Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Serwis Tamrona

Domyślnie ku przestrodze

.. no i wszystko stało sie jasne.. wysłałem obiektyw do serwisu. wnet zadzwonił miły pan i powiedział że nie skalibrują mi tego szkła gdyż ten gość od którego kupiłem obiektyw, prawdopodobnie nabył go w jakiejś hurtowni na zachodzie europy i nie posiada autoryzacji ( pieczątki) polskiego serwisu " Foto-Technika".. poradził mi abym skontaktowal sie z człowiekiem, który sprzedał mi tamrona, co niezwłocznie uczyniłem.. po krótkiej konwersacji wyszło na to że mogę przywieść swój obiektyw i wymienic go z posród posiadanych przez sprzedawce.. 3-4 sztuki.. ciekaw jestem co będzie gdy okaze się że wyszstkie są do bani... tym razem zabieram ze sobą laptop.. wycisnę z obiektywów wszystko!!.. pozostaje jeszcze kwestia ewentualnych napraw gwarancyjnych w razie gdyby cos padło.

jestem wsciekły.. nie dość ze facet nie poinformował mnie przy zakupie ze obiektyw nie moze być serwisowany w polsce, nie dośc że wyłożyłem daremnie pieniadze na wysyłke obiektywu do serwisu, nie dość że muszę za wałsną kase znów jechac do tego cholernego sklepu (150km) to jeszcze nie wiem czy w razie gdybym wybrał inny obiektyw a ten padnie mi w czasie trwania gwaracji, bede mógł go szybko serwisowac noramalnie porazka. gdyby komukolwiek przyszło do głowy kupowac tamrona, upewnijcie się że bedzie on serwisowany w polsce, obyście nie musieli delikatnie rzecz ujmujac denerwowac sie tak jak ja.. pozdrawiam

Domyślnie

witam. mam takie pytanie, jeśli obiektyw tamrona był kupiony w niemczech i jest tam jakiś dowód zakupu, to w razie jakiejś awarii czy można to szkło wysłać do tego serwisu, o ktorym piszecie wyżej (gdańsk) czy zostaje jedynie wysyłka do serwisu niemieckiego?
    Pozdrawiam,
    Grzegorz Tadych

Domyślnie

zadzwoniłem do "foto-techniki" i pani odpowiedziała mi, że niestety jeśli szkło było kupione w niemczech, to wysyłka tylko do kraju w któym był obiektyw kupiony, szkoda. olać taki serwis
    Pozdrawiam,
    Grzegorz Tadych

Domyślnie

robin102, pewnie wiesz, że szukam tamiego i mam jedną propozycję kupna tego szkła, ale zakupionego w niemczech i tak się zastanawiam czy warto ... no nie wiem ... skoro serwis odwraca się, delikatnie mówiąc plecami
    Pozdrawiam,
    Grzegorz Tadych

Domyślnie

Ktoś już wcześniej o tym wspomniał i ja również polecam wycieczkę na polskie forum Canona - jest tam fajny temat do odszukania odnośnie serwisu Tamrona. Polecam zapoznać się z nim, żeby później nie było płaczu. Prawo prawem a serwis serwisem. Ogólnie: serwis Tamrona w Polsce to... ja bym tego serwisem nie nazwał
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

Domyślnie

U nas bardzo często serwisy nie honorują gwarancji EU. Co tu dużo mówić, nadal jesteśmy daleko od cywilizacji.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gtad Zobacz posta
    robin102, pewnie wiesz, że szukam tamiego i mam jedną propozycję kupna tego szkła, ale zakupionego w niemczech i tak się zastanawiam czy warto ... no nie wiem ... skoro serwis odwraca się, delikatnie mówiąc plecami
    Tak wiem , że szukasz. Wstępnie posukiwałeś z fakturą . Za używane jak by nie patrzeć obarczone ryzykiem trzeba zapłacić 1100 zl . Za nowe z fakturą którą można wpuścić w koszty lub jeszcze wacik 1350 zl . Więc raczej warto zakupić nowy i spać spokojnie.

Domyślnie epilog

sprawa zakończyla się dla mnie b. pomyślnie, to tylko dlatego że właściciel sklepu w ktorym nabyłem obiektyw okazał się człowiekiem o otwartym umysle i wyrozumialym na mój problem. otóż gdy serwis odmówił mi kalibracji ze względu na ameryańskie pochodzenie obiektywu, zadzwoniłem do sprzedawcy z pytaniem co mam teraz uczyńć. wysyłka na 3 miesiace do niemieckiego serwisu bardzo by mnie martwiła gdyż wówczas miałem tylko to szkło. sprzedawca zaprosił mnie ponownie do sklepu, więc zebrałem się i pojechałem. tym razem zabralem ze sobą statywi laptop.. zeby nie było wątpliwoci. pierwszy obiektyw jaki dostałem do ręki od razu przypadł mi do gustu ze względu na pochodzenie.."made in japan", ten wadliwy był malezyjski. zrobiłem kilka zdjec na zewnątrz, zmieniając parametry, tak aby miec pewność.. póżniej w sklepie zrobiłem prosty test na FF lub BF ustawiłem na ladzie pod kątem długie pudełko z nadrukiem tekstowym, aparat na statyw, i wykonałem serie zdjęc uzywając pilota, celując w ten sam punkt, zmieniając paramerry i ogniskową.. wrzucięłm zdjecia do laptopa i .......... cóż za ulga.. ostrośc byla tam gdzie byc powinna, zdjecia robione na zewnątrz byłu wyrazne bez okropnych rozmyc w nieskończoności..

mam nauczke, ale mam też teraz dobry obiektyw, obiektywy, gdyz sie nieco dozbroiłem

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nord Zobacz posta
    ...ten wadliwy był malezyjski....
    Chińskie widziałem, ale malezyjski nie. Tak czy siak to miałeś szczęście. W każdym razie pogratulować, a sprzedawcę warto polecić. Nie za dużo takich jest.

Domyślnie

Czesc
    Sluchajcie bo nie do konca w tym watku sa pewne sprawy czarno na bialym z tym serwisem w Gdansku. Wlasnie mojego tamiego 28-75 chce do nich (w zasadzie to przez sklep ) wyslac bo zaczal wariowac AF (raz BF raz FF, a trafieniem w punkt to tragedia) + zaczal miec luzy. Czy komus (pomimo dlugiego czasu) ten polski serwis skalibrowal to szklo dbrze i podokrecal zeby nie bylo luzow (tak przynajmniej twierdzil ze trzeba podokrecac facet z serwisu). Podkreslam chodzi o polski serwis i szklo na gwarancji - twierdza ze maja "wzorcowe body - D50" i ze zrobia tak ze bedzie ostrzyl dobrze. Niestety przygotowuje sie gdzies na 2 miesiace
    Nikon

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów