Close

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 114

Wątek: Canon - 40D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    naprawdę widzisz miażdżąca przewagę canona ??
    Dziwi mnie, ze Ty jej nie widzisz. Moze ogladasz tylko dopasowane do okna przegladarki. To zdjecie z D40 jest drastycznie pozbawione szczegolow. Nie ma porownania z tym z 40D. Na malym formacie nie widac, na troche wiekszym od razu.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Dziwi mnie, ze Ty jej nie widzisz. Moze ogladasz tylko dopasowane do okna przegladarki. To zdjecie z D40 jest drastycznie pozbawione szczegolow. Nie ma porownania z tym z 40D. Na malym formacie nie widac, na troche wiekszym od razu.
    Gdzie ?? W strefie GO nie widzisz detali ?? zauważyłeś pewnie że oba zdjęcia mają zgoła inną głębię ??
    nikon: ogniskowa 30mm, f4.2, t1/15
    canon: ogniskowa 22mm, f7.1, t/30
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

qwerty1234, mnie nie interesuje co jest w środku tylko jaki daje efekt

tu jest iso1600 z d40x
    http://dpreview-img.fotki.com/galler...25-raw-acr.jpg

a tu z canona 40D
    http://dpreview-img.fotki.com/galler...19-raw-dpp.jpg

naprawdę widzisz miażdżąca przewagę canona ??
    Zastanawia mnie wiec po jakigo czorta Nikon wlozyl CMOS'y do swoich najnowszych puszek?
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + Epson R2880 i inne duperele

Domyślnie

Gdzie ?? W strefie GO nie widzisz detali ?? zauważyłeś pewnie że oba zdjęcia mają zgoła inną głębię ??
    nikon: ogniskowa 30mm, f4.2, t1/15
    canon: ogniskowa 22mm, f7.1, t/30
    A zauważyłeś że te zdjęcia zostały zrobione w innych warunkach, przy innym oświetleniu, innym szkłem. W związku z tym takie porównanie nie ma żadnego sensu.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Pawle a zwróciłeś uwagę na różnicę w ekspozycji obu kadrów i ich oświetlenia? ciekawe co pokazałaby matryca Nikona w tak niedoświetlonych, głębokich cieniach jakie widoczne są na kadrze z Canona...?
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty1237 Zobacz posta
    Zastanawia mnie wiec po jakigo czorta Nikon wlozyl CMOS'y do swoich najnowszych puszek?
    Z tego samego powodu co wszyscy. Tańsze w produkcji, prostsze w projektowaniu i nie wymagające specjalistycznych fabów w celu wykonania.

Domyślnie

matryca matrycą - nikon ma FF i to już przestał być argument przesiadać się nie zamierzam, bo do celów, w jakich używam aparatu - w zasadzie wyłącznie śluby - canon ma dla mnie coś więcej: świetne, jasne stałki z banderą L- 24 - 35 - 50 - 85 - 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    matryca matrycą - nikon ma FF i to już przestał być argument przesiadać się nie zamierzam, bo do celów, w jakich używam aparatu - w zasadzie wyłącznie śluby - canon ma dla mnie coś więcej: świetne, jasne stałki z banderą L- 24 - 35 - 50 - 85 - 135
    Nie kuś już tym canonnem sam parę razy prawie go nie kupiłem

Domyślnie

ech, teraz, kiedy jest d3, już chyba nie masz dylematu na co ciułać, czekać, marzyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    ech, teraz, kiedy jest d3, już chyba nie masz dylematu na co ciułać, czekać, marzyć

idź stąd!

kanoniarzu!

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów