Close

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 114

Wątek: Canon - 40D

Domyślnie

Sony rozwija i produkuje zarówno CCD, jak i CMOS....

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Tak przejrzałem sobie ten cały wątek i nie chcąc zakładać kolejnego tematu mam pytanie. Przybył rok kiedy ten temat został założony, więc realia się troszkę zmieniły... Jestem w trakcie zbierania pieniążków na lustrzankę i w zasadzie się już zdecydowałem na D80 (chyba że jakoś wpadnie więcej grosza to D90) ale zainteresowała mnie pozycja Canona EOS 40D (za 2.300 można już dostać body czyli cena pomiędzy w/w nikonami) Szczególnie cena jest ciekawa a wydaje się że aparat mimo wszystko z wyższej półki (takie mam odczucie nie wiem czy prawidłowe) Będę wchodził dopiero w system i aparat posłuży mi na pewno na parę lat co najmniej dlatego prosiłbym Was którzy mieli do czynienia lub mają wiedzę na ten temat aby przedstawili mi głownie wady EOS'a 40D, ale również zalety i co na dzień dzisiejszy lepiej wybrać i dlaczego?

Z góry dziękuję

Domyślnie

mialem d80 i w porownaniu do tej puszki 40d prezentuje sie lepiej pod kazdym wzgledem. porownania do d90 nie mam. nie uzywalem.

wchodzac w system mysl o nim calosciowo. loga canon czy nikon, to nie tylko pucha, ale i szkla, lampy, itd. czasem lepiej kupic gorsza puche i lepsze szkla danej kategorii cenowej niz odwrotnie.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Właśnie a jak wypada optyka Canona na tle N18-70 N18-105VR? Są "równie dobre" odpowiedniki? Mógłbyś coś więcej doradzić? (widzę że prezentujesz front Canona dlatego pytam )

Domyślnie

ciezko mi powiedziec. ja w canonie przestalem sie juz bawic w polsrodki i poszedlem w troche inny segment szkiel.

w nikonie obcowalem troche z 18-70 i nie zachwycil, ale tez nie zdegustowal.

generalnie w canonie widze fajne elki - i normalne - i budzetowe. widze ze zrobili 17-55 2.8 is, bawilem sie, fajne szklo. tego najtanszego segmentu po prostu nie znam.

widze, ze populatny jest tamron 17-50 2.8 i ma dobra cene. widze, tez ze wielu ludzi zbiera na 24-105 4 is ze wzgledu na wymiary, ciezar, pancernosc, ostrosc, is, stale swiatlo.

generalnie z ograniczonym budzetem bralbym albo 40d + t 17-50 2.8 albo nikona i poszukal wsrod starszych szkiel. 35-70 2.8 to dalej killer!

Domyślnie

Mam D80 i zastanawiałem się co kupić jako drugi. Wyboru dokonałem po długi namyśle choć teraz wydaje się oczywisty! Myślałem też o D40. W tej cenie dla nikoniarza tylko Fuji S5!!!!!!
    NIKON forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bradley Zobacz posta
    W tej cenie dla nikoniarza tylko Fuji S5!!!!!!
    zalezy co robisz. zaluje, ze s3 i s5 (pozdro goniu;]) nie robia tez z mocowaniem canona. jednak nie wyobrazam sobie robienia nim jakis super dynamicznych planow. wiem za chwile ktos pewnie podlinkuje zdjecia ze sportu, ale ta pucha jest wolna. dramatycznie wolna.

Domyślnie

Bierz zdecydowanie 40D do tego kupisz sobie 2 tanie Eleczki z f4 i resztę zapełnisz stałkami i zestaw będzie jak się patrzy W nikonie tego chyba na obecna chwilę nie dostaniesz.
    E-3,ZD14-54,ZD40-150,S30,FL50,FL50R,FL36R + trochę gratów... i oczywiście F65

Domyślnie

Mam D770s. Bierz 40D

A tak poważnie ten canon to naprawdę porządny sprzęt ze śmiesznie niską ceną, naprawdę warto
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów