
    Koniec OT
    D200 | N 28-70/2.8, 50/1.4 | SB 800 |

Thumbs down

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    Dobra olejmy Kena i pomyślmy logicznie, 2 letni Canon 5D FF & nowiutki Nikon D300 APS-C

Jeśli się mylę to mam nadzieje że ktoś mi szybko pokaże dowody na to że sie mylę, zanim wejdę w Canona i kupię 5D + szklarnie.

Oczywiście mówię tylko o jakości obrazu bo sądzę że wszystkim innym lepszy jest D300

Pozdrawiam
    Niestety,nie mylisz sie oblecialem weba i wiadomosci o d300 coraz gorsze.glownie IQ bo puszka super.Jest niewiele lepszy "szumowo" od d200.Niestety,naiwnie czekalem na przelom.Nie mam Twojej swobody w przejsciu na canona,bo siedze na kupie szkła nikorowskiego.Po d40x i d40 myslalem ze nikon uporal sie z IQ a szczegolnie z szumem.Zostanę na razie z niestabilnym d80 i...zaczekamy.Jakies foty ta osiemdziesiatka w koncu robi,bez przesady...
    powodzenia

st.
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotouśmieszek Zobacz posta
    oblecialem weba i wiadomosci o d300 coraz gorsze.glownie IQ
    no to latałeś chyba bardzo selektywnie (dopiero co Ken się zachwycał). IQ coraz lepsze, bo ludzie w końcu zaczynają łapać po co 9 poziomów ustawienia ostrości w puszce ...

Thumbs down

Cytat Zamieszczone przez Paweł Tometczak Zobacz posta
    Powiem tak.
    Robię głownie zdjęcia ludzi, portrety, album, dziwactwa nie muszę mieć dużo klatek na sek. zależy mi głównie na doskonałej jakości przy wysokich ISO (światło zastane w portretach) czasami lubię streetfoto.

5D czy D300 ?
    odpowiem tak:ja bym wybral wylacznie 5d.i zaluje ze tego nie zrobilem kiedys.taraz mam kotwice nikkorow.a poza tym tonacje skory wole z d5 niz w nikonach,ktore "nie lubia" skóry IMO.
    powodzenia
    s.
    parę fotek

Domyślnie

....a poza tym tonacje skory wole z d5 niz w nikonach,ktore "nie lubia" skóry IMO.
    a mz na samplach z d3 Phoenixa lubia

Domyślnie

odpowiem tak:ja bym wybral wylacznie 5d.i zaluje ze tego nie zrobilem kiedys.taraz mam kotwice nikkorow.a poza tym tonacje skory wole z d5 niz w nikonach,ktore "nie lubia" skóry IMO.
    powodzenia
    s.
    Ja też miałem dużo drogich szkieł N i w końcu się zdobyłem na przesiadkę. Trochę pracy mnie to kosztowało, nie powiem. Ale da się.

Ale może poczekaj chwilę na jakieś miarodajne strzały z d300, a nie decyduj na podstawie "testowych"

Domyślnie

powodzenia
    s.
    Skoro 5D jest dla Ciebie taką genialną puszką, to szklarni w nikonie nie masz raczej za kilkanaście kilkadziesiąt tysięcy. Po co się męczyć... odkotwicz się i kup canona. Leczenie depresji jest znacznie droższe niż zmiana systemu
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Leczenie depresji jest znacznie droższe niż zmiana systemu
    o to! to!

EDIT: i mniej przyjemne. Wiem co mówię

Question

Cytat Zamieszczone przez RAF Zobacz posta
    no to latałeś chyba bardzo selektywnie (dopiero co Ken się zachwycał). IQ coraz lepsze, bo ludzie w końcu zaczynają łapać po co 9 poziomów ustawienia ostrości w puszce ...
    A czytales Kena o foceniu przy ksiezycu? Są foty,a jego komentarz jest jednoznaczny:szum i szczegoly gorsze niz w d200. OCZYwiscie Ken woli d300 z powodu tonacji i saturacji.To jego koniki. Wiesz jakie robi przefajnowane fotyJedno mnie pocieszylo:m.in.Ken twierdzi ze jpeg z d300 jest idealny szumowo,nawet dobry do portretu...
    pozdrawiam
    st.
    parę fotek

Strona 17 z 35 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów