Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ozzy Zobacz posta
    jedna sb 600 dużej słabo oświetlonej sali nie doświetlisz... może Ci umknęło, ale pisałem wcześniej że różnica sb600/800 w mocy wynosi tylko 2/3EV (chyba że dla Ciebie to 'AŻ' tyle)- było o tym gdzieś na forum
    Jeśli chcieć to w przybliżeniu przeliczyć na metry, to np. dla ISO 400 Sabiny 600/800 mają GN=60/76. Zakładając, że autor wątku użyje przysłony 4,5 - będzie miał 13,3/16,9m. Przy zamykaniu obiektywu różnica w zasięgu między Sabinami będzie się zmniejszać Trzeba sobie dobrze przemyśleć, czy to wystarczająca zachęta do zakupu.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrfreak Zobacz posta
    Jeden plus że masz 900zł w kieszeni
    na ewentualne naprawy

Domyślnie

w japonii i tak jest o tyle dziwnie ze daja gwarancje na wszystko tylko na rok (na niektore laptopy mozna wykupic dluzsza ) wiec i tak jak teraz kupie d80 to zanim wroce to gwarancja bedzie sie konczyc, tylko co z ewentualnymi dodatkowi obiektywami i innymi akcesoriami

Domyślnie sprostowanie ;p

chciałbym sprostować wypowiedzi kilku kolegów :P wcześniejsze i tą ostatnią gwarancja z japonii jest jak nabardziej uznawana ... z jednym małym ale ... w Japoni więc jak się coś sypnie to se można bileta wykupić i kraj wisienki odwiedzić :P a co tam przy okazji parę fotek porobić .... ale tylko w drodze powrotnej z już naprawionym sprzętem hehe :P dobra nie bierzcie tego do siebie i serio czasami ale loty do JAPAN są coraz krótsze :P czasowo pozdrowionka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lagunman Zobacz posta
    chciałbym sprostować wypowiedzi kilku kolegów :P wcześniejsze i tą ostatnią gwarancja z japonii jest jak nabardziej uznawana ... z jednym małym ale ... w Japoni więc jak się coś sypnie to se można bileta wykupić i kraj wisienki odwiedzić :P a co tam przy okazji parę fotek porobić .... ale tylko w drodze powrotnej z już naprawionym sprzętem hehe :P dobra nie bierzcie tego do siebie i serio czasami ale loty do JAPAN są coraz krótsze :P czasowo pozdrowionka
    Na pewno komuś będzie się chciało jechać z drobną usterką
    Fotografia stanowi dokument zanurzenia ludzi w czasie

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrfreak Zobacz posta
    Witam!
    Kupiłem już D80 i teraz przymieżam się do kupienia lampy, zastanawiam się bardzo nad Sb800, no ale jak to na forum przystało drodzy koledzy i koleżanki licze na na Was czy może polecacie jakąś inną lampe, jakieś rady czy coś. Z góry dziękuje
    Mam 600 i 800 kup tą na ktora Ci finanse pozwalają i będzie Pan zadowolony, a jak bardzo pozwalają to obie bo ma to sens.

Domyślnie

Ja też, po kilku latach przesiadłem się z manualnej lampy i zachwycam się i-TTL BL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lagunman Zobacz posta
    a ja sprostuje to jeszcze bardziej, bo napisalem do nikon polska, i tak gwarancji na aparaty cyfrowe nie uznaja, ale juz na obiektywy tak wiec duzy plus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez who Zobacz posta
    a ja sprostuje to jeszcze bardziej, bo napisalem do nikon polska, i tak gwarancji na aparaty cyfrowe nie uznaja, ale juz na obiektywy tak wiec duzy plus
    Czemu na obiektywy tak a na aparaty nie?
    Fotografia stanowi dokument zanurzenia ludzi w czasie

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów