Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Domyślnie

Powiem szczerze,że dziwi mnie kolejny wątek jaką sabinkę wybrać.Temat wraca co chwilę na forum.
    Piszesz o topowej lampie nikona,jak masz kasę to kupuj i się nie zastanawiaj.Różnica cenowa między SB-600 a SB-800 nie jest taka duża,więc lepiej wziąść droższą,bo Sabinka zostaje na stałe nie kupujesz jej na chwilę.Te dwie lampki różnią sie między sobą,
    co pewnie przeczytałeś porównując oba modele.

http://www.sklepfotograficzny.pl/lampy-blyskowe/Nikon/
    Ostatnio edytowane przez bartoszek ; 26-10-2007 o 13:48
    D7000/N14-24 2.8/N24-70 2.8/SB-800/MB-D80/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartoszek Zobacz posta
    Różnica cenowa między SB-600 a SB-800 nie jest taka duża,więc lepiej wziąść droższą,bo Sabinka zostaje na stałe nie kupujesz jej na chwilę.Te dwie lampki różnią sie między sobą
    Dla mnie 500pln to spora roznica, wybralem sb-600, bo uznalem, ze takze jest bardzo dobra i mi wystarczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lagunman Zobacz posta
    chciałbym sprostować wypowiedzi kilku kolegów :P wcześniejsze i tą ostatnią gwarancja z japonii jest jak nabardziej uznawana ... z jednym małym ale ... w Japoni więc jak się coś sypnie to se można bileta wykupić i kraj wisienki odwiedzić
    sam to wymyśliłeś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrfreak Zobacz posta
    Czemu na obiektywy tak a na aparaty nie?
    to mi odpisali z pomocy nikon polska:

W przypadku produktów cyfrowych, aparaty zakupione poza Europą, czyli nie posiadające karty gwarancji europejskiej, nie są objęte prawami gwarancyjnymi na terenie krajów europejskich. Zatem nie będzie miał Pan prawa do bezpłatej naprawy/serwisowania aparatu na terenie Polski. Nie będzie Pan również mógł zarejestrować aparatu w europejskim systemie wsparcia technicznego.

Natomiast jeżeli chodzi o obiektyw to w momencie zakupu obiektywu, oprócz gwarancji z poszczególnego kraju powinien Pan otrzymać tzw. Gwarancję Ogólnoświatową (Nikon Worldwide Service Warranty). Wypełniony poprawnie druk (odcinek C) tejże gwarancji wraz z dowodem zakupu, na którym umieszczony jest również numer seryjny zakupionego sprzętu (zgodny z numerem seryjnym na karcie gwarancyjnej) - uprawnia do bezpłatnej naprawy na terenie Polski, ogólniej Europy i całego Świata.
    wiec to pewnie kolejny badziew z uni europejskiej :/

Domyślnie

Dziwnie trochę no ale cóż...
    Fotografia stanowi dokument zanurzenia ludzi w czasie

Domyślnie

Prosze o pomoc !!!

W trakcie robienia zdjęć seryjnych , lampa nie dopala... tzn wychodzi co 3 zdjęcie reszta ciemna. I obserwując lampę z boku widać jest jak piewszy błysk jest dobry a np. dwa nastęne albo bardzo słabe albo nie ma go wcale. Nie mam pojęcia co jest powodem i jak temu zaradzić. Czy to wina aparatu czy też lampy ?

Prosze o poradę

Z góry dziekuję

Radek
    Pozdrawiam

Domyślnie

Może to wina warunków, w których używasz lampki? Po prostu przy pierwszym błysku musi wyzwolić tyle energii, że nie zdąży się naładować na następne. To pierwsze, co mi przychodzi do głowy.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów