Close

Strona 16 z 371 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sever Zobacz posta
    Ale w porównaniu do Windows i PC jest ich naprawdę mniej.
    Skoro problemow jest "mniej", to i tak gorzej niz u mnie, bo ja nie mam zadnych. System zainstalowany. Podane sterowniki do plyty, karty graficznej i wsio.
    A ze Mac przy tym wysiada, to wiadomo. Ostatnio na grupie pl.comp.dtp robilismy testy. Watek "Ściganie v.4". Test w Photoshopie. Przygotowana akcja, ktora rastruje PDFa i miedli nim na rozne sposoby (obroty o nietypowe katy, gaussian blur, etc.). I tu (cytuje za wlascicielem):
    Mac Pro 2 procki po 2 rdzenie 2,66
    8 gb ramu (ale PS widzi oczywiscie tylko 3gb)
    150 raptor 10 000 rpm
    ...wyrobil sie w 23 sekundy.

Moj skladak z jednym procesorem, "tandetnym i nienadajacym sie do pracy systemem operacyjnym", wykonal to zadanie w... 18 sekund.
    No i ten moj blaszak kosztowal niecale 4 tysiace zlotych, a cytowana wyzej konfiguracja MP -- grubo ponad 10 tysiecy zlotych. Wiec o czym my tu mowimy?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez floyd77 Zobacz posta
    A jeszcze jedno Stig jestem pewin że dałeś więcej za swojego składaka
    http://www.allegro.pl/item271098702_..._2_gb_ram.html
    Patrz wyzej. Moj nowy komputer kosztowal mniej niz ten uzywany. Nie wspominajac, ze jest od niego pewnie ze dwa razy szybszy.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Stig kupując komputer Apple w tej chwili płacisz za markę
    A to dla mnie jest absurdem. Kiedy kupuje komputer (narzedzie pracy), to ma byc po prostu szybki i sprawny. W d... mam jak sie on nazywa i czy jest trendy czy nie. Za niecale 4 tysiace mam komputer szybszy niz Mac kosztujacy 3-krotnosc tej ceny. Chyba musialbym byc idiota, zeby zrobic odwrotnie.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jeżeli ma Ci służyć bezawaryjnie (zakładając, że Mac taki jest, a PC nie ), to wielokrotność ceny jest uzasadniona. Odniosę to do trochę innej branży - np. w automatyce, gdzie wykorzystywane są komputery przemysłowe, płaci się właśnie za ową markę, która ma gwarantować sprawność urządzenia pracującego w trudnych warunkach lub kontrolującego odpowiedzialne procesy. Wtedy cena jest drugoplanowa. Jeszcze większy hardcore jest w produktach dla wojska - tam odpowiednie certyfikaty windują ceny sprzętu jeszcze o kilka razy.

Oczywiście nie twierdzę, że Mac jest rozwiązaniem wszystkich bolączek, ale w wątku często pojawia się argument dużej niezawodności i znacznie mniejszej liczby problemów eksploatacyjnych (w tym dotyczących oprogramowania). Te argumenty są wg mnie istotne, nawet bardzo.

PS.: Pracuję na archaicznym "składaku" z Bartonem, 1GB RAM, Radeonem 9100 i 2x250GB Barracuda. Właściwie tym, co najczęściej się pitoli, jest Windows. A Mac'a chwalę z czystej zazdrości

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    A to dla mnie jest absurdem. Kiedy kupuje komputer (narzedzie pracy), to ma byc po prostu szybki i sprawny. W d... mam jak sie on nazywa i czy jest trendy czy nie. Za niecale 4 tysiace mam komputer szybszy niz Mac kosztujacy 3-krotnosc tej ceny. Chyba musialbym byc idiota, zeby zrobic odwrotnie.

A kto powiedział że firmowe jest lepsze, czy np markowe buty za 3-4 k są lepsze od adidasów za 200 zł

Domyślnie

Skoro problemow jest "mniej", to i tak gorzej niz u mnie, bo ja nie mam zadnych. System zainstalowany. Podane sterowniki do plyty, karty graficznej i wsio.
    No widzisz, ty nie masz żadnych, ja nie mam żadnych - remis Ale popatrz po znajomych, nawet w Caffe jest teraz temat w stylu "cos nie działa i za *** nie wiadomo co".
    Pracuje jako administrator, mam koło 200 kompów i wiem jakie naprawdę "dziwne" rzeczy mogą się dziać.
    "Po przekroczeniu pewnego stopnia skomplikowania, technologia niczym szczególnym nie różni się od magii".
    To jeden z moich ulubionych cytatów i prośba o zatrudnienie wróżki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Jeżeli ma Ci służyć bezawaryjnie (zakładając, że Mac taki jest, a PC nie ), to wielokrotność ceny jest uzasadniona.
    A niby czym? Nazwa? Przeciez do Apple wkladaja te same klamoty wyprodukowane przez male, chinskie raczki, a nie jakies cuda z platyny wyprodukowane przez zielone ludziki w innej galaktyce.

Odniosę to do trochę innej branży - np. w automatyce, gdzie wykorzystywane są komputery przemysłowe, płaci się właśnie za ową markę, która ma gwarantować sprawność urządzenia pracującego w trudnych warunkach
    Gwarancje daje dokument nazywajacy sie... "gwarancja". Ewentualnie certyfikat bedacy swiadectwem przeprowadzenia potrzebnych badan i zdolnosci sprzetu do pracy w zakladanych warunkach. Apple nic takiego nie wystawia, a gwarancje daje taka sama jak inni producenci. A sama nazwa nie jest synonimem niezawodnosci. Awaryjnosc Macow pewnie jest mniejsza... Proprocjonalnie do ich ilosci na rynku.

Oczywiście nie twierdzę, że Mac jest rozwiązaniem wszystkich bolączek, ale w wątku często pojawia się argument dużej niezawodności i znacznie mniejszej liczby problemów eksploatacyjnych (w tym dotyczących oprogramowania). Te argumenty są wg mnie istotne, nawet bardzo.
    No wiesz -- nie dla wszystkich. Na pewno nie dla tych, ktorym "ciagle psujace sie i niestabilne pecety" jakos wcale sie nie psuja i sa cholernie stabilne.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

A kto powiedział że firmowe jest lepsze, czy np markowe buty za 3-4 k są lepsze od adidasów za 200 zł
    Poczytaj kilka wypowiedzi wyzej... Tak napisal fan Maka.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sever Zobacz posta
    No widzisz, ty nie masz żadnych, ja nie mam żadnych - remis Ale popatrz po znajomych, nawet w Caffe jest teraz temat w stylu "cos nie działa i za *** nie wiadomo co".
    Noooo... ciekawe. Zaiste. Na 99% uzytkownikow tego forum, pracujacych na PC. Myslisz, ze nie byloby podobnie, gdyby proporcje byly odwrotne? Gdyby z tych kilku tysiecy uzytkownikow forum, 99% mialo Maki -- myslisz, ze nie byloby takich pytan dotyczacych wlasnie ich?
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

A niby czym? Nazwa? Przeciez do Apple wkladaja te same klamoty wyprodukowane przez male, chinskie raczki, a nie jakies cuda z platyny wyprodukowane przez zielone ludziki w innej galaktyce.
    Tak jak pisałem - owszem podzespoły są te same (prawie te same), ale taki zestaw jest testowany z system operacyjnym. Więc jako całość jest na ogół bardziej niezawodny niż nie testowany.

Strona 16 z 371 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów