Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Domyślnie Jaka lampa do D80?

Witam!
    Kupiłem już D80 i teraz przymieżam się do kupienia lampy, zastanawiam się bardzo nad Sb800, no ale jak to na forum przystało drodzy koledzy i koleżanki licze na na Was czy może polecacie jakąś inną lampe, jakieś rady czy coś. Z góry dziękuje
    Fotografia stanowi dokument zanurzenia ludzi w czasie

Domyślnie

chłopie nie wiem czy sobie zdajesz sprawę, ale pytasz o top lampę Nikona, więc samo to zobowiązuje.

Poczytaj chociażby wątek przyklejony o różnicach między SB600, a SB800.

Domyślnie

SB 800

Ewentualnie SB 600. A z tańszych to może Sigma EF-500. Ale nie ma sensu kupować tańszych "na początek", sprzedawać a potem już coś lepszego. Jak masz kasę to kupuj SB 800. Tak mi się wydaje
    "Potęga wiary jest motywacją i siłą podtrzymująca każde ważne, znaczące i pełne sukcesu życie"
    || D70 | T17-50/2.8 ||

Domyślnie

Najlepiej błyskową! A tak na serio skoro kupiłeś D80 to chyba bierzesz pod uwagę 2 modele 800 i 600. Wątków na temat tych lamp było już tyle, że szkoda gadać... proponuje poszukać. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez papkorn ; 13-09-2007 o 23:32
    POGO

Domyślnie

a ja mam troche inne pytanie, ale tez zwiazane z lampa
    siedze sobie w pieknym i dalekim kraju, no i postanowilem kupic tutaj aparat, wybor padl na d80 (d40 odpadl bo dwa tygodnie temu tata sobie takiego sprawil, wiec po co dwa takie same aparaty w domu ) jeszcze zastanawiam sie ktory obiektyw kitowy wziac, ale to nie tutaj
    wiec tak, jestem kompletnym amatorem w sprawie lustrzanek i moje pytanie brzmi, czy oplaca mi sie odrazu kupowac lampe ( sb-600) czy bede ja w stanie wykorzystac, czy moze na poczatek zadowolic sie wbudowana, a potem, jezeli by sie udalo to kupic sb-800, bo odrazu mowie, ze nie stac mnie odrazu na zakup 800

Domyślnie

SB 800, może być jeszcze sb800, a w najgorszym wypadku sB800
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

Masz sterownik błysku w korpusie, więc SB800 nie jest konieczną koniecznością.
    Jednak SB600 jest trochę słabsza, ale jeśli nie chcesz oświetlać dużych przestrzeni to też styknie.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

roznica w cenie nie jest az tak ogromna bo cos kolo 400zl (sb600 cos kolo 600zl, sb800 cos kolo 1000 ), ale to mozna by bylo odlozyc na jakis obiektyw moze
    no nie wiem, jeszcze mam tydzien na podjecie decyzji, bo przynajmniej wtedy bede kupowal aparat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Masz sterownik błysku w korpusie, więc SB800 nie jest konieczną koniecznością.
    Jednak SB600 jest trochę słabsza, ale jeśli nie chcesz oświetlać dużych przestrzeni to też styknie.
    to też rozbuchany temat- jest słabsza o całe 2/3 EV ...
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

Zadałem swojego czasu identyczne pytanie jak w wakacje kupiłem swojego D80

90% forumowiczy pisało że SB-800 - jasne że lepsza pytanie tylko po co,
    czy będziesz potrzebował lampy z najwyższej półki ???
    Fakt SB-400 trochę słaba - ale uważam że SB-600 jest rewelacyjnym kompromisem.
    Ja ją kupiłem i jestem super zadowolony, jeszcze mnie nie zawiodła jak do tond.
    Dokupiłem dyfuzor i zrobiłem kilka odbłyśników - robiłem foty znajomym na kilku weselach
    wielu prywatkach - dużo by tu pisać - ja polecam SB-600

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów