Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Domyślnie

Jestem szczęśliwym posiadaczem SB-600 i myślę, ze na początek każdemu amatorowi wystarczy ta lampa w zupełności. Proponuję tylko od razu dokupić do niej jakiś porządny dyfuzor (najlepiej Stofen - ok. 80zł). Jeśli natomiast za jakiś czas (choć podejrzewam, że nie prędko) możliwości lampy staną się niewystarczające, to zawsze można dokupić SB-800, a SB-600 stosować jako lampę zdalną

Domyślnie

no a ja przez caly czas sie waham bo sie okazalo ze d80 z obiektywem 18-70 jest tanszy niz sie wczesniej patrzylem no i teraz wystarczy "dolozyc" tylko jakies 200zl do sb-800 i chyba tak zrobie
    najwyzej przed powrotem do kraju kupie sb-600 jako "prezent" dla taty do d40

Domyślnie

No właśnie...boje się że SB600 będzie za słaba, robie zdjęcia dla szkoły na różnych akademiach itp. gdzie jest duża słabo oświetlona sala, a może i w pewnym momencie w SB600 czegoś by mi zabrakło xD
    Fotografia stanowi dokument zanurzenia ludzi w czasie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrfreak Zobacz posta
    No właśnie...boje się że SB600 będzie za słaba, robie zdjęcia dla szkoły na różnych akademiach itp. gdzie jest duża słabo oświetlona sala, a może i w pewnym momencie w SB600 czegoś by mi zabrakło xD
    jedna sb 600 dużej słabo oświetlonej sali nie doświetlisz... może Ci umknęło, ale pisałem wcześniej że różnica sb600/800 w mocy wynosi tylko 2/3EV (chyba że dla Ciebie to 'AŻ' tyle)- było o tym gdzieś na forum
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

No ja sie zdecydowalem juz, i kupuje sb-800. Teraz tylko czekam na przyplyw gotowki
    Moze roznice nie sa az tak duze miedzy sb-600 a sb-800, ale jak ktos powiedzial lampe kupuje sie na pare lat, wiec wole odrazu zainwestowac wiecej, nawet jezeli na poczatku wykorzystam tylko 20% mozliwosci lampy , no i bede mial ta swiadomosc ze jedyne co mnie bedzie ograniczalo to moje zdolnosci

Domyślnie pytanko ....

Cytat Zamieszczone przez who Zobacz posta
    roznica w cenie nie jest az tak ogromna bo cos kolo 400zl (sb600 cos kolo 600zl, sb800 cos kolo 1000 ), ale to mozna by bylo odlozyc na jakis obiektyw moze
    no nie wiem, jeszcze mam tydzien na podjecie decyzji, bo przynajmniej wtedy bede kupowal aparat
    a to kolega moze mnie taką lampeczke za tysiaka załatwić ?? to ja wezmę ze trzy od razu jestem chętny jak coś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lagunman Zobacz posta
    a to kolega moze mnie taką lampeczke za tysiaka załatwić ?? to ja wezmę ze trzy od razu jestem chętny jak coś
    Wystarczy trochę poszukać na giełdzie czy alledrogo i można trafić. Chyba, że ktoś ładuje w koszty, to netto tyle za nówkę wychodzi

Domyślnie

e nie jest to cena netto :P
    akurat jestem na rocznym stypendium w Japonii i podaje ceny jakie tutaj sa (wiec np. d80 z obiektywem 18-70 jest za jakies 2700zl, a sb-800 za 1050 )

a zalatwic dalbym i rade ale nie wiem jak z wysylka takiego sprzetu do polski (a moze ktos sie orientuje czy nikon polska uznaje gwarancje miedzynarodowe z japonii? )

a co do lamp to mi sie spodobala funckja stoboskopu chcialbym ja wykorzystac do zrobienia zdjecia jak moja swinka morska biegnie

Domyślnie

z gwarancją raczej będzie lipa
    Jak robiłem w aucie AUDIO napaliłem się na radyjko z górnej półki
    ale ceny w PL zaporowe więc znajomy przywiózł mi z zachodu
    około 900 zł taniej ale, no właśnie tu jest to ALE
    GWARANCJA nie ważna - mimo że mam dowód zakupi itp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KARLOS_vu Zobacz posta
    z gwarancją raczej będzie lipa
    Jak robiłem w aucie AUDIO napaliłem się na radyjko z górnej półki
    ale ceny w PL zaporowe więc znajomy przywiózł mi z zachodu
    około 900 zł taniej ale, no właśnie tu jest to ALE