Close

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 114

Wątek: Canon - 40D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Z tego samego powodu co wszyscy. Tańsze w produkcji, prostsze w projektowaniu i nie wymagające specjalistycznych fabów w celu wykonania.
    Akurat w korpusach tej klasy nie są to najważniejsze czynniki...

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=25399578

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A zauważyłeś że te zdjęcia zostały zrobione w innych warunkach, przy innym oświetleniu, innym szkłem. W związku z tym takie porównanie nie ma żadnego sensu.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agat Zobacz posta
    Akurat w korpusach tej klasy nie są to najważniejsze czynniki...
    Mylisz się, ważne tak samo jak w każdym innym.

Domyślnie

Chciałem to pokazać, ale nie warto... Obiektyw nie był ten sam
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Chciałem to pokazać, ale nie warto... Obiektyw nie był ten sam
    Dla mnie oba te wycinki są zupełnie nieakceptowalne. Stopień degradacji obrazu zabójczy. Szczególnie że wygląda że były robione przy dobrym świetle. To zdjęcia z 350D są chyba lepsze od tej sraki.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Mylisz się, ważne tak samo jak w każdym innym.
    Ale wymieniłeś czynniki natury ekonomicznej - równie istotne w korpusach klasy podstawowej.
    Główną zaletą matryc CMOS - najważniejszą w tej klasie - jest znacznie większa przepustowość. Kilkunastomegowa matryca CCD zatka się przy tempie powyżej 5 kl/s. CMOS - nie.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

A nieprawda, 12 kanałowe CCDki istnialy na długo przed D3..a i nawet o wiekszej przepustowości stosowane w kamerach. Główną zaletą CMOSa jest jego niski pobór mocy w stosunku co CCD, oraz pewne względy konstrukcyjne które sprawiają że zarówno jego projektowanie jak i produkcja są prostsze. W dodatku układy CCD potrzebują specjalizowanych fabów w przeciwienstwie do CMOSÓw (uklady CCD produkuje stosunkowo niewiele firm)

Domyślnie

Gdyby było tylko to, co piszesz, toby CMOSY były wszędzie, w każdej lustrzance...

Domyślnie

Ja mysle, ze powoli CMOSy zawojuja wszystkie lustrzanki, a obraz z nich sie wyrowna.

I bedziemy sie ekscytowac mozliwosciami puszek i ergonomia. Czyli Nikon, przerwa , Canon, przerwa, dlugo, dlugo nic, przerwa, i cala reszta dla pasjonatow.
    Nikon F-501, Canon 30D

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agat Zobacz posta
    Gdyby było tylko to, co piszesz, toby CMOSY były wszędzie, w każdej lustrzance...
    Za jakiś czas tak będzie, pisalem to nawet ze 2 lata temu..ze przejscie wszystkich na CMOS to tylko kwestia czasu. CCDki produkuja jedynie firmy ktore swego czasu zainwestowały w tą technologię, choć i najwiekszy producent matryc CCD - SONY, przechodzi na CMOSy. Aczkolwiek nie jest bynajmniej problemem zrobienie "szybkiej" matrycy CCD.

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów